Pettynyt Pietarinen ei aio jäädä tuleen makaamaan – “Analysoin tämän tarkasti”

22.2.2020 / 15:57
Eerik Pietarinen Ruotsin MM-rallissa (Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietariselle helmikuu ei juurikaan ilonaiheita kilpailujen osalta tarjonnut.

Eerik Pietarinen, 26, ei yltänyt Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokan kärkivauhtiin. Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Miikka Anttilan kanssa sijoittuivat kolmen päivän urakoinnin jälkeen neljänneksi. Eroa luokkavoittoon ajaneeseen Jari Huttuseen kertyi minuutti ja 12,2 sekuntia, kun taas kolmas sija (Johan Kristoffersson) jäi 40,9 sekunnin päähän.

– Olen aina yrittänyt keskittyä asioiden positiiviseen puoleen ja sanoisin, että opin tästä epätavallisesta Ruotsin MM-rallista paljon. Mutta täytyy myöntää, että olin melko pettynyt omaan ajooni. Ajorytmi ei oikein löytynyt lauantainakaan, kun auto toimi ja olin myös Power Stagella liian varovainen, Pietarinen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Nyt ajettu Ruotsin MM-ralli oli Pietariselle uran viides MM-ralli nelivetokaluston ratissa. Ensimmäinen niistä, Suomi vuonna 2018, toi heti voiton WRC2-luokassa. Sen jälkeiset neljä kilpailua ovatkin sitten olleet enemmän tai vähemmän Pietariselle pettymyksiä, kun Ruotsissa vuosi sitten matkanteko päättyi keskeytykseen toisen ulosajon jälkeen ja Suomessa keskeytys ulosajoon tapahtui heti kilpailun alussa. Portugalissa viime vuonna Pietarinen oli WRC2-luokassa neljäs.

– Näistä täytyy vain oppia. Aion analysoida tämän rallin tarkasti ja yksityiskohtaisesti ja tehdä kovasti töitä, jotta olemme jälleen taistelussa mukana seuraavassa rallissamme, Pietarinen käänsi katseensa jo kohti tulevia haasteita.

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2018 ylivoimaisesti voittanut Pietarinen avasi kuluvan kauden tammikuussa Rovaniemeltä, osallistuen perinteiseen Tunturiralliin, jonka yleiskilpailun hän oli voittanut pari vuotta aiemmin. Pietarisen edellinen kilpailu Skodan ratissa ennen Tunturirallia oli ollut viime vuoden elokuussa ajettu Suomen MM-ralli, joka siis päättyi ulosajoon.

 

Eerik Pietarinen ajoi Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokassa neljänneksi (Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus).

 

“Ei vain ollut tarvittavaa luottamusta”

Suomen MM-rallin ulosajon jälkeen Pietarinen teki paluun sairauslomaltaan kilpailujen pariin vasta lokakuussa, ajaen ADAC Opel Rallye Cupin kaksi viimeistä osakilpailua ja voittaen myös kyseisen sarjan mestaruuden. Tunturirallista Pietarinen lähti hakemaan vain ehjää ajoa pitkän Skoda-tauon jälkeen, mutta siitä huolimatta avauspäivän jälkeinen ero SM1-luokan kärkeen, yli minuutti, herätti ihmetystä. Sijoitus luokassa oli viides.

Lauantain erikoiskokeilla Pietarinen oli SM1-luokan nopein kuljettaja, nousten lopputuloksissa lopulta aina toiseksi asti, kun luokkaa ylivoimaisesti johtanut Emil Lindholm sortui viimeisellä erikoiskokeella ajovirheeseen. Teemu Asunmaan voittomarginaali Pietariseen nähden oli kuitenkin lähes 50 sekuntia, mutta lauantain erikoiskokeiden nopein yhteisaika antoi selkeästi viitteitä siitä, että Pietarisen vauhti olisi löytynyt.

Mikkelin SM-rallissa viikko ennen Ruotsin MM-rallia Pietarinen ei kuitenkaan kellottanut yhtään SM1-luokan kärkikolmikkoon oikeuttavaa pätkäaikaa ja se Tunturirallin perjantain jälkeinen fiilis palasi monille mieleen. Sijoitus maalissa oli vasta luokan viides ja eroa kärkeen kertyi yli puolitoista minuuttia.

– Ihan perseestä! Tämä koko kilpailu oli niin vaikea ajaa tällä autolla. Ei saanut mitään luottoa mutkiin ajamisessa. En ole huolestunut. Ei mene yöunet ihan pienestä kuitenkaan. Pääasia, että saataisin auto kuntoon ennen Ruotsin MM-rallia, Pietarinen pohti Vaakunarallin maalissa UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Ruotsissa Huttunen ja Emil Lindholm dominoivat WRC3-luokkaa ollen myös kaikista R5-autoista nopein kaksikko, kun samaan tulosluetteloon lisättiin myös WRC2-luokan kuljettajat. Avauspäivänä auton tekniikkamurheista kärsinyt Pietarinen oli perjantain jälkeen WRC3-luokassa viidentenä, 38,1 sekuntia kärjestä jääneenä. Viides sija oli Pietarisella hallussa myös lauantain jälkeen ja vaikka auto nyt toimikin, ei luokan kärkikolmikon vauhtiin ollut silti asiaa kertaakaan.

– Minulla ei vain ollut tarvittavaa luottamusta lauantaina, jotta olisin voinut ajaa sataprosenttista vauhtia. Olosuhteet olivat muuttuneet ja en vain löytänyt kunnon otetta ajoon. Muutin hieman ajotyyliäni ja suosin hieman aggressiivisempaa ajotapaa. Tuntuma parani ja samoin paranivat erikoiskoeaikamme, Pietarinen kommentoi.

Sunnuntaina ajettiin vain yksi erikoiskoe ja siinä Pietarinen oli neljäs. Lopputuloksissa sijoitus nousi myös neljänneksi, kun edellä kokonaistilanteessa lauantain jälkeen ollut Oliver Solberg kärsi rengasrikon ja putosi Pietarisen taakse. Kauden kahteen ensimmäiseen SM-ralliin osallistunut Pietarinen ei ole mukana talvikauden viimeisessä SM-rallissa Joensuussa ensi viikolla. Ennen seuraavaa kilpailua edessä on myös uuden kartanlukijan etsintä.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit