Pietarinen hyökkäsi pitkältä tauolta kärkitaisteluun – Huttunen vaikeuksissa

31.5.2019 / 15:52
Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen (Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Yli kolmen kuukauden tauon jälkeen Skoda Fabia R5 -autolla kilpaileva Eerik Pietarinen on noussut taistelemaan Portugalin MM-rallissa WRC2-luokan kärkisijoista. Sen sijaan Jari Huttusen kilpailusta tuli heti alusta lähtien todellinen kärsimysnäytelmä.

Eerik Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa kilpaili edellisen kerran Skoda Fabia R5 -autolla helmikuussa Ruotsin MM-rallissa. Sen jälkeen kaksikko on osallistunut pariin asfalttiralliin Saksassa etuvetoisella Opelilla. Portugalin MM-rallissa Pietarinen on aloittanut hyvin ja vauhti on ollut nousujohteista.

Kun takana on kolme erikoiskoetta, on Pietarinen WRC2-luokassa neljäntenä. Kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella sijoitukset 6-4-2 ajanut Pietarinen on jäänyt luokkaa johtavasta Ole Christian Veibysta 8,5 sekuntia. Toisena ajaa avauserikoiskokeella jarruongelmista kärsinyt Takamoto Katsuta, joka hengittää Veibyn niskaan vain 0,6 sekunnin päässä. Kolmantena on puolestaan Pierre-Louis Loubet, jolla eroa kärkeen on 2,1 sekuntia.

Luokan toinen suomalaisedustaja, Jari Huttunen kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa, on menettänyt jo mahdollisuudet taistella kärkisijoista. Huttunen hävisi ensimmäisellä erikoiskokeella kärjelle lähes 40 sekuntia, myöhästyi toisen erikoiskokeen aikatarkastusasemalta saaden aikasakkoa minuutin ja 40 sekuntia ja kaiken lisäksi vielä toinen erikoiskoe tuotti yli neljän minuutin aikatappion. Kolmen erikoiskokeen jälkeen Huttunen on jäänyt kärjestä jo lähes seitsemän ja puoli minuuttia.

 

 

Lue myös! Loebilta tyylikäs kokeneen kuljettajan teko – Latvala olisi voinut joutua kärsijäksi (31.5.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit