Pinomäen oivallus Grönholmin apuna semifinaalissa, mutta finaalista tuli pettymys

15.8.2022 / 14:18
Niclas Grönholm ajoi Norjassa viidenneksi (Kuva: @World / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan uuden aikakauden avausosakilpailu Norjan Hellissä viime viikonloppuna päättyi lajin nelinkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin voitonjuhliin.

Rallicrossin MM-sarja teki paluun Norjan Helliin parin koronavuoden tauon jälkeen ja nyt kyseessä ei ollut pelkästään yksi MM-sarjan osakilpailuista kuten vuosina 2014-2019, vaan Lånkebanenin legendaarisella ja arvostetulla radalla ajettiin MM-sarjan uuden RX1-pääluokan historian ensimmäinen kilpailu. Uudessa pääluokassa kilpaillaan täyssähköautoilla, mutta erilaisten alkuvaikeuksien jälkeen mukaan kilpailuun Hellissä saatiin lopulta vain kahdeksan autoa.

– Tämä on ollut todella suuri haaste kaikille päästä tähän tilanteeseen ja kaikki tiimit ovat tehneet uskomatonta työtä jo pelkästään siinä, että olivat mukana täällä tänä viikonloppuna. Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä avaus MM-sarjan sähköiselle aikakaudelle. Koska kaikki on uutta, niin toki paljon on vielä työtä edessä ja opimme koko ajan lisää, rallicrossin nelinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson kommentoi historiallisen viikonlopun jälkeen.

MM-sarjan kauden avausosakilpailusta ja uuden aikakauden avauksesta tuli lopulta Kristofferssonin näytös, joka uransa 72. MM-osakilpailussaan ajoi voittoon numero 28. Kristoffersson oli juhlinut Hellissä MM-sarjan osakilpailun voittoa aiemmin vuosina 2017, sekä 2018 ja hänestä tuli nyt Norjan MM-osakilpailussa ensimmäinen kuljettaja, joka on yltänyt kolmeen voittoon.

– Olen todella onnellinen ja etenkin tiimin puolesta. Voitto ja kolmas sija, sekä johto sekä kuljettajien, että tiimien MM-pisteissä on uskomaton suoritus, Kristoffersson hehkutti perhetiiminsä onnistumista kauden avauksessa.

Kristofferssonin viikonlopun ainoa huono hetki osui semifinaalilähtöön, kun Volkswagen ei suostunut liikahtamaan vihreän valon syttymisen jälkeen mihinkään ja kun sitten lopulta myös Kristoffersson pääsi liikkeelle, olivat muut karanneet jo noin 100 metrin päähän. Kristoffersson nousi kuitenkin lähdössä lopulta toiseksi, eteni finaaliin ja loppu oli lajihistoriaa, jälleen kerran.

– Olin erittäin pettynyt semifinaalin jälkeen, mutta taistelu ja nousu siitä voittoon oli fantastista. Siinä käytiin puolessatunnissa syvällä pohjalla ja noustiin taas ylös, enkä oikein ruotsalaisena ole tottunut tälläiseen tunteiden vuoristorataan, Kristoffersson kuvaili.

Kristoffersson oli finaalissa lopulta ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Timmy Hansen hävisi maanmiehelleen lähes neljä sekuntia. C More -kanavalle rallicrossin MM-sarjan lähetyksiä Suomessa kommentoivalla Toomas “Topi” Heikkisellä oli hallussaan sisäpiirin tietoa siitä miksi Kristofferssonin suoritus oli nyt niin ylivoimaista, toki sen perusfaktan lisäksi, että Kristoffersson on todella hyvä kuljettaja.

– Huhut kertoo, että Johanilla on hieman enemmän testiä alla kuin kilpailijoilla, auto kun saatiin aikaisemmin valmiiksi kuin muilla, Heikkinen totesi C Moren lähetyksessä.

Finaalissa parhaana ei-ruotsalaisena kolmanneksi ajoi kotiyleisönsä edessä kilpaillut Ole Christian Veiby. Siinä missä Kristoffersson ja Hansen ovat MM-sarjan kaikkien aikojen palkintotilastossa sijoilla yksi ja kaksi, ajoi Veiby nyt ensimmäistä kertaa urallaan rallicrossin MM-sarjan pääluokassa kolmen parhaan joukkoon. Neljäs ja viides sija menivät uudelle CE Dealer Team -tiimille, järjestyksessä Klara Andersson ja Niclas Grönholm.

– Haastava viikonloppu. Nyt tiedämme missä olemme vauhdillisesti muihin verrattuna. Automme vauhti ei ole vielä siellä missä sen pitäisi olla. Karu fakta on, että olemme kahta kärkitiimiä jäljessä, edellisessä Norjan osakilpailussa kolme vuotta sitten uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton saavuttanut Grönholm arvioi tiedotteessaan.

 

Johan Kristofferson lähestyy kovaa vauhtia 30 MM-voiton rajapyykkiä (Kuva: @World / Red Bull Content Pool).

 

pitkävetovihjeet

 

 

“En minä ole niin fiksu, minä vain ajan”

Odotukset hyvästä finaalisijotuksesta Grönholmin osalta kasvoivat onnistuneen semifinaalin jälkeen, jonka inkoolainen vei nimiinsä ennen kaikkea nerokkaan taktiikan ansiosta. Tällä kertaa taktiikka ei liittynyt lisälenkkiin, vaan starttipaikan valintaan. Uusien sääntöjen mukaan MM-sarjassa kuljettajat saavat valita semifinaalilähtöihin starttipaikkansa siinä järjestyksessä missä edeltävät semifinaalikarsinnat olivat sujuneet.

Koska Grönholmin taival semifinaalikarsinnassa oli päättynyt keskeytykseen, pääsi hän valitsemaan starttiruutunsa semifinaaliin viimeisenä kuljettajana. Sen sijaan, että Grönholm olisi ottanut neljännen ruudun neljän auton lähdöstä, päätyi Grönholm viidenteen ruutuun, se kun sääntöjen mukaan oli mahdollista, kun kuljettajat starttaavat nykyisin vierekkäin, eikä vanhan säännön mukaisesti kolmesta eri rivistä.

Ykkös-, kakkos- ja kolmosruudussa olleiden Timmy Hansenin, Kevin Hansenin ja Klara Anderssonin, sekä viidennestä ruudusta matkaan lähteneen Grönholmin väliin jäi siis yksi tyhjä ruutu ja kun Grönholm sai erinomaisen startin, pääsi hän tarjolla olleen lisätilan avulla kiihdyttämään ensimmäiseen mutkaan ensimmäisenä ja lopulta aina voittoon asti. Grönholm ei nerokkaasta taktiikasta ottanut kunniaa itselleen, vaan lähetti kiitosterveisensä Jussi Pinomäen suuntaan.

– Se oli Jussin idea. En minä ole niin fiksu, minä vain ajan, Grönholm naurahti tuoreeltaan semifinaalilähdön jälkeen.

Pinomäki toimii aiempien vuosien tapaan Grönholmin radiomiehenä eli “spotterina” ja tänä vuonna lisäksi myös CE Dealer -tiimin tiimipäällikkönä. Finaalissa lähtöruudut ykkösestä viitoseen olivat Veiby, Grönholm, Kristoffersson, Timmy Hansen, sekä Andersson. Grönholm jäi avausmutkassa Kristofferssonin ja Hansenin väliin, pudoten lopulta koko viisikon viimeiseksi.

– Jouduin ensimmäisessä mutkassa kahden auton väliin, ajauduin radan reunalle ja ajoin kakkosmutkasta viimeisenä ulos. Se startti oli sitten pitkälti siinä, Grönholm kertasi finaalin alkuvaiheita.

Ensimmäisten mutkien jälkeen järjestys finaalissa oli Kristoffersson, Hansen, Veiby, Andersson ja Grönholm. Grönholm yritti vielä lisälenkin kautta päästä sotkemaan kärjen järjestystä, suorittaen lisälenkin heti toisella kierroksella, mutta raju taistelu ja takaa-ajo eivät lopulta tuottaneet tulosta, vaan ruutulipulle saavuttiin täysin samassa järjestyksessä kuin mikä oli ollut avauskierroksella parin ensimmäisen mutkan jälkeen.

– Jos edessä ajaville ei tekniikkamurheita tule, niin ohittaminen näillä autoilla on vaikeata. Ei viimeisestä sijalta yleensä nousta enää mihinkään niin kuin ei tänäänkään. Tiimimme on tehnyt valtavasti töitä, mutta he eivät vielä saaneet palkintoa siitä. Nyt tiedämme missä vauhdillisesti olemme ja mitä osa-alueita pitää seuraaviin osakilpailuihin kehittää, Grönholm taustoitti.

Rallicrossin MM-sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Riiassa, Latviassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Auton kanssa on vielä paljon tekemistä. Emme löytäneet siihen koko viikonlopun aikana riittävän nopeita säätöjä. Olimme tasaisesti 0,4 sekuntia kierroksella kärkeä perässä, Grönholm harmitteli.

RX1e ja Norjan finaalin tulokset

1) Johan Kristoffersson (SWE) 3.17,885
2) Timmy Hansen (SWE) + 3,692
3) Ole Christian Veiby (NOR) + 4,057
4) Klara Andersson (SWE) + 5,049
5) Niclas Grönholm + 5,332

Nopein kierrosaika: Kristoffersson (kierros 4/5) 38,058

 

 

Pistetilanteet 1/11 osakilpailun jälkeen

Kuljettajat

1) Johan Kristoffersson (SWE) 20
2) Timmy Hansen (SWE) 16
3) Ole Christian Veiby (NOR) 13
4) Klara Andersson (SWE) 12
5) Niclas Grönholm 11
6) Gustav Bergström (SWE) 10
7) Kevin Hansen (SWE) 9
8) Rene Munnich (GER) 8

Tiimit

1) Kristoffersson Motorsport (SWE) 33
2) Hansen World RX Team (SWE) 25
3) CE Dealer Team (SWE) 23

Niclas Grönholm, 26

Debytoi rallicrossin MM-sarjassa Ruotsissa 2015
MM-pronssia 2021, loppupisteissä neljäs 2019 ja 2020
62 MM-osakilpailua, 6 voittoa, 10 palkintosijoitusta (6-3-1)
25 finaalipaikkaa, 41 semifinaalipaikkaa
Kuudenneksi eniten osakilpailuvoittoja MM-sarjan historiassa

Grönholmin MM-osakilpailuvoitot

1. Norja 2019
2. Etelä-Afrikka 2019
3. Kouvola 2020
4. Latvia 2021
5. Portugali 2021
6. Saksa 2021

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet, C Moren lähetys


Facebook kommentit