Petteri Jäppisellä täyden kympin kauden avaus – “Erittäin tärkeä voitto”

22.1.2020 / 18:10
Petteri Jäppinen Alfa Romeon ratissa oli SM4-luokan ykkönen Tunturirallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa, Tunturirallissa viime viikonloppuna, nähtiin myös yksi merkittävä muutos, kun uudistuneessa SM4-luokassa kilpailtiin nyt ensimmäistä kertaa V1600-luokan kalustolla.

Uudistuneen SM4-luokan ehdoton ykkösnimi Rovaniemen ympäristössä viime perjantaina ja lauantaina ajetussa Tunturirallissa oli vahvan karting-taustan omaava Petteri Jäppinen, 17, joka yhdessä kartanlukijansa Joni-Petteri Virtasen kanssa johtivat kilpailua sen ensimmäistä erikoiskokeesta aina viimeisen erikoiskokeen ruutulipulle asti.

– Onhan tämä mahtavaa! Pitkän viikon ja monen pitkän pätkän päätteeksi saadaan voitto kotiin. Tilanteitakin mahtui matkalle, mutta auto on ehjänä maalissa, Jäppinen kommentoi tuoreeltaan kilpailun päättymisen jälkeen.

Jäppinen näytti heti avauserikoiskokeella muille kaapin paikan, kun Alfa Romeo liikahti pohja-aikaan 14,8 sekunnin marginaalilla. Sami Korvola löi kuitenkin päivän neljällä muulla erikoiskokeella painetta sen verran onnistuneesti Jäppisen suuntaan, että ero yötauolle saavuttaessa oli enää kuusi ja puoli sekuntia.

Lauantain urakan avannut 42,69-kilometrinen Siikakämä oli kuitenkin Jäppisen näytöstä, joka löi Korvolan peräti 39,1 sekunnilla ja näin ollen johtomarginaali kasvoi 45,6 sekuntiin. Tässä luokassa aikaerot heittelivät varsin rajusti suuntaan jos toiseen kilpailun aikana ja Korvolakin nousi vielä kahdella seuraavalla erikoiskokeella 16,4 sekunnin päähän, mutta Jäppisen pohja-aika toiseksi viimeisellä erikoiskokeella oli voittotaistelun kannalta se lopullinen sinetti.

Viimeisellä erikoiskokeella Jäppinen otti varman päälle ja vaikka Korvola vielä kertaalleen lähituntumaan, vajaan 12 sekunnin päähän, nousikin, niin Jäppisen johto kesti hallitusti aina kilpailun maaliin asti.

– Viimeisillä kolmella erikoiskokeella välttelimme tekemästä virhettä. Tämä voitto oli sarjan kannalta erittäin tärkeä, kun kyseessä oli korotetut pisteet, Jäppinen iloitsi.

Jäppisen voitto oli siinäkin mielessä kovan luokan suoritus, että kyseessä oli nuorukaiselle vasta ensimmäinen nuottikilpailu, kun taas toiseksi sijoittunut Korvola ajoi viime vuonna vanhemmassa SM4-luokassa hopealle ja Tunturirallista aiempaa kokemusta Korvolalla oli peräti kymmenestä eri kilpailusta. Korvolalle nuotteja luki Anssi Vatilo.

 

16-vuotias Toni Herranen nousi viimeisen erikoiskokeen pohja-ajan myötä SM4-luokassa kolmanneksi (Kuva: RPF).

 

“Lauantaina heti hyvin hereillä”

Kolmanneksi SM4-luokassa taituroi tämänvuotisen Tunturirallin nuorin osallistuja, vasta 16-vuotias Toni Herranen. Tulos on jo siinäkin mielessä kova suoritus, että Herrasen kilpailu käynnistyi perjantaina ulosajolla, joka maksoi aikaa lähes kaksi minuuttia.

– Aittajärvessä heti muutaman kilometrin kohdalla meni risteys pitkäksi ja menetettiin pari minuuttia hangessa. Loppupäivä meni ok, mutta rytmi katosi vähän ulosajon takia, Herranen harmitteli kilpailun jälkeen.

Perjantain erikoiskokeiden jälkeen Herranen ja kartanlukija Sebastian Virtanen olivat sijalla kuusi. Lauantaina Herranen ajoi yhden pohja-ajan, oli kolme kertaa toiseksi nopein ja kerran kolmanneksi nopein. Erinomaiset suoritukset toisena ajopäivänä nostivat loppusijoituksen lopulta siis kolmanneksi.

– Lauantaina oltiin heti ihan hyvin hereillä, jäätiin vain vähän kärjelle. Hyvä rytmi löytyi ennen kaikkea perjantaihin verrattuna. Yllätyin kuinka hyvin pääsi kiinni nuottiin, ei tarvinnut edes hirveästi miettiä, kun alkoi hyvin löytymään. Lähdettiin oikeastaan vähän opettelemaan, mutta alkoikin näyttämään hyvältä. Ajateltiin sitten, että jatketaan samaa vauhtia. Jäi todella hyvä fiilis, vauhti oli kuitenkin kohdillaan heti ekassa kisassa, Herranen hehkutti.

V1600-luokan puolella muun muassa rallisprinteissä kovia tuloksia aiempina vuosina nakuttanut Jere Pensas ajoi ensimmäisessä rallin yleisen SM-sarjan kilpailussaan neljänneksi.

– Yksi tärkeä tavoite täyttyi, kun selvitimme reitin puhtaasti maaliin saakka. Ei tarvinnut tehdä lumitöitä rallin aikana. Muutaman kerran osuttiin penkkoihin, mutta ne kuuluvat kuvaan kunnon talviralleissa. Tavoitteeksi laitetusta kolmannesta sijasta jouduimme tinkimään. Toisen päivän olosuhteet huomioiden neljäs sija tyydyttää, Pensas kommentoi.

Pensas yhdessä kartanlukijansa Jouni Saarijärven kanssa olivat ennen viimeistä erikoiskoetta vielä kiinni palkintosijoituksessa kolmantena, mutta Herrasen raju veto päätöspätkällä pudotti loppusijoituksen neljänneksi.

– Lumisade pakotti hidastamaan vauhtia. Tielle kertynyt lumi ei ollut niin hankala, kuin se mitä tuli taivaalta. Näkyvyys oli ajoittain tosi heikko. Oli pakko ottaa varman päälle, sillä meidän käyttämät lisävalot eivät oikein pelitä lumisateella. Oli parempi pitää se nelospaikka, kuin hullutella sokeana ja päätyä hankeen, Pensas kuvaili kilpailun loppua.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 7.-8. helmikuuta.

Rovaniemen SM-rallin SM4-luokan lopputulokset

1) Petteri Jäppinen (Alfa Romeo) 2.08.44,1
2) Sami Korvola (Ford) + 11,8
3) Toni Herranen (Ford) + 2.06,7
4) Jere Pensas (Renault) + 2.33,5
5) Miko Kiminki (Honda) + 2.41,1
6) Jyrki Lampela (Ford) + 35.52,1
7) Eeka Lahtinen (Suzuki) + 42.23,7

SM4-luokan pistetilanne 1/6 osakilpailua

1) Petteri Jäppinen (RiiUA) 34
2) Sami Korvola (EPUA) 25
3) Toni Herranen (KR-TEAM RY) 20
4) Jere Pensas (LaihUA) 16
5) Miko Kiminki (LapinlAU) 13
6) Jyrki Lampela (KokUA) 11
7) Eeka Lahtinen (K-KUA) 9

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit