Pietarinen nopein Ford-kuski, Hokkanen jatkaa sarjajohdossa

21.2.2017 / 20:50
Henrik Pietarinen nappasi Mikkelistä suurimmat FST-pisteet. (kuva: Taneli Niinimäki)

[ A- ] / [ A+ ]

Ford Motorcraft Fiesta Sport Trophy -sarja jatkui Mikkelin ympäristön hienoilla teillä viime viikonvaihteessa. Mukana oli jälleen kahdeksan Ford-kuljettajaa, jotka tavoittelivat samalla myös kaksivetoisten autojen SM3-luokan sarjapisteitä.

Fiesta R2T EcoBoost -mallilla ajava Henrik Pietarinen säväytti vauhdillaan jo kauden avauskisassa, mutta nyt 22-vuotias tuusulalainen pääsi ajamaan ongelmattoman kisan.

Rallin alkupätkillä Miika Hokkanen – avauskisan luokkavoittaja – aloitti pirteimmin, mutta kolmannen erikoiskokeen jälkeen Pietarinen otti johtopaikan haltuunsa ja hän piti kartanlukija Juha Lummaan kanssa asemansa maaliin saakka.

– Onnistuimme samaan pientä eroa kisan puolivälissä, vaikka muutamalla pätkällä tuntui olevan tosi liukasta. Vähän taisi renkaatkin sillä lenkillä loppua kesken, summasi Pietarinen, joka sijoittui SM-sarjan puolella kolmanneksi.

Hokkanen oli maalissa heti merkkikaverinsa kannoilla, kun maalissa kaksikon eroksi mitattiin 18,5 sekuntia. Hokkanen kiitteli Mikkelin teitä tosi vaativiksi ja hän oli tyytyväinen siihen, että Ford Motorcraft FST:n pistejohto pysyi hallussa.

Ford Motorcraft -tiimin nimikkokuljettaja Niko Mäkinen oli myös tyytyväinen merkkiluokan kolmanteen sijaan sekä viidenneksi korkeimpiin SM-pisteisiin.

Kärkikolmikon jälkeen seuraaville sijoille ajettiin vanhemmilla Ford Fiesta R2- malleilla järjestyksessä Jani Luhtaniemi, Anssi Valkonen ja Patric Öhman.

Ford Motorcraft FST:n pistetilanne 2/7 osakilpailua:

1. Miika Hokkanen 27

2. Henrik Pietarinen 25

3. Anssi Valkonen 18

4. Jani Luhtaniemi 14

5. Patric Öhman 13

6. Niko Mäkinen 10

7. Tom Hanle 5

Lähde: Ford Motorcraft FST:n tiedote


Facebook kommentit