Petter Solberg osallistuu Ruotsin Historic-ralliin – Fanit pettyivät päätökseen

20.1.2019 / 10:27
Petter Solberg Ruotsin MM-rallin Historic-rallissa 2018 (Kuva: Petter Solbergin tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Maailmalla huippusuositun Petter Solbergin ralleihin ja muihin kilpailuihin autourheilun saralla osallistumiset ovat harvoin jos koskaan saaneet faneilta pettynyttä vastaanottoa. Tällä kertaa tämäkin ihme koettiin, Ruotsin MM-rallin yhteydessä ajettavan Historic-kilpailun osalta.

Petter Solberg on ollut ensimmäisen kerran vuonna 2013 Ruotsin MM-rallin yhteydessä ajetun Historic-rallin vakio-osallistuja ja rallin vuoden 2003 maailmanmestari on myös tämän kilpailun historian menestynein kuljettaja kolmen voiton ja yhden kakkossijan myötä. Aivan kuten neljänä aiempanakin vuonna, niin myös nyt Solberg osallistuu kilpailuun vaimonsa Pernilla Solbergin lukiessa nuotteja.

– Kauden ensimmäinen kilpailuni on nyt päätetty, osallistun Ruotsin MM-rallin Historic-ralliin päivitetyllä Ford Escortilla (RS 1800 MKII). Ruotsin MM-rallin legendaarisia teitä on aina yhtä hauska ajaa ja hienoa on taas päästä järjestämään faneille hieno show, Solberg hehkutti sosiaalisessa mediassa aiemmin tammikuussa.

Solbergin uutinen otettiin kuitenkin fanien keskuudessa vastaan suurimmaksi osaksi pettynein mielin. Sosiaalisessa mediassa niin Solbergin omilla kanavilla, kuin myös monissa autourheilun sosiaalisen median kanavilla fanit ilmoittivat suoraan, että olisivat halunneet nähdä Solbergin mieluummin kilpailemassa Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokassa Volkswagen Pololla, autolla, jolla Solberg ajoi viime syksynä Espanjan MM-rallissa luokassa kolmanneksi.

Historic-ralli ajetaan perjantaina ja lauantaina 15.-16. helmikuuta. MM-rallin erikoiskokeista Historic-rallin kilpailijat nähdään Hof Finnskogin, Svullryan, Röjdenin, Torsbyn, Rämmenin, Hagforsin, Vargåsenin, sekä Torsby Sprintin erikoiskokeilla ja yhteensä ek-kilometrejä kertyy hieman alle 137.

Mukaan kilpailuun on ilmoittautunut 56 kilpailijaparia ja suomalaisia heistä on neljä. Rauno Aaltonen kilpailee viimevuotiseen tapaan Minillä, Antero Laine Audi Quattrolla, Seppo Raittila Toyota Corolla 1600 GT:llä ja Sami Heiskanen Volvo Amazon 122S:llä. Aaltoselle nuotteja lukee ruotsalainen Hans Sylvan, Laineen kartanlukija on Kaj Nordling, Raittilan vieressä istuu Hannu Väliaho ja Heiskasen Volvon kyytiin puolestaan hyppää Neste Rallin promoottori Jani Backman.

Lue myös! Rauno Aaltonen myös tänä vuonna Ruotsin MM-rallin Historic-kilpailuun Minillä (1.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit