Pietarinen takoi pohja-aikoja lähes yhtä paljon kuin vastustajat yhteensä

5.10.2018 / 07:05
Eerik Pietarinen oli SM1-luokassa omaa luokkaansa tänä vuonna (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa kuninkuusluokan (SM1) Suomen mestaruuden ylivoimaisesti tänä vuonna voittaneen Eerik Pietarisen kilpailukalenteri loppuvuoden osalta on varsin hiljainen. Syksyllä ja alkutalvesta Pietarinen ajanee vain testejä, sekä valmistautuu ensi kauteen.

Viime vuonna rallin SM-sarjassa SM2-luokan Suomen mestaruuden, sekä kauden päätösosakilpailussa Lempäälässä yleiskilpailun voittanut Eerik Pietarinen lähti kauteen 2018 SM1-luokan yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. Eikä tuusulalainen suinkaan sortunut ennakkosuosikin paineisiin, vaan voitti seitsemästä osakilpailusta neljä, oli kerran toinen ja kahdesti kolmas. Tuloksena toinen peräkkäinen Suomen mestaruus ja tällä kertaa siis SM1-luokassa.

– Koko kausi on ollut pääpiirteittäin hyvä. Ollut monta hyvää kilpailua, missä ajo on onnistunut hyvin. Kyllä se mestaruus oli ainoa tavoite tähän kauteen, mikään muu sijoitus ei olisi tyydyttänyt, Pietarinen myönsi UrheiluUutiset.comin haastattelussa kauden viimeisen osakilpailun jälkeen.

Pietarisen mestaruus ratkesi jo toiseksi viimeisessä osakilpailussa Sastamalassa syyskuun alussa. Turun ja Salon seudulla ajetussa päätösosakilpailussa yleiskilpailussa edelle ehtivät voittoon ajanut Nikolay Gryazin, sekä toisen sijan myötä SM-hopealle noussut Emil Lindholm.

– Tämä viimeinen kilpailu ei ollut niin hyvä, en tiedä mistä johtui. Ei vain viimeistä puristusta löytynyt missään vaiheessa. Vitospätkällä yksi jarrutus meni pitkäksi, siinä joutui vähän kässärillä kääntämään. Sen jälkeen vähän sitten arkailin muissakin paikoissa, Pietarinen pohti kauden “huonointa” sijoitustaan.

Jos oli Pietarinen SM1-luokan loppupisteissä omaa luokkaansa, piste-ero Lindholmiin nähden kun oli peräti 45,5 pistettä, niin myös erikoiskokeiden pohja-aikojen tilastossa tilanne oli sama. Pietarinen ajoi seitsemässä osakilpailussa yhteensä 24 pätkäpohjaa, kun tilaston muut nimet, Gryazin (8), Teemu Asunmaa (8), Lindholm (6), Kalle Rovanperä (5), Marko Mänty (1), sekä Takamoto Katsuta (1) ajoivat yhteensä vain viisi pohja-aikaa (29) enemmän.

Loppuvuoden osalta Pietarinen ei näillä näkymin tule enää kilpailuja ajamaan, vaan katseet on jo käännetty ensi kauteen.

– Voi olla, että jotain testihommia tulee loppukauteen. Espanjan MM-ralliin lähdetään nuotittamaan reitti. Ensi kauden osalta kuviot ovat vielä auki. Niin ja joku vippikyyditys on vielä tulossa, pienempi ralli Nivalassa parin viikon päästä, Pietarinen naurahti.

Eerik Pietarisen kauden 2018 kohokohdat UrheiluUutiset.comissa

Gardemeisterin talli SM-sarjaan, Pietarinen kuljettajaksi (9.1.2018)
Pietarinen teki Tunturirallin historiaa, ohitti Mäkisen (27.1.2018)
Pietarisen sensaatiomaiset esitykset saivat jatkoa (29.1.2018)
Pietarisen veljeksille tuplavoitto Itärallissa (4.3.2018)
Rallin SM-sarjan kärkinimi tutustui Korsikan tiestöön (9.4.2018)
Pietarinen Italian soralla Rovanperän Peugeotilla (26.6.2018)
Pietarinen ajoi San Marinossa neljänneksi (2.7.2018)
Pietarisella huikea kyky voittaa kilpailuja (31.7.2018)
Pietarinen ei osannut rankata viimeisimpiä saavutuksiaan (6.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit