Philip Miemois Pärnun tuplavoittaja – “Kaikin puolin hyvä fiilis”

2.7.2019 / 18:14
Legends-autot kilpailivat viime viikonloppuna Pärnussa (Kuva: APR Competition).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Legends-luokan SM-sarjan puolivälin taival taittui viime viikonloppuna Pärnun Auto24Ring-radalla. Virossa ajettu osakilpailu oli APR Competition -tiimin Philip Miemoisin juhlaa, kun hän ylitti maaliviivan ensimmäisenä niin lauantain kuin sunnuntainkin kilpailussa.

Legendsien aika-ajot ajettiin Pärnussa jo perjantaina. Tilanne oli lauantain kilpailua ajatellen äärimmäisen tasainen, kun aika-ajojen kolmentoista kärki mahtui sekunnin sisälle. APR Competition -tiimin kuljettaja Philip Miemois ampaisi matkaan neljännestä ruudusta ja ylitti kovan kamppailun jälkeen maaliviivan lopulta ensimmäisenä. Miemois nappasi lauantailta täydet pisteet niin SM-, kuin Pohjois-Euroopan mestaruussarjasta, joita johti jo ennen Pärnun osakilpailua.

– Sain melko hyvän lähdön ja nousin siitä ylöspäin. Jäin Pekka Seppäsen taakse, mutta muutama kierros ennen maalia pääsin Pekan ohi. Sen jälkeen johdin maaliin asti. Nyt on hyvä fiilis, kertasi Miemois lauantain kilpailun tapahtumia.

Muut tiimin kuljettajat eivät myöskään olleet kaukana kärjestä. Mathias Herten oli kilpailun viides, Johan Ahokas kuudes ja tulokaskuljettaja Leevi Lintukanto, 16, seitsemäs yltäen tähän asti parhaaseen suoritukseensa Legends-luokassa. Jani Vilen oli lopulta 11. ja Viktor Herten 13.

Miemois tykitti voittoon myös sunnuntain kilpailussa huikealla ajonäytöksellä. Miemois starttasi lauantaisen kilpailun nopeimman kierroksen vuoksi paalulta sunnuntain kilpailuun. Kanssakilpailija Pekka Seppänen nokitti kärkipaikalle kilpailun loppukierroksilla, mutta vaasalainen puski itsensä takaisin ykköseksi.

– Perjantai oli vielä vähän huono, harjoituksissa oli jarruongelmia ja kaikkea. Aika-ajojen jälkeen olin neljäs. En ollut siihen tyytyväinen, mutta oli se parempi, kuin perjantaisten harjoitusten kahdeksas sija. Sitten yhtäkkiä voitinkin lauantain kilpailun ja tänään sunnuntaina ajoin paalulta maaliin ensimmäisenä. Kaikin puolin hyvä fiilis, Miemois kommentoi.

– Kiitän “Mattista” (Mathias Herten) siitä, että hän pelasi tiimikaverina tänään viimeisessä lähdössä ja haluan myös kiittää koko APR Competitionin tiimiä. Kovaa kilpailua tulee vielä muiden kanssa mestaruudesta, mutta yritän parhaani. Reseptinä on tällä hetkellä kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, Miemois sanoi onnistuneen kilpailuviikonlopun jälkeen.

Tiimikaveri Mathias Herten lähti sunnuntain kilpailuun toisesta lähtöruudusta ja seurasi pitkään Miemoisin matkantekoa lähes puskurissa kiinni pitäen kilpakumppanit selän takana. Sekä Veli-Pekka Karttunen, että Pekka Seppänen onnistuivat syöksymään Hertenin ohi kilpailun lopussa, mikä jätti Hertenin lopulta neljänneksi.

Tiimipäällikkö Johan Ahokas kaasutti matkaan 12. lähtöruudusta ja onnistuneiden ohitusten jälkeen oli maalissa peräti kuudentena. Leevi Lintukanto paranteli Pärnussa jälleen otteitaan napattuaan lauantain tapaan seitsemännen sijan myös sunnuntain kilpailusta.

– Sunnuntain kilpailu meni ihan hyvin, lähtökin onnistui tällä kertaa. Ei ollut aivan tarpeeksi kova vauhti, pitää vielä muutama kilpailulähtö saada alle, jotta päästään nousemaan vieläkin korkeammalle. Kilpailun lopussa vielä pyörähdin, kun väistin Jania (Vilen). Tämä Pärnun rata kyllä sopi minulle, mutta vauhti paranee tässä koko ajan muutenkin, paketoi Lintukanto tähän asti parhaan Legends-viikonloppunsa.

Tiimin toinen tulokaskuljettaja Viktor Herten ylsi niin ikään parhaaseen Legends-kilpailusuoritukseensa sunnuntain kilpailussa, kun hän ylitti maaliviivan kymmenentenä. Jani Vilenin alkukauden karmaiseva epäonni jatkui myös Pärnun sunnuntaissa. Viimeisillä kierroksilla kanssakilpailija ajoi Vilenin päälle, mikä tiputti jo parhaillaan kuudentena ajaneen kuopiolaisen sijalle 19.

Pärnun osakilpailu kerrytti sekä SM-, että Pohjois-Euroopan mestaruussarjan pisteitä, joten Miemois johtaa viikonlopun jälkeen molempia sarjoja hyvällä etumatkalla. Legendsien mestaruustaisto jää kesätauolle heinäkuun ajaksi ja seuraava osakilpailu ajetaan Kemoran radalla 24.-25. elokuuta.

Teksti: APR Competitionin tiedote


Facebook kommentit