Peugeot julkaisi päivitetyn hypercarin – yksi silmiinpistävä muutos vanhaan

25.3.2024 / 18:59

[ A- ] / [ A+ ]

Päivitetty Peugeot 9X8 nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa Imolan kuuden tunnin kisassa huhtikuun lopulla. Kilpailu on FIA WEC -sarjan toinen osakilpailu.

Edellinen 9X8 oli vallankumouksellinen prototyyppiluokan kilpa-auto, sillä kilpurissa ei ollut lainkaan takasiipeä. Nyt Peugeot otti niin sanotusti askeleen taaksepäin ja uudesta 9X8:sta sellainen löytyy. Taustalla ovat sääntömuutokset, joiden myötä tiimit voivat soveltaa vapaammin rengaskokosääntöä.

Aiemmin sääntö pakotti tiimit käyttämään autoissaan sekä edessä että takana maksimissaan 31 senttiä leveitä kumeja. Nyt sääntöä on avarrettu ja Peugeotissa on nyt edessä 29 senttiä ja takana 34 senttiä leveät renkaat. Ranskalaisvalmistaja seuraa tässä muita autovalmistajia, jotka ovat jo siirtyneet vastaavaan kokoluokkaan.

Samalla auton aerodynamiikkaa on parannettu; 90 prosenttia korista on muokattu ja sen myötä taakse lisättiin siipi.

– Teimme päätöksiä, jotka eivät enää toimi, eikä tätä suorituskykyeroa kompensoinut riittävästi Balance of Performance -sääntö. Sen takia palasimme suunnittelussa samanlaiseen muotoiluun kuin kilpailijoillammekin, jotta se saisi siten samanlaisen kohtelun BoP:ssa. Tästä syystä päätimme luopua identtisten 31/31 senttiä leveiden renkaiden käytöstä, ja valitsimme eteen 29 cm ja taakse 34 cm leveät renkaat.

– Auto ei ole uusi, sillä siinä on sama alusta, mutta päivityksiä on paljon, kertoo Peugeot Sportin tekninen johtaja Olivier Jansonnie.

Jotta renkaat toimisivat tehokkaasti, 9X8:n painopistettä jouduttiin muuttamaan, mikä merkitsi tiettyjen osien siirtämistä ja toisten keventämistä.

– Ja jotta saisimme paremman aerodynaamisen tasapainon, meidän oli myös tarkasteltava aerodynaamisten kuormien uudelleenjakoa, mikä johti siihen, että suunnittelimme uudelleen noin 90 % korin osista, tästä selkeimpänä muutoksena takasiiven lisääminen.

– Kaiken tämän lisäksi päätimme käyttää tätä uutta luokitusta kehittääksemme luotettavuutta ja suorituskykyä, jotta meillä olisi parhaat mahdollisuudet pärjätä MM-sarjassa, Jansonnie toteaa.


Facebook kommentit