MOTORSPORT

Pietarisen kausi MM-sarjan osalta pettymys – Ohjelma laajenemassa ensi kaudella

Ei kautta ilman mestaruutta. Kahtena edellisenä vuonna rallin SM-sarjassa Suomen mestaruutta juhlinut Eerik Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa valloittivat tänä vuonna Saksassa ajettavan Opel Adam Cup -rallisarjan mestaruuden.

Eerik Pietarisen, 25, mestaruus Opel Adam Cupissa varmistui viime viikonloppuna ajetussa sarjan seitsemännessä ja samalla kauden viimeisessä osakilpailussa. 3 Städte Ralli, “kolmen kaupungin ralli”, ajettiin kaksipäiväisenä kilpailuna Saksan itäpuolella, lähellä Tshekin rajaa, Freyungin pikkukaupungin isännöidessä kilpailukeskusta. Kilpailu ajettiin aiempien osakilpailujen tavoin asfaltilla ja ek-kilometrejä kertyi yhteensä reilut 141.

Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen lähtivät kauden päätösosakilpailuun Opel Adam Cupin pistejohtajina. Virheetön suoritus 3 Städte Rallissa toi lopulta kakkossijan, joka riitti varmistamaan mestaruuden 12 pisteen erolla ennen päätösosakilpailun voittanutta Gregoire Munsteria. Munster jäi toisena vuonna peräkkäin loppupisteissä toiseksi. Suomalaiskaksikko kirjautti kauden aikana neljä palkintosijoitusta, joista kaksi oli voittoja.

– Mahtava fiilis voittaa mestaruus! Tänä viikonloppuna meidän piti ennen kaikkea hallita vauhtiamme niin, että emme tee virheitä. Se ei ollut helppoa, koska meidän täytyi kuitenkin pitää kiinni hyvästä ajorytmistä, jotta pystyimme keräämään tarpeeksi pisteitä mestaruuden voittamiseen, Pietarinen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Pietarinen on vuonna 2013 käynnistyneen Opel Adam Cupin historian toinen suomalaismestari. Jari Huttunen juhli sarjan mestaruutta vuonna 2016. Vuonna 2015 Samuli Vuorisalo sijoittui loppupisteissä toiseksi ja Emil Lindholm viidenneksi. Sarjan historian seitsemästä mestaruudesta kolme on mennyt Ruotsiin, kaksi Saksaan ja kaksi Suomeen.

– Tämä menestys on ilman muuta hyvän tiimityön tulosta. Haluankin kiittää kartanlukijaani Juhana Raitasta, sekä jokaista Knöbel Motorsport -tiimin jäsentä, he kaikki ovat tehneet loistavaa työtä koko kauden ajan. Unohtaa ei pidä myöskään yhteistyökumppaneitani, ilman heitä tätä uskomatonta kokemusta ei olisi ollut mahdollista kokea, Pietarinen korostaa.

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestaruuden viime vuonna ja SM2-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2017 voittanut Pietarinen osallistui tänä vuonna yhteensä yhdeksään kilpailuun, joista MM-ralleja oli kolme. Ruotsissa ja Suomessa taival päättyi ulosajon myötä keskeytykseen, kun taas Portugalissa sijoitus WRC2-luokassa oli neljäs.

Pietarisen asioita hoitavan Toni Gardemeisterin mukaan Pietarisen kausi ei MM-sarjan pettymysten myötä mennyt odotetulla tavalla.

– Kausi meni penkin alle siinä mielessä, että ne tärkeät kisat kuten Ruotsi ja Jyväskylä eivät onnistuneet. Portugali meni hyvin, ajo oli hyvää ja vauhdillisesti, sekä tuloksellisesti se oli positiivinen kilpailu. Ja vielä täysin vieraassa ympäristössä, Eerik kun ei ollut aiemmin Portugalissa kilpaillut, Gardemeister kommentoi UrheiluUutiset.comille Walesin MM-rallin aikaan lokakuun alkupuolella.

Gardemeisterin mukaan Pietarisen ensi kauden kuviot ovat vielä auki, mutta MM-sarjan suhteen TGS Worldwide -tiimin isäntä antoi suojatilleen rohkaisevan “lausunnon”.

– Uskoisin, että tulee ajamaan enemmän kuin tänä vuonna, Gardemeister sanoi.

3 Städte Rallye ja Opel Adam Cupin tulokset

1) Gregoire Munster (LUX) 1.32.11,1
2) Eerik Pietarinen + 30,2
3) Nick Loof (GER) + 1.27,0
4) Sebastian Johansson (SWE) + 1.38,9
5) Anthony Rott (FRA) + 2.23,0
6) Alexander Kattenbach (GER) + 2.34,1

Kauden 2019 loppupisteet

1) Eerik Pietarinen 162
2) Gregoire Munster (LUX) 150
3) Nick Loof (GER) 103
4) Sebastian Johansson (SWE) 95
5) Tim Wacker (GER) 89
6) Ashley Field (GBR) 80

Opel Adam Cupin mestarit

2013 – Markus Fahrner (GER)
2014 – Emil Bergkvist (SWE)
2015 – Julius Tannert (GER)
2016 – Jari Huttunen
2017 – Tom Kristensson (SWE)
2018 – Elias Lundberg (SWE)
2019 – Eerik Pietarinen

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com