Pietariselle Pohjanmaa Rallista hylkäys ja nolla SM-pistettä – “Ei oltu riittävän tarkkana”

20.6.2018 / 18:52
Henrik Pietarisen taival Seinäjoella päättyi hylkäykseen (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Henrik Pietarinen on tällä rallikaudella ollut ainoa kuljettaja, joka on pystynyt ajamaan kaikissa rallin SM-sarjan osakilpailuissa pohja-aikoja tasaisessa SM2-luokassa.

Viime viikonloppuna Pohjanmaa Rallissa, rallin SM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa, tuo sama kova tahti jatkui, mutta tulokseksi kirjattiin karvas pettymys sääntörikkeen tuoman hylkäyksen vuoksi. Mitsubishi Lancer -kuljettaja Pietarinen ja kartanlukija Juha Lummaa ajoivat kilpailun kuudennelle erikoiskokeelle pohja-ajan ja nousivat luokan kärkeen 0,6 sekunnin erolla Jarkko Nikaraan nähden.

Samaisen kuudennen erikoiskokeen maalin jälkeiset tapahtumat kuitenkin pilasivat kaksikon kilpailun.

– Ehdin jo lähteä liikkeelle maalin AT-alueelta, kun kartturi havaitsi aikakortissamme epäselvän merkinnän. Siinä tilanteessa ei oltu riittävän tarkkana, että alue oli jo päättynyt ja palasimme lyhyen matkan takaisin aikatarkastusalueelle, Pietarinen myöntää harmissaan.

– Sääntöjen tuntemuksessa ei ole aukkoja, mutta en tajunnut alueen jo päättyneen. Sinne palaaminen on säännöissä kielletty, joten kilpailun johto hylkäsi suorituksemme ja kilpailumme päättyi seuraavaan huoltoon, Lummaa kertoi.

Pietarinen putosi SM2-luokan pisteissä nollatuloksen myötä neljänneksi.

– Sanomattakin on selvää, että harmitus on suuri. Voittokamppailu oli parhaimmillaan ja olimme Nikaran kanssa ajaneet kaksi pohja-aikaa mieheen. Tämä nollakisa laski meidän osakkeita SM-pistetaulukossa, Pietarinen harmitteli.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Sastamalan ja Huittisten ympäristössä elo-syyskuun vaihteessa.

Teksti: Jarno Saari, Henrik Pietarisen tiedote


Facebook kommentit