MOTORSPORT

Pietarisen veljekset takovat hyvää menestystä rallin SM-sarjassa

Kotimaan ralliautoilun korkeimmalla tasolla ei ole miesmuistiin nähty veljesparia, joka menestyy näinkin hyvin kuin Eerik ja Henrik Pietarinen. Nyt he ovat valmiina kamppailemaan Riihimäen SM-osakilpailun luokkavoitoista.

Sipoon Autokerhoa edustavat veljekset eivät ole juuri päässeet kilpailemaan toisiaan vastaan kypärä päässä, mutta tiimin yhteistyöllä he ovat molemmat päässeet jo näin hyvälle tasolle.

– On tietenkin autettu toisiamme uran alussa ja ajoimme välillä samalla kalustollakin vähän vuorotellen, Eerik Pietarinen kertoo.

Molemmat veljekset aloittivat rallin ajamisen aivan puhtaasti harrastusmielellä, kun heidän isänsä ja setänsä olivat olleet autourheilun parissa.

– Meillä alkoi totisempi tekeminen ja lajiin panostaminen, kun hankimme punaisen turbo-Fiestan, jolla olemme molemmat kilpailleet, säesti Henrik Pietarinen tarkoittaen nykyistä kilpailukalustoaan.

Kauden 2016 aikana nähtiin välähdyksiä veljesten vauhdista, mutta viime kauden päätöskisassa Tampereella tärähti huippumenestystä luokkavoittojen myötä. Taitaa olla melkoisen harvinaista, että veljekset saavuttavat samassa osakilpailussa uransa ensimmäiset arvosarjan voitot. Eerik voitti silloin SM2-luokan näytöstyyliin Mitsubishi Lancerilla, kun pikkuveli Henrik nousi SM3-luokan ykköseksi Fiesta R2:lla.

 

Kuva: Marko Kyöstilä
Myös Henrik Pietarinen osallistui Keravalla ajettuun TerraWise-ralliin (Kuva: Marko Kyöstilä).

 

“Luottavaisena suuntaan kohti kesäkautta”

Eerik Pietarisen voittokulku nelivetoisten autojen SM2-luokassa on jatkunut sen jälkeenkin, sillä 23-vuotias kuljettaja pokkasi voitot kaikista alkukauden talviosakilpailuista. Niinpä hallussa on varsin tukeva pistejohto ennen kesän kisoja.

– Luottavaisena suuntaan kohti kesäkautta. Torstaina ajoin Mäntyharjulla kunnon testit ja päivän päätteeksi pääsin vielä hakemaan asfalttiradalla tuntumaa sorarenkaaseen. Siitä varmasti on hyötyä, kun “Riksussa” ajetaan kaksi yleisöpätkää “assulla”.

– En mieti pistetilannetta, vaan lähden ajamaan voitosta aivan kuten tähänkin asti. Jos mestaruus saadaan varmistettua jo kesällä, kenties vaihdan kalustoa ja luokkaa kauden viimeiseen osakilpailuun, Eerik vihjaisi tulevasta.

Pietarisen tiimissä on kevättauolla tehty täydelliset remontit molempiin ralliautoihin. Lancerin moottori, voimansiirto ja iskarit on huollettu. Fiestan moottori kävi perusteellisessa huollossa M-Sportilla. Henrik Pietarinen kärsi ongelmista talvikaudella, vauhti oli hyvällä tasolla, mutta tekniikka vihoitteli kaikissa kolmessa kisassa.

– Jo Mikkelissä meillä oli osa hevosvoimista hukassa, mutta pystyin silti ajamaan kolmanneksi. M-Sport halusi tutkia koneen ja nyt se on rakennettu uuden lohkon ympärille, Henrik selvitti.

Henrik ajoi Tahko-rallissa laina-autolla, kun Opelilla tuloksena oli luokan viides sija. Sen myötä hallussa on SM-pistetaulukon kolmas sija. Nuorukainen odottaa innokkaana kesän ralleja, jolloin tavoitteena on yltää jälleen voittokamppailuihin.

– Kaiken täytyy toimia ja itsekin pitää onnistua, että tasaisessa SM3-luokassa voi yltää pohja-aikavauhtiin. Tehdään valmistelut huolella ja lähdetään hakemaan loppukaudelta menestystä ja SM-mitalia, päätti AKK:n rallivalmennusryhmässä mukana oleva Henrik.

Lähde: Eerik ja Henrik Pietarisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com