Pietarisen voittokulku saamassa jatkoa myös Jyväskylässä – “Huominen vielä kovaa ja kärkivauhtia”

29.7.2018 / 00:40
Eerik Pietarinen ja Jari Huttunen (kesk.), sekä Jonne Halttunen, Kalle Rovanperän kartturi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Toisen epäonni on yleensä aina toisen onni. Tällä kertaa onni on osumassa Eerik Pietarisen kohdalle, kun selkeä kakkospaikka Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa vaihtui ylivoimaiseen johtoasemaan Kalle Rovanperän kärsittyä tekniikkamurheita lauantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

17 ajetun erikoiskokeen jälkeen tilanne WRC2-luokassa kärjen osalta oli varsin selkeä. Kalle Rovanperä oli repäissyt jo lähes minuutin eron toisena olevaan Eerik Pietariseen nähden, jonka johtomarginaali kolmantena olleeseen Ole Christian Veibyyn oli puolestaan 40,3 sekuntia. Suomen MM-rallin 18. erikoiskoe, Päijälä toiseen kertaan, tekikin sitten kärkeen isoja muutoksia, kun Rovanperän autoon tuli jousitusongelmia ja Veiby puolestaan ajoi ulos joutuen keskeyttämään.

Lauantain viimeisellä erikoiskokeella Pietarinen nousi sitten kärkeen ja Jari Huttunen toiseksi, kun taas Rovanperän ongelmat pudottivat nuorukaisen neljänneksi, lähes kolmen minuutin päähän kärjestä. Pietarisen ja Huttusen välinen ero ennen sunnuntaita on 37,1 sekuntia.

– Kakaristo ja Päijälä tulivat ensimmäisellä lenkillä vähän liian arkaillen. Toisella kerralla tuli jo puhtaat vedot. Päijälän lopun pikkutie oli todella huonossa kunnossa toisella kerralla. Pihlajakoski ja Tuohikotanen tulivat puhtaasti läpi molemmilla kerroilla. Huominen pitää ajaa vielä kovaa ja kärkivauhtia, Pietarinen kommentoi TGS Worldwide -tiimin tiedotteessa.

Ilman ajovirhettä tai auton tekniikkamurheita Pietarisen ja Huttusen sijoitukset vaikuttavat varsin kiveen hakatuilta, sillä kolmantena oleva Gus Greensmith on jäänyt Huttusestakin jo reilut puolitoista minuuttia. Pietarisen taival nelivetoisen Skodan ratissa on ollut melkoista voittokulkua. Heti debyytti toi Lempäälän SM-rallista viime syksynä voiton ja mikäli nyt tulee luokkavoitto Suomen MM-rallista, niin se on Pietariselle yhdeksännessä Skoda-kilpailussa jo kuudes voitto.

Sunnuntaina ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 45,72 kilometriä. Päivän avaa Laukaa kello 8.38.

WRC2-luokan tilanne 19/23 ek:n jälkeen

1) Eerik Pietarinen (Skoda) 2.22.12,9
2) Jari Huttunen (Hyundai) + 37,1
3) Gus Greensmith (Ford) + 2.09,6
4) Kalle Rovanperä (Skoda) + 2.55,6
5) Pierre-Louis Loubet (Hyundai) + 3.27,4
6) Marko Mänty (Skoda) + 4.25,9
7) Ville Pynnönen (Skoda) + 7.53,1
8) Benito Guerra Jr (Skoda) + 10.05,5
9) Mattias Monelius (Skoda) + 13.51,6
10) Hiroki Arai (Ford) + 21.01,3

Pietarisen keskinopeus: 114,6 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Rovanperä 12, Pietarinen 4, Andolfi 1, Huttunen 1, Lindholm 1

Lue myös! Rovanperän ja Halttusen taistelu tuotti tulosta (28.7.2018)

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit