Pietarisen virheettömyys yllätti Salon, mestarilta hatunnosto – “Pitäisi varmaan mennä hänen kyytiin”

7.9.2018 / 08:57
Juha Salo on juhlinut SM1-luokan mestaruutta 2010-luvulla viidesti (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kuninkuusluokka sai viime lauantaina uuden mestarin, kun Eerik Pietarinen varmisti kuluvan kauden ykkössijansa jo ennen syyskuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaa viimeistä osakilpailua.

2010-luvulla peräti viisi rallin Suomen mestaruutta kuninkuusluokassa ja urallaan yhteensä kymmenen rallin Suomen mestaruutta voittanut Juha Salo oli yksi niistä ensimmäisistä kuljettajista, jotka viime lauantaina Sastamalassa ajetun kauden kuudennen SM-osakilpailun jälkeen Eerik Pietarista onnittelivat mestaruuden varmistuttua.

– Hattua nostan Eerikille, huikea suoritus! Ajanut hienon kauden. Toivotaan, että on myötätuulta uralla ja pääsee eteenpäin. Nyt sitten maailmalle, Salo kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Salo todellakin tietää miltä mestaruuden voittaminen tuntuu, onhan karkkilalainen valloittanut SM1-luokan Suomen mestaruuden viimeisen kahdeksan vuoden aikana peräti viisi kertaa: 2010, 2011, 2013, 2015, sekä 2016. Siinä missä Pietarisen mestaruus tänä vuonna on tullut ylivoimaisella tavalla, neljä voittoa kuudessa osakilpailussa ja piste-ero ennen viimeistä osakilpailua toisena olevaan Teemu Asunmaahan nähden on 44 pistettä, niin myös Salon viimeisimmät mestaruudet ovat tulleet ylivoimaisen esityksen päätteeksi.

Vuoden 2015 mestaruuden Salo voitti 53 pisteen ja 2016 mestaruuden 58 pisteen erolla ennen toiseksi loppupisteissä sijoittunutta kuljettajaa.

– Se on yllättänyt, että miten Eerik on ajanut tuota vauhtia koko kauden ajan virheettömästi. Ei mitään “stipluja” ole käynyt ja auto on ollut aina ehjänä, kun sitä on katsonyt. Hienoa työtä on tehnyt! Neste Rallissakin komea voitto ja vaikka kuinka sanotaan, että “Kallen epäonnen takia”, niin palkinnothan jaetaan vasta maalissa, kokenut Salo muistutti.

Salolla ja Pietarisella on ikäeroa reilut 17 vuotta, helmikuussa vuonna 1976 syntynyt Salo on 42-vuotias ja joulukuussa vuonna 1993 syntyneellä Pietarisella ikää puolestaan on 24. Kaksikon tiet osuivat yksiin aikoinaan testitiellä Karkkilan suunnalla.

– Muistan, kun Eerik kävi Mitsubishilla testaamassa minun tiellä aikoinaan ja istui myös minun kyydissä. Kyllä se vaan nyt on osat vaihtuneet ja pitäisi varmaan minun mennä hänen kyytiin ja katsomaan, että miten ajetaan noin kovaa, Salo naurahti.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon seudulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Rallin SM-sarjan SM1-luokan Suomen mestarit 2010-luvulla

2010 – Juha Salo
2011 – Juha Salo
2012 – Esapekka Lappi
2013 – Juha Salo
2014 – Karl Kruuda
2015 – Juha Salo
2016 – Juha Salo
2017 – Teemu Asunmaa
2018 – Eerik Pietarinen

Lue myös! Pietarinen ei osannut rankata viimeisimpiä saavutuksiaan – “En todellakaan tiedä” (6.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit