Pietarinen yksi WRC3:n ennakkosuosikeista Virossa – “Olemme tehneet valtavasti töitä”

3.9.2020 / 00:50
Eerik Pietarinen Latvian EM-rallissa (Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietarinen starttaa perjantaina käynnistyvään Viron MM-ralliin yhtenä WRC3-luokan suurimmista voittajasuosikeista.

Rallin MM-sarjan puolen vuoden mittainen kilpailutauko päättyy tulevana viikonloppuna, kun kauden neljäs osakilpailu ajetaan äärimmäisen nopeilla sorateillä Virossa. Urallaan yhdeksättä kertaa MM-ralliin osallistuva Eerik Pietarinen, 26, on valmistautunut tulevaan kilpailuun hyvin, onhan tuusulalainen osallistunut kesäkaudella Jämsässä ajetun pienoisrallin lisäksi Latvian EM-ralliin, sekä Virossa ajettuun Louna-Eesti Ralliin.

– Odotan innolla tulevaa kilpailua. Ilman muuta on erittäin motivoivaa palata takaisin MM-sarjaan. Olemme valmiita tähän kilpailuun ja ottamaan vastaan todellisen haasteen. Olemme tehneet valtavasti töitä ja vaikka minulla on vielä paljon opittavaa, niin tiedän myös, että olen saanut aikaan edistystä, Pietarinen sanoo tiedotteessaan.

Latvian EM-rallin yleiskilpailussa Pietarinen sijoittui neljänneksi ja EM-sarjan pisteistä ajavista kuljettajista kolmanneksi. Louna-Eesti Rallissa sijoitus puolestaan oli R5-autojen luokassa kolmas. Viron MM-rallissa Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa pitää ehdottomasti nostaa yhdeksi WRC3-luokan voittajasuosikiksi, Latvian EM-rallin voittajan Oliver Solbergin, sekä vahvan kesäkauden ajaneen Jari Huttusen lisäksi.

– Kilpakumppanimme ovat erittäin kokeneita ja se on todella hyvä asia. Se pistää vain meidät nostamaan omaa tasoamme ja pyrkimään parantamaan suoritustamme koko ajan, Pietarinen korostaa.

Kun katsotaan historiaa ja nopeita soraralleja menneiltä vuosilta, niin Solberg on urallaan voittanut Latvian EM-rallin kaksi kertaa, Huttunen oli Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa ykkönen kolme vuotta sitten ja Pietarinen teki saman tempun vuotta myöhemmin. Pietarinen kilpailee Virossa TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla.

– Kiitos uskollisille yhteistyökumppaneilleni, jotka mahdollistivat minun jatkavan kautta ja osallistumisen tähän kilpailuun. Kiitos myös TGS-tiimille. Nyt on meidän vuoro näyttää mitä osaamme, Pietarinen päätti.

Viron MM-rallissa ajetaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina 17 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 233 kilometriä. WRC2-luokan kovimmat nimet ovat ilman muuta Citroen-kuljettaja Mads Östberg, Latvian EM-rallin kakkonen, Hyundai-kaksikko Nikolay Gryazin ja Ole Christian Veiby, sekä Meksikon MM-rallissa viime maaliskuussa kyseisen luokan voittanut Pontus Tidemand.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Eerik Pietarisen kommentit: Tiedote


Facebook kommentit