Pettynyt Patrik Pulkkinen ei selitellyt: “Menetin otteen muihin välittömästi”

27.3.2017 / 10:03
Patrik Pulkkinen Moto3-debyytti meni vähän reisille. Nuorukainen oli suoritukseensa pettynyt. (kuva: Peugeot Motocycles SAXOPRINT I MSchumann I RLek)

[ A- ] / [ A+ ]

Patrik Pulkkisen MM-debyytti piirtyi sysimustaksi Losailin radan kirkkaiden valonheittimien loisteessa Qatarissa. Talvitesteistä alkaen Moto3-luokan perää pitänyt nuorukainen kaatui jumbosijalta, kun matkaa ruutulipulle oli vajaat neljä kierrosta.

Kisan kovimmista kierrosajoista viitisen sekuntia jäänyt Peugeot MC Saxoprint-tiimin suomalaiskuski ei sortunut selittelyihin penkin alle painuneen esityksensä jälkeen.

– Olen varsin pettynyt ensimmäiseen Moto3-kisaani. En pystynyt sellaiseen esitykseen, jota hain. Päinvastoin, menetin otteen muihin kuljettajiin välittömästi kisan alussa. En yltänyt myöskään vastaaviin kierrosaikoihin, kuin täällä ajetuissa testeissä, pudottelee Pulkkinen.

Pulkkinen kurvaili koko kisan kaukana muista, kunnes yksinäinen suomalainen sortui kohtalokkaaseen virheeseen.

– Kaverit karkasivat koko ajan kauemmaksi ja ajoin yksin, enkä pystynyt nostamaan vauhtiani. Olin lopussa aika hermostunut ja yritin puskea sitten liian kovaa ja kaaduin.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Argentiinasssa. Keskellä ei mitään sijaitseva Termas de Rio Hondo-rata on sekin Pulkkiselle täysin uusi tuttavuus.

– En voi olla tietenkään tyytyväinen Qatarin esitykseen, mutta sain taas paljon lisää hyvää kokemusta. Nyt tiedän, mitä minun on tehtävä jatkossa paremmin ja teen sen eteen töitä seuraavissa kisoissa, Pulkkinen valaa uskoa tulevaan.

Pulkkisen tiimikaveri, tshekki Jakub Kornfeil päätyi espanjalaisen Honda-kuljettaja Joan Mirin voittamassa Qatarin GP:ssä sijalle 20.

Saksalaisvetoisen Peugeot MC Saxoprintin tiimipäällikkö Terrel Thien oli tiedotteessa harvasanainen Kornefeilin osalta. Pulkkisen esitystä Thien ei sen sijaan kommentoinut mitenkään.

Kari Aho


Facebook kommentit