Pietarinen ei osannut rankata viimeisimpiä saavutuksiaan – “En todellakaan tiedä”

6.9.2018 / 19:25
Eerik Pietarinen (oik.) ja Juhana Raitanen, Suomen mestarit (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietarisen huikea menestystarina sai jatkoa viime viikonloppuna Sastamalassa, kun tuusulalainen varmisti rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruuden jo ennen kauden viimeistä osakilpailua.

Eerik Pietarinen, 24, yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa oli nopein seitsemästä erikoiskokeesta viidellä ja rallin SM-sarjan kauden kuudennen osakilpailun yleiskilpailu kirjattiin tuoreen Suomen mestarin nimiin lopulta 14,4 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Emil Lindholmia.

– Hyvä kilpailu. Tiet oli ihan sairaan makeat. Vettä satoi välillä, mutta se vain piristi päivää, Pietarinen kommentoi UrheiluUutiset.comille hymyillen rallin maalissa viime lauantaina.

Vajaa vuosi sitten nelivetoisen Skoda Fabia R5 -auton ratissa debytoinut Pietarinen ei aiemmin ollut nykyisellä kalustolla juurikaan sadesäässä ajanut.

– Ei oikeastaan yhtään ole tullut sateessa ajettua tällä autolla. Sitä tuossa juuri todettiinkin, että ei ole testeissäkään osunut sadetta. Täällä sitten harjoiteltiin. Vähän tietysti kovempaa olisi voinut mennä, kun ei se sitten ollutkaan niin liukasta, Pietarinen selkeästä voittomarginaalistaan huolimatta ruoski hieman itseään.

Sastamalan ja Huittisten ympäristössä ajetun SM-rallin avauserikoiskoe peruttiin. Heti toisesta erikoiskokeesta lähtien Pietarinen otti homman haltuunsa ajamalla neljä peräkkäistä pohja-aikaa. Kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle syntyi yksi pohja-aika ja vaikka siitä huolimatta voitto olikin jälleen kerran varsin selvä, ei Pietarinen ollut täysin tyytyväinen omaan ajosuoritukseensa.

– Tottakai sellaisia virheitä mitä itse tietää, että liian aikaisin nostelee joissakin paikoissa. Ja vikalla pätkällä tuli yksi luisu, missä vauhti putosi ihan nollaan ja menetettiin siinä aikaa.

 

Eerik Pietarinen on voittanut tällä kaudella rallin SM-sarjassa neljä osakilpailua (Kuva: Jari Hotti).

 

“Italiassa ajetaan sitä ennen Peugeotilla”

Vaikka Pietarinen onkin viimeisen vuoden ajan nakuttanut komeaa tulosta ja menestystä on tullut, viimevuotisen SM2-luokan Suomen mestaruuden jatkoksi nyt siis varmistui SM1-luokan Suomen mestaruus ennen kauden viimeistä osakilpailua, niin siitä huolimatta Pietarinen säilyttää tilanteessa kuin tilanteessa viileytensä. Räiskyviä tuuletuksia ei tältä mieheltä kannata odottaa.

– Hyvältähän se mestaruus tuntuu ja onhan se mukava varmistaa ajoissa, viimeisen kuukauden sisään Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittanut ja rallin SM-sarjassa Suomen mestaruuden varmistanut Pietarinen sanoi.

Näiden kahden hienon saavutuksen osalta Pietarinen ei osannut sanoa, kumpi menee tässä vaiheessa uraa ykköseksi.

– En tiedä. En todellakaan tiedä.

Pietarinen juhli ensimmäistä SM-rallin voittoaan syksyllä 2016 Tampereella ja tuolloin kyseessä oli SM2-luokan ykkössija. Viime vuonna Pietarinen valloitti SM2-luokan Suomen mestaruuden voittamalla luokan kauden viidessä ensimmäisessä osakilpailussa viisi kertaa ja mestaruus varmistui jo ennen kahta viimeistä osakilpailua. Kauden päättäneessä Lempäälän SM-rallissa Pietarinen debytoi nelivetoisen Skodan ratissa ja jyräsi komeasti yleiskilpailun voittoon.

Tänä vuonna ajetuista SM-ralleista Pietarinen on voittanut neljä, ollut kerran toinen ja kerran kolmas. Vaikka Suomen mestaruus nyt jo siis varmistuikin, niin Pietarinen nähtäneen kuitenkin mukana kauden päättävässä Turun SM-rallissa. Sitä ennen on kuitenkin kauden toinen keikka “saapasmaahan”, Adriatico Ralliin, joka on Italian mestaruussarjan kauden seitsemäs osakilpailu.

– Uskon, että ajetaan Turussa. Mutta tosiaan Italiassa ajetaan sitä ennen Peugeotilla, Pietarinen päätti.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon seudulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Sastamala-Huittisten SM-rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Eerik Pietarinen (Skoda) 45.48,4
2) Emil Lindholm (Skoda) + 14,4
3) Takamoto Katsuta (Ford) + 16,8
4) Nikolay Gryazin (Skoda) + 25,1
5) Kristian Kiviniemi (Skoda) + 28,9
6) Teemu Asunmaa (Skoda) + 39,4
7) Henrik Pietarinen (Mitsubishi) + 55,5
8) Jarkko Nikara (Subaru) + 55,5
9) Juha Salo (Peugeot) + 1.12,7
10) Ville Pynnönen (Skoda) + 1.22,2

SM1-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Eerik Pietarinen 127
2) Teemu Asunmaa 83
3) Emil Lindholm 77
4) Marko Mänty 59
5) Nikolay Gryazin 57
6) Juha Salo 44
7) Tomi Tukiainen 39
8) Jukka Kasi 29
9) Kalle Rovanperä 25
10) Kristian Kiviniemi 24

Täydelliset SM-pisteet löydät täältä

Lue myös!

Pietarisella huikea kyky voittaa kilpailuja (31.7.2018)
Raitasen uskomaton tupla vuoden sisään (31.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit