Pietarisen kilpailu päättyi lyhyeen – Neuville ja Tänak hurjassa sekuntitaistelussa

11.4.2021 / 16:15
Eerik Pietarisen kilpailu Italiassa päättyi lyhyeen (Kuva: Eerik Pietarinen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa kokivat pettymyksen heti Sanremo Rallin alkuvaiheessa.

Legendaarinen Sanremo Ralli Italiassa käynnistyi lauantaina ajetulla lyhyellä erikoiskokeella ja Eerik Pietarisen osalta mollivoittoisesti. Tuusulalainen kun oli yksi sateesta kärsineistä kuljettajista ja sijoitus pari kilometriä pitkällä pätkällä oli vasta 37. Sunnuntain avaus toi kuitenkin italialaisen HK Racing -tiimin Volkswagen Polo GTI R5 -autolla kilpailleelle Pietariselle nousua tulosluettelossa, seitsemänneksi nopeimman ajan myötä.

– Auto tuntui hyvältä. Aloin jo hieman oppia sen metkuja sunnuntain ekalla pätkällä. Lähdössä stumppasin auton, mutta muutoin oli hieno ajaa, Pietarinen kommentoi tiedotteessaan.

Heti seuraavalla, Sanremo Rallin kolmannella erikoiskokeella, Pietarinen koki kuitenkin ison pettymyksen.

– Erikoiskokeen lopussa oikea eturengas taittui alle, osuttuamme tiukassa vasurissa kanttikiveen, Pietarinen harmitteli.

Pietarinen julkaisi tilanteesta videon Instagram-sivunsa Stories-osiossa ja siitä voi hyvin havaita miten pienestä kaikki tällä kertaa oli. Osuma ei ollut kova, mutta tällä kertaa riittävä ja näin Pietarisen, sekä Linnakedon kilpailu päättyi keskeytykseen. Ajamatta jäi viisi erikoiskoetta. Pietarinen kilpaili nyt ensimmäistä kertaa Volkswagenilla ja lyhyestä ensituttavuudesta huolimatta vuoden 2019 rallin SM1-luokan Suomen mestari löysi vertailupohjaa Skodaan.

– Moottorissa on enemmän voimaa kuin vanhassa Skodassa, minkä lisäksi “Volkkaria” on tarkempi ajaa, Pietarinen kuvaili.

Ensimmäisen kilpailunsa sitten helmikuisen Rovaniemen MM-rallin ja onnistuneen WRC-debyytin nyt Sanremossa ajaneelle Oliver Solbergille kohtalo oli täysin identtinen kuin mitä Pietarisella. Solberg osui kolmannella erikoiskokeella kanttikiveen, rengas irtosi ja edessä oli keskeytys.

Kun kilpailusta on ajamatta vielä yksi erikoiskoe, yleiskilpailun kärkipaikalta löytyy Craig Breen. Irlantilaisen johtomarginaali Andrea Crugnolaan on 11,5 sekntia, kun taas kolmantena oleva Fabio Andolfi on jäänyt kärjestä 12,1 sekuntia. WRC-autojen kilpailussa Hyundai-duo Thierry Neuville ja Ott Tänak käyvät tiukkaa taistelua voitosta. Neuvillen johto ennen viimeistä erikoiskoetta on 2,6 sekuntia. Viimeinen erikoiskoe käynnistyy kello 18.20 Suomen aikaa.

Sanremo Rallin yleiskilpailu 7/8 ek:n jälkeen

1) Craig Breen IRL (Hyundai) 45.54,1
2) Andrea Crugnola ITA (Hyundai) + 11,5
3) Fabio Andolfi ITA (Skoda) + 12,1
4) Stefano Albertini ITA (Skoda) + 26,1
5) Simone Campedelli ITA (Volkswagen) + 28,0
6) Giandomenico Basso ITA (Skoda) + 43,9
7) Damiano De Tommaso ITA (Citroen) + 1.04,6
8) Tommaso Ciuffi ITA (Skoda) + 1.06,3
9) Rudy Michelini ITA (Skoda) + 1.09,3
10) Stephane Lefebvre FRA (Citroen) + 1.10,5

Breenin keskinopeus: 91,0 km/h
Pohja-ajat: Basso 3, Breen 3, Andolfi 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Eerik Pietarisen kommentit: Tiedote


Facebook kommentit