PH Sport hyödyntää sääntömuutosta – Nyt tarjolla Citroenin WRC-auto yksityiskuljettajalle

1.12.2017 / 16:59
PH Sport tarjoaa ensi kaudella yksityiskuljettajalle vuoden 2017 Citroen WRC:tä (Kuva: PH Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa nähtiin tänä vuonna kilpailukäytössä ensimmäistä kertaa uudet, vuoden 2017 sääntöjen mukaiset WRC-autot, joilla kilpaileminen oli sallittua ainoastaan tehdastallien kuljettajille. Kaudella 2018 sääntö muuttuu, eli nyt näillä autoilla saa MM-sarjassa kilpailla myös yksityiskuljettajat ja tähän sääntömuutokseen ensimmäisenä kiinni tarttuu ranskalainen PH Sport.

Jo pitkään Citroenin tehdastallin kanssa läheistä yhteistyötä tehnyt ranskalainen yksityistalli PH Sport laajentaa kalustovalikoimaansa ensi kaudella, kun se alkaa vuokraamaan Citroen C3 WRC -autoa kilpailukäyttöön yksityiskuljettajille rallin MM-sarjan osakilpailuihin. Kyseessä on Citroenin tälle vuodelle kilpailukäyttöön ottama uusi, vuoden 2017 sääntöjen mukainen WRC-auto. PH Sport tiedotti asiasta perjantaina.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Citroen Racing on valinnut meidät tarjoamaan Citroen C3 WRC -autoa vuokrakäyttöön. Kyseessä ei ole mikään vanha auto ja onkin loogista, että tämä auto on varattu kuljettajille, joilla on tarpeeksi kilpailukokemusta saadakseen siitä parhaan mahdollisen hyödyn irti. Olemme iloisia siitä, että saamme panostaa tähän kunnianhimoiseen projektiin, aivan kuten aikoinaan teimme yhdessä Sebastien Loebin, Sebastien Ogierin ja Stephane Lefebvren kanssa, PH Sportin johtaja Bernard Piallat sanoo tallinsa tiedotteessa.

PH Sport vastasi kaudella 2016 Citroenin kilpailutoiminnasta rallin MM-sarjassa, kun Citroenin tehdastalli piti sarjasta välivuotta testatakseen vuoden 2017 kalustoa. PH Sportilla on laaja valikoima erilaisia Citroenin ralliautoja eri luokkiin, joita se on jo pitkään vuokrannut yksityiskuljettajien käyttöön. Nyt tuohon vuokrakalustoon tulee siis mukaan myös vuoden 2017 sääntöjen mukainen WRC-auto.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit