Pettynyt Latvala: “Mentiin pitkään perä edellä tietä pitkin”

29.10.2016 / 09:37
Menohaluja olisi, mutta nyt auto yskii. Jari-Matti Latvala pettyi Walesin MM-rallin avauspäivänä. (C) Volkswagen Motorsport / Helena El Mokni)

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvalan rallivuosi on ollut nihkeä. MM-sarjassa hän on vasta kuudentena. Balsamia haavoille ei näytä tuovan edes hänen suosikkirallinsa Wales. Auton tekniikka oikutteli ja Latvalasta tuli takaa-ajaja heti avauspäivän jälkeen.

Latvala oli löytänyt hyvän ajorytmin, ja ilmoittautui aidosti mukaan rallin voittotaisteluun. Volkswagen-kuski ajoi kilpailussa kolmantena, kunnes auton vetoakseli petti. Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila menettivät noin kolme minuuttia.

– Onneksi ei osuttu puihin. Tuuriakin oli matkassa. Mentiin pitkään perä edellä tietä pitkin, kunnes auto pysähtyi ojaan, josta katsojat työnsivät meidät tielle, Latvala kertasi nettisivuillaan.

Samaa teknistä harmia oli muissakin Volkswageneissa. Andreas Mikkelsen menetti aikaa minuuttitolkulla. Myös maailmanmestari Sebastien Ogier raportoi autostaan kuuluvista oudoista äänistä, ja epäili niiden tulevan voimansiirrosta. Perjantain päätteeksi Ogier sanoi, että vetoakseli taisi katketa heidänkin autostaan.

– Andreas Mikkelseniltä meni aamun lenkillä vetoakseli edestä ja nyt meiltä meni takaa. Teitä paikataan täällä karkealla kivimurskeella. Se voi koetella vetoakselin suojakumeja, mutta kyllä niiden pitäisi se kestää, Latvala totesi.

– Harmittaa, kun olisi ollut podium-paikka tarjolla ja ajettiin tallin ohjeiden mukaan merkkimestaruutta ajatellen, Latvala totesi.

Latvala jatkaa kilpailua sijalta kahdeksan. Ero johtavaan tallikaveriin on 3.43 minuuttia. Palkintokorokkeellekin on tuskaisa yli kahden minuutin matka.

– Pitää katsoa, jos pystyisi parantamaan asemia. Merkkimestaruuspisteitä tarvittaisiin lisää, Latvala totesi.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Walesin avauspäivä – Ogier kärjessä


Facebook kommentit