Pietarisen nousujohteinen kilpailu ei tuonut palkintoa – “Täydet 360 astetta”

18.2.2019 / 13:58
Henrik Pietarinen on SM1-luokan pisteissä kahden osakilpailun jälkeen neljäntenä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Henrik Pietarinen ajoi Kouvolan SM-rallissa nousujohteisen kilpailun, aivan kuten teki tammikuussa kauden avauksessa Rovaniemellä. Pietarinen oli vielä ennen viimeistä erikoiskoetta mukana voitto- ja palkintotaistelussa, mutta lipsahdus lumihankeen päätöspätkällä pudotti sijoituksen viidenneksi.

Perjantaina ajettujen kahden erikoiskokeen jälkeen Henrik Pietarinen ja kartanlukija Juha Lummaa olivat sijalla viisi ja eroa kärkeen tässä kohtaa oli kertynyt jo 12,5 sekuntia. Heti lauantain avauksessa Pietarinen kellotti kuitenkin toiseksi nopeimman ajan ja nousi sen myötä jo 5,4 sekunnin päähän kärjestä.

Nousujohteinen kilpailu toi neljännellä erikoiskokeella Pietariselle pohja-ajan ja nousun kilpailun kärkeen, 0,3 sekunnin turvin ennen Teemu Asunmaata. Viidennen erikoiskokeen jälkeen Pietarisen johto kasvoi parilla sekunnin kymmenyksellä, mutta kuudennella erikoiskokeella sijoitus putosi pyörähdyksen seurauksena kolmanneksi (katso videolta alapuolelta ajasta 5.15 eteenpäin).

Ennen viimeistä erikoiskoetta Pietarinen oli jäänyt kärjestä 6,6 sekuntia, kun taas toiseen sijaan oli matkaa 5,5 sekuntia. Kova yritys viimeisellä erikoiskokeella kuitenkin johti yhden virheen myötä lumipenkassa vierailuun sillä seurauksella, että maalissa ek-sijoitus oli vasta 32. ja eroa kärkeen kertyi lopulta kaksi minuuttia ja 40,3 sekuntia, sijoituksen ollessa kolmas.

– Kaksi viimeistä erikoiskoetta menivät vähän käteen. Auto sammui EK6:n lähdössä, minkä jälkeen pyörähdimme täydet 360 astetta muutaman kilometrin ajon jälkeen. Seuraavalla erikoiskokeella ajauduimme hieman penkalle ja olimme hetken jumissa. Lopulta aikaa meni vielä tätäkin enemmän, kun jouduimme puhdistamaan keulan lumesta ennen kuin matka taas jatkui, Pietarinen kertaa kilpailun tapahtumia Skodan tiedotteessa.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan Joensuussa Itärallin merkeissä lauantaina 2. maaliskuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: XAnzah


Facebook kommentit