Pietarinen ja Pajari mukana Latvian EM-rallissa – “Melko nopeaa tietä tarjolla”

2.7.2021 / 06:53
Eerik Pietarinen nähdään EM-sarjassa nyt toisen kerran (Kuva: Gregory Lenormand / DPPI).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Liepaja Rallin merkeissä Latviassa. Suomalaisosaamista mukaan kilpailuun tuovat Eerik Pietarinen, sekä Sami Pajari.

Rallin EM-sarja polkaistiin käyntiin pari viikkoa sitten Puolassa, missä Sami Pajari yhdessä kartanlukijansa Enni Mälkösen kanssa veivät nimiinsä ERC3- ja ERC3 Junior -luokat. Kyseessä oli 19-vuotiaan Pajarin uran ensimmäinen EM-ralli, eikä lahtelaisen debyytti tässä sarjassa olisi siis paremmin voinut sujua.

– Ensimmäinen voitto ulkomailla oli iso helpotus ja erityisesti, kun se tuli EM-sarjassa. Voitto antaa minulle huikean määrän itseluottamusta tuleviin kilpailuihin, Pajari kommentoi EM-sarjan tiedotteessa.

Jos oli Puolassa tarjolla nopeita sorateitä, niin samaa on luvassa myös Latviassa, missä ajetaan tänä viikonloppuna EM-sarjan kauden toinen osakilpailu. Latviassa Pajarin vierelle Fordiin hyppää jälleen yhden kilpailun tauon jälkeen Marko Salminen, jonka kanssa Pajari nappasi toukokuussa ajetusta Portugalin MM-rallista junioriluokan kakkossijan. Pajarin tavoite Latviaan on Puolan menestyksen jälkeen kristallin kirkas.

– Koetetaan tietysti jatkaa siitä mihin Puolassa jäätiin. Melko nopeaa tietä on tarjolla. Pientä sateen uhkaa näyttää viikonlopulle, toivottavasti rintama ei ihan erikoiskokeille saakka osuisi. Kisan alla on ollut kuitenkin kuivaa ja helteistä. Tiistaina ajettiin testiä ja säädöt on kohdallaan, Pajari kehuu.

Vastustajat Latviassa tulevat olemaan käytännössä samat kuin oli Puolassakin, mutta on mukaan tullut yksi kovemman luokan lisäyskin. Isäntämaan Martins Sesks on Pajarille tuttu kilpakumppani junioreiden MM-sarjasta, missä Sesks on kahden ajetun osakilpailun jälkeen pisteissä ykkösenä. Sesks ajoi Kroatiassa toiseksi ja Portugalista irtosi uran toinen JWRC-voitto. Latvian EM-rallissa Sesks on kilpaillut aiemmin peräti viisi kertaa.

Yleiskilpailun kärkisijoituksia Latviassa metsästää Eerik Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa, jotka starttaavat kilpailuun Printsport Racingin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla. Pietarinen kilpaili edellisen kerran Evolla viimevuotisessa Ruotsin MM-rallissa. Tänä vuonna Pietarisen kausi käynnistyi Rovaniemen MM-rallilla, missä sijoitus WRC3-luokassa oli neljäs. Keväällä Pietarinen osallistui kahteen ralliin Italiassa Volkswagenilla.

– Pääsimme ajamaan hyvän testin ennen rallia, muutaman kymmenentä kilometriä. Edellisestä sorarallista on jo hieman aikaa, mutta kivaa tuntui olevan heti testin perusteella. Hyppyjä ei Latviassa ole, mutta vauhtia riittää. Olen aina pitänyt tällaisista erikoiskokeista ja toivottavasti kellokin tykkää ajostani. Rallissa sen vauhdin sitten vasta näkee, Pietarinen pohti kilpailun alla.

 

Sami Pajari debytoi EM-sarjassa Puolassa kahdella komealla luokkavoitolla (Kuva: Gregory Lenormand / DPPI).

 

 

“Kyllähän se oli turhauttavaa”

Pajaria ja Pietarista yhdistää ainakin se, että molemmille nyt edessä oleva kilpailu on uran toinen EM-ralli. Siinä missä Pajari suoritti oman EM-debyyttinsä Puolassa tänä vuonna, nähtiin Pietarinen ensimmäistä kertaa mukana rallin EM-sarjassa viime vuonna ja juuri Latviassa, missä tuusulalainen ajoi yleiskilpailussa neljänneksi ja EM-sarjan pisteistä ajavista kuljettajista sijoitus oli kolmas.

Torstaina ajetuissa aika-ajoissa Pietarinen oli 11. ja se tarkoitti sitä, että kun 15 nopeinta kuljettajaa pääsi valitsemaan lähtöpaikkansa perjantain erikoiskokeille, oli Pietarisen valintavuoro vasta viidenneksi viimeisenä. Pietarinen korosti tiedotteessaan, että Latviassa tiet puhdistuvat sitä mukaa kun autoja ajaa pätkiä läpi, mutta tiet eivät mene huonoon kuntoon. Juuri tästä syystä paras paikka olisi ollut päästä reitille 15. autona.

Pietarinen tiesi mistä puhui, sillä valintatilaisuudesta tuli varsin tylsä, koska kaava alusta loppuun oli täysin sama. Kuljettaja toisensa perään kun kävi kirjoittamassa nimensä tauluun järjestyksessä suurimmasta numerosta pienimpään, eli aika-ajojen nopein kuljettaja Mikolaj Marczyk otti 15. lähtöpaikan, toiseksi nopein Nikolay Gryazin 14. lähtöpaikan ja niin edelleen.

Latviassa on ajettu EM-sarjan pisteistä vuodesta 2013 lähtien ja kaksi edellistä kilpailua on voitettu Volkswagenilla. Saksalaismerkin hattutemppu on täysin mahdollinen, sillä yksi suurimmista ennakkosuosikeista on Latvian EM-rallin vuosien 2017 ja 2018 voittaja Nikolay Gryazin, venäläiskuljettaja, joka pitkään ajoi Latvian lisenssillä ja jolle Latvian tiet ovat menneiltä vuosilta tuttuakin tutummat.

– Aloitin urani Latviassa, joten minulla on varsin hyvä ymmärrys siitä millaisella soralla siellä ajetaan. Minulla on tietämystä teistä ja myös kokemusta erilaisilla autoilla tässä rallissa kilpailemisesta. Mutta en suinkaan ole ainoa, jolta löytyy tälläistä kokemusta, joten minun on todistettava osaamiseni taistelussa, josta varmasti tulee äärimmäisen kova tässä upeassa kilpailussa, Gryazin hehkutti.

Puolassa Gryazin repäisi kuuden ensimmäisen erikoiskokeen aikana 40,5 sekunnin johtomarginaalin ajettuaan viisi pohja-aikaa, mutta kaksi peräkkäistä rengasrikkoa ennen huoltotaukoa toi keskeytyksen.

– Kyllähän se oli turhauttavaa. Kun hoidat oman työsi hyvin ja sitten jotain menee pieleen, niin tottakai se turhauttaa, mutta en koskaan syytä muita. Sellaista tapahtuu, se on elämää ja se pitää myös ottaa kokemuksena. Ilman muuta haen nyt revanssia Latviasta, missä toivon yltäväni kärkitaisteluun nopeita kuskeja vastaan. Voitto on tavoitteena, Gryazin korostaa.

EM-pistejohtajana kilpailuun starttaa uransa ensimmäistä Latvian EM-rallin yleiskilpailun voittoaan metsästävä hallitseva Euroopan mestari Alexey Lukyanuk. Yleiskilpailun kärkeen on jälleen tunkua, sillä taso on EM-sarjan tyyliin äärimmäisen kova. Edellä mainittujen kuljettajien lisäksi mukana ovat muun muassa Andreas Mikkelsen, Nil Solans, Craig Breen, sekä Pietarisen tiimikaverina Printsportilla ajava Ole Christian Veiby.

Kaksipäiväisessä kilpailussa erikoiskokeita ajetaan kymmenen, yhteispituudeltaan 179,02 kilometriä. Niistä ensimmäinen käynnistyy perjantaina kello 12.00. Perjantain lyhyet kaupunkierikoiskokeet on peruttu.

Latvian EM-rallin aikataulu

Perjantai 2.7.

12.00 – EK1 Mundingciems (27,00 km)
12.40 – EK2 Strazde (25,94 km)
13.55 – EK3 SSS 1 (2,00 km) Peruttu
14.10 – EK4 SSS 2 (2,00 km) Peruttu
15.45 – EK5 Laidze (17,80 km)
16.40 – EK6 Andumi (17,36 km)

Lauantai 3.7.

09.00 – EK7 Palplaka 1 (18,42 km)
09.55 – EK8 Mazilmaja (12,01 km)
10.45 – EK9 Vecpils 1 (16,07 km)
13.50 – EK10 Palplaka 2 (18,42 km)
14.50 – EK11 Podnieki (9,93 km)
15.25 – EK12 Vecpils 2 (16,07 km)

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Perjantain lähtöjärjestys

1) Yoann Bonato-Benjamin Boulloud FRA/FRA (Citroen C3 Rally2)
2) Norbert Herczig-Ramon Ferencz HUN/HUN (Skoda Fabia Rally2 Evo)
3) Umberto Scandola-Guido D’Amore ITA/ITA (Hyundai i20 R5)
4) Erik Cais-Jindriska Zakova CZE/CZE (Ford Fiesta Rally2)
5) Eerik PietarinenAntti Linnaketo (Skoda Fabia Rally2 Evo)
6) Nil Solans-Marc Marti ESP/ESP (Skoda Fabia Rally2 Evo)
7) Raul Jeets-Timo Taniel EST/EST (Skoda Fabia Rally2 Evo)
8) Simone Tempestini-Sergiu Itu ROM/ROM (Skoda Fabia Rally2 Evo)
9) Ole Christian Veiby-Jonas Andersson NOR/SWE (Hyundai i20 R5)
10) Alexey Lukyanuk-Dmitriy Eremeev RUS/RUS (Citroen C3 Rally2)
11) Andreas Mikkelsen-Ola Flöene NOR/NOR (Skoda Fabia Rally2 Evo)
12) Fabian Kreim-Frank Christian GER/GER (Volkswagen Polo GTI R5)
13) Georg Linnamäe-Vododymyr Korsia EST/UKR (Volkswagen Polo GTI R5)
14) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Volkswagen Polo GTI R5)
15) Mikolaj Marczyk-Szymon Gospodarczyk POL/POL (Skoda Fabia Rally2 Evo)

Aiemmat yleiskilpailun voittajat

2013 – Jari KetomaaKaj Lindström (Ford Fiesta RRC)
2014 – Esapekka LappiJanne Ferm (Skoda Fabia S2000)
2015 – Craig Breen-Scott Martin IRL/GBR (Peugeot 208 T16)
2016 – Ralfs Sirmacis-Arturs Simins LAT/LAT (Skoda Fabia R5)
2017 – Nikolay Gryazin-Yaroslav Fedorov RUS/RUS (Skoda Fabia R5)
2018 – Nikolay Gryazin-Yaroslav Fedorov RUS/RUS (Skoda Fabia R5)
2019 – Oliver Solberg-Aaron Johnston SWE/IRL (Volkswagen Polo GTI R5)
2020 – Oliver Solberg-Aaron Johnston SWE/IRL (Volkswagen Polo GTI R5)

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet
YouTube-video: Rallin EM-sarja


Facebook kommentit