Pettyneeltä Grönholmilta suoraa puhetta finaalista – “Hänen olisi pitänyt ymmärtää”

8.7.2022 / 21:54
Niclas Grönholm ja Yury Belevskiy hetki ennen kolaria (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RallyX-sarjan kauden viidennen osakilpailun finaalissa perjantaina Riiassa, Latviassa kovia kokenut Niclas Grönholm kommentoi päivän tapahtumia tiedotteessaan.

Suurena ennakkosuosikkina rallicrossin RallyX-sarjan kauden viidenteen osakilpailuun Bikerniekin radalla Riiassa, Latviassa perjantaina startannut GRX-tiimin Niclas Grönholm ajoi täydellisen kilpailupäivän aina finaalin avauskierrokselle ja kolmanteen mutkaan asti. Grönholm vei nimiinsä kaikki kolme alkuerää ja starttasi finaaliin paalupaikalta. Hyvä startti toi johtopaikan kahden ensimmäisen mutkan jälkeen, mutta kolmannessa mutkassa rytisi ja kovaa.

– Hieno kilpailupäivä päättyi ikävällä tavalla. Juuri ennen finaalin starttia rupesi satamaan vettä. Sain ykkösruudusta hyvän startin, vaikka se oli sateessa se pahin ja liukkain paikka startata kisaan. Kolme ensimmäistä mutkaa ajoin kärjessä omaa linjaani. (Yuri) Belevskiy jarrutti kolmanteen mutkaan ihan liian myöhään ja hän ajoi kovalla vauhdilla autoni kylkeen, Grönholm kertasi finaalin avauskierroksen tapahtumia tiedotteessaan.

Alkueristä neljänneksi eniten pisteitä kerännyt Belevskiy, venäläiskuljettaja, joka kilpailee Sveitsin lisenssillä, voitti etuvetoautojen Super1600-luokan Euroopan mestaruuden vuosina 2020 ja 2021, mutta nelivetoisesta Supercar-luokan autosta hänellä on vasta vähän kilpailukokemusta. Belevskiy saapui finaalissa ruutulipulle ykkösenä, mutta hänen kilpailusuorituksensa hylättiin.

– Hänen olisi pitänyt ymmärtää, että kuivan kelin renkailla sateessa ajettaessa jarrutusta ei voi jättää viime tippaan, Grönholm opasti kilpakumppaniaan.

Pienen hetken ajan näytti siltä, että Grönholm saattaisi päästä jatkamaan finaalia vielä kolarin jälkeen, mutta ne toiveet saatiin haudata takaa tulleen Ole Christian Veibyn myötä, norjalaisen jouduttua täysin syyttömyyttään mukaan tilanteeseen, joka siis käynnistyi Belevskiyn virheestä.

– Törmäyksen jälkeen pidin kaasun pohjassa ja yritin oikaista autoani takaisin radalle. Autoni ajautui hiekalle, jonka seurauksena taakse syntyi sakea hiekkapölypilvi, jonka seasta Veiby osui autoni toiseen etukulmaan rajusti ja meidän molempien kisa päättyi siihen. Hyvästä fiiliksestä tultiin nollaan aika nopeasti, Grönholm harmitteli.

Grönholm saalisti perjantaina 19 pistettä ja nousi Supercar-luokan pisteissä tasoihin luokkaa johtavan Johan Kristofferssonin kanssa. Inkoolaisen mahdollisuudet Pohjoismaiden mestaruuteen kokivat kuitenkin ison kolauksen, sillä Grönholm ei pysty osallistumaan sunnuntain kilpailuun, joka on RallyX-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Kauden päätös ajetaan Strängnäsin radalla Ruotsissa 23.-24. heinäkuuta.

– Kyllä harmittaa. Vauhtini ja autoni parani erä erältä. Tällä kertaa ei voitettu, auto on rikki ja jalkani törmäyksestä kipeä. Autossamme on joka puolella niin paljon osumaa, että joudumme pakkaamme tavarat kasaan ja lähdemme huomenna lauantaina takaisin kohti Suomea, Grönholm kertoi pettynein mielin.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Kilpakumppani pilasi Grönholmin viikonlopun Riiassa – “Emme ole mukana sunnuntaina”

Suomalaisilla huikea perjantai Latviassa: Crosskart Junioreissa kolmoisvoitto!


Facebook kommentit