Petter Solberg Volkswagenin uudella R5-autolla Espanjan MM-ralliin

20.9.2018 / 12:09
Petter Solberg Volkswagen Polo R5 -auton testityössä helmikuussa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg tekee paluun MM-sarjaan kuuden vuoden tauon jälkeen.

Petter Solberg, 43, tiedotti keskiviikkona, että hän tulee osallistumaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan Espanjan MM-ralliin. Solberg kilpailee rallin MM-sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa WRC2-luokassa Volkswagenin uudella Polo GTI R5 -autolla. Kyseessä on auton debyyttikilpailu.

– Luulen, että jokainen tietää minun intohimoni rallia kohtaan ja kun Sven (Smeets, Volkswagen Motorsportin johtaja) kysyi minulta, että ajaisinko Poloa Espanjassa, niin olin heti mukana, Solberg kommentoi.

Solbergin tallikaverina Espanjassa on ranskalainen Eric Camilli, joka on ollut isossa roolissa uuden auton testityössä kuluvan vuoden aikana. Solberg testasi autoa alkuvuodesta Ruotsin lumella ja tiedotteen mukaan norjalaiselle on luvassa testejä vielä ennen tulevaa Espanjan kilpailuakin, joka ajetaan 25.-28. lokakuuta.

Edellisen kerran Solberg kilpaili rallin MM-sarjassa vuonna 2012 ja kyseessä oli juuri Espanjan MM-ralli. Uran toistaiseksi viimeisellä täydellä MM-kaudellaan Solberg, rallin vuoden 2003 maailmanmestari, sijoittui kuljettajien pisteissä viidenneksi.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit