Pinomäki ei täysin tyytyväinen Belgian viikonloppuun – “Finaalipaikka olisi ollut saavutettavissa”

16.5.2018 / 13:01
Niclas Grönholm on kuljettajien MM-sarjassa seitsemäntenä (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco -tiimi jatkaa kolmen ajetun osakilpailun jälkeen parhaana yksityistiiminä rallicrossin MM-sarjassa. Viime viikonloppuna Belgiassa GRX Tanecon kuljettajat Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov selviytyvät kolmannen kerran tällä kaudella semifinaaleihin.

Semifinaaleista finaaliin tosin ei ollut enää asiaa, kun MM-pisteissä seitsemäntenä oleva Niclas Grönholm jäi ensimmäisessä semifinaalilähdössä neljänneksi ja Timur Timerzyanov (MM-pisteissä kymmenentenä) toisessa lähdössä kuudenneksi eli viimeiseksi. Molemmat GRX Taneco -tiimin kuljettajat kokivat kovia lähtösuoralla, eikä kiri enää joukon hänniltä riittänyt nousemaan kolmen parhaan joukkoon ja kiinni finaalipaikkaan.

– Olen hieman pettynyt, sillä finaalipaikka olisi ollut saavutettavissa. Meidän pitää vain selvittää muutamia yksityiskohtia, jotta saamme kurottua tuon eron umpeen. Olemme jo näyttäneet mihin pystymme, mutta suorituksemme ovat liian epätasaisia. Jos semifinaaliin starttaa toisesta tai kolmannesta rivistä, niin finaaliin vievää rakoa on vaikea löytää. Siihen tarvitaan onnea, GRX Tanecon tiimipäällikkö Jussi Pinomäki muistuttaa tiedotteessa.

GRX Tanecon debyyttikausi MM-sarjassa tässä muodossa, eli kahden kuljettajan Hyundai-tiiminä, on ollut alkukauden osalta varsin onnistunut. Kaikissa kolmessa osakilpailussa tiimin kuljettajat ovat yltäneet semifinaalivaiheeseen ja MM-pisteissä GRX Taneco on tehdastiimien Volkswagenin, Peugeotin ja Audin jälkeen parhaana yksityistiiminä sijalla neljä. Pinomäen mukaan vieläkin parempaa on luvassa, kunhan tiimi saa hioa kuvioitaan ajan myötä vieläkin kovempaan iskuun.

– Kilpailemme isoja autonvalmistajia ja kokeneita tiimejä vastaan. Edistymme koko ajan, mutta alkukauden aikataulu on todella tiukka, emmekä pysty tekemään niin paljon töitä kuin haluaisimme. Tarvitsemme aikaa testaamiseen – siihen, että saamme tiimimme mukaan kärkitaisteluihin, sekä siihen, että kuskimme saavat kerättyä kokemusta. Tiimissämme on hyvin läheiset välit ja tiedän että menestys odottaa aivan kulman takana. Tarvitsemme vain aikaa tehdä töitä, Pinomäki sanoo.

GRX Tanecon johtaja Marcus Grönholm on Pinomäen tavoin luottavainen jatkon suhteen.

– Kauden kolmas osakilpailu oli kaikkea muuta kuin helppo ja yksinkertainen. Lauantaina jouduimme taistelemaan aikarangaistuksen ja taktikointien kanssa. Sunnuntai sujui paljon paremmin ja lisäsimme vauhtia. Saimme kaksi autoa semifinaaleihin, mutta emme päässeet finaaliin saakka. Parannettavaa on vielä, mutta sen perusteella mitä sunnuntaina näimme, olen optimistinen tulevaisuuden suhteen, Grönholm vakuuttaa.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Silverstonessa, Englannissa 25.-27. toukokuuta.

Lue myös! Loebin 16 MM-osakilpailun voitoton jakso päättyi Belgiassa – ”Luulin, että taistelen kakkossijasta” (14.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit