Pintaa syvemmälle: Latvalan hattutemppu Jyväskylässä – “Ralliuran parhaita muistoja”

2.8.2022 / 20:28
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila, Jyväskylän kolminkertaiset voittajat (Kuva: Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Nykyisin Toyotan tallipäällikkönä rallin MM-sarjassa toimiva Jari-Matti Latvala voitti Suomen MM-rallin yleiskilpailun kuljettajaurallaan kolme kertaa. Latvala muisteli Jyväskylän voittovuosiaan UrheiluUutiset Motorsportin erikoishaastattelussa.

Voisi sanoa, että tietyllä tapaa tämänvuotinen Suomen MM-ralli Jyväskylässä on Jari-Matti Latvalalle, 37, juhlakilpailu, tuleehan Latvalan ensivierailusta Keski-Suomen “sorasirkuksessa” tänä kesänä kuluneeksi tasan 30 vuotta. Elettiin vuotta 1992, kun Latvala pääsi seitsemän vuoden ikäisenä ensimmäistä kertaa seuraamaan legendaarisia Jyväskylän Suurajoja paikan päälle.

Latvala suuntasi Suurajoihin kummisetänsä kanssa, kun taas Jari-Matin isä, Jari Latvala, oli mukana kilpailussa Mitsubishi Galantilla. Isä Latvalan kilpailusta 30 vuotta sitten tuli lyhyt, kun tekniikkamurheiden takia edessä oli keskeytys jo neljännellä erikoiskokeella. Kun vuodesta 1992 hypätään 18 vuotta eteenpäin, vuoteen 2010 ja Jari-Matti Latvalan ensimmäiseen voittoon Jyväskylässä, saadaan näiden kahden kilpailun välille varsin hauskoja sattumia.

Vuonna 1992 Jyväskylässä nähtiin historiallinen tilanne, kun ensimmäistä kertaa yleiskilpailun voittoon ajoi ranskalaiskuljettaja, Didier Auriolin kiidätettyä Lanciansa pienimmällä kokonaisajalla maaliin. 18 vuotta myöhemmin Latvala puolestaan kävi voittotaistelua kahta ranskalaismestaria, Sebastien Loebia ja Sebastien Ogieria, vastaan.

Isä Latvalan keskeytys vuoden 1992 Suomen MM-rallissa tapahtui Ehikin erikoiskokeella. Kun Jari-Matti Latvala muisteli UrheiluUutiset Motorsportin erikoishaastattelussa uransa ensimmäistä Jyväskylän voittoaan, yhtenä tärkeänä voitonavaimena esiin nousi Surkeen erikoiskoe, joka sijaitsee vain parinkymmenen kilometrin päässä Ehikin erikoiskokeelta.

Siinä missä isä Latvalan keskeytys vuoden 1992 Suomen MM-rallissa tapahtui neljännellä erikoiskokeella, niin Jari-Matti Latvalan ensimmäinen Suomen MM-ralli oli uran neljäs MM-ralli. Seitsemäs Suomen MM-ralli toi Latvalalle Suomen MM-rallin ensimmäisen palkintosijoituksen, kolmas sija vuonna 2009, ja vuotta myöhemmin olikin sitten sen ensimmäisen koti-MM-rallin voitto. Yhteensä Latvala juhli kuljettajaurallaan Jyväskylässä kolmea yleiskilpailun voittoa.

– Ne hetket, kun olen ajanut Jyväskylässä voittajana auton viimeiseen huoltoon, niin ne on niitä koko ralliuran parhaita muistoja. Se fiilis, kun ihmiset on ollut niin onnellisia sinun puolesta ja pärjäämisestä. Se on ollut aina niin uskomattoman hieno tunne. Ja kun saa kuulla Maamme-laulun kotimaassa, niin onhan ne olleet aivan uskomattomia hetkiä uralla, Latvala herkistyy.

 

Vuoden 2010 Jyväskylän voitosta Jari-Matti Latvala vastaanotti onnitteluita monelta eri taholta (Kuva: Jari Hotti).

 

 

“Siekkisen Pertti pisti minut kuntoon”

Lähtökohdat Latvalan osalta vuoden 2010 Suomen MM-ralliin olivat todella haastavat. Latvala oli tuonut Fordille voiton Uudesta-Seelannista, mutta Portugalista tuloksena oli ulosajo ja keskeytys, kun taas Jyväskylän “kenraalista”, Bulgarian MM-rallista, tuloksiin kirjattiin vaatimaton kuudes sija. Citroenit olivat jyränneet Bulgariassa neloisvoittoon ja ranskalaistalli lähtikin Jyväskylään ennakkosuosikkina.

Kolmen erikoiskokeen jälkeen Jyväskylän MM-rallin hallitseva voittaja ja Latvalan tallikaveri Mikko Hirvonen oli napannut johtopaikan haltuunsa, ennen Citroen-kaksikkoa Petter Solberg ja Sebastien Loeb. Latvala oli neljäntenä, mutta eroa kärkeen oli kertynyt jo lähes yhdeksän sekuntia.

– Mikko oli kovassa iskussa. Itse en ollut vauhdillisesti niin hyvin mukana ja alussa jäin koko ajan. Kävi siinä mielessä, että Mikon vauhtiin ei ole mitään asiaa, mutta jos siihen toiseen tai kolmanteen sijaan yltäisi, Latvala muisteli 12 vuoden takaisia tapahtumia.

Neljännellä erikoiskokeella Urriassa koettiin dramatiikkaa ja kärkitaistelu meni kokonaan uusiksi, kun Hirvonen ajoi rajusti ulos ja edessä oli keskeytys. Solberg nousi kilpailussa johtoon ja Latvala huomasi yhtäkkiä olevansa toisena, vain 3,1 sekunnin päässä norjalaisesta. Samalla kun suomalaisyleisö joutui pettymään Hirvosen keskeytyksen myötä, niin myös Fordilla paineet kasvoivat, olihan Latvala nyt ainoana kuljettajana taistelemassa Citroeneja vastaan.

– Kun oltiin huollossa sen jälkeen, kun Mikko oli pudonnut pois pelistä, niin Malcolm Wilson (Fordin tallipäällikkö) oli kysynyt Miikalta (Anttila, Latvalan kartanlukija), ollut ilmeisesti siinä kohtaa hieman hermostunut, että pystyttekö te voittamaan tämän kilpailun. Miika oli vastannut, että se on mahdollista, jos Jari-Matti saa rentoutta ajamiseen ja saa ajamista hieman parannettua.

Samaan aikaan, kun Wilson ja Anttila kävivät huoltotauolla keskusteluaan, makasi Latvala tuskaisena tallinsa varikkorekan lattialla.

– Olin Urriassa hypännyt pitkän hypyn ja selkä oli hieman jumissa. Siekkisen Pertti pisti minut kuntoon. Lähdettiin Lankamaahan ja siitä sain hyvän fiiliksen päälle, löytyi se oikeanlainen vauhti, reilun yhdeksän sekunnin johtoasemassa yötauolle saapunut Latvala muisteli perjantain iltapäivän lenkkiä, joka toi töysäläiselle kolme pohja-aikaa.

Vuoden 2010 Suomen MM-rallissa kilpailu päättyi jo lauantaina ja viimeiseen ajopäivään lähdettiin johtoasemassa olevan kuljettajan “auratessa” tietä muille. Tämä asetelma tuotti Latvalalle vaikeuksia, kun Citroen-kuljettajat hyötyivät tilanteesta ja voittotaistelu oli kaikkea muuta kuin ohi. Lauantain avauspätkällä tienpinta oli märkä ja se auttoi Latvalaa, joka kellotti toiseksi nopeimman ajan. Kun seuraava erikoiskoe ajettiin kuivemmalla tiellä, Latvala kärsi.

Palataan vielä hetkeksi takaisin perjantain tilanteeseen. Latvalan johtomarginaali oli siis reilut yhdeksän sekuntia, mutta toisena olleesta Solbergista ei lauantaina Latvalalle uhkaa ollut. Sen sijaan ranskalaiset Loeb ja Ogier nousivat lauantaina antamaan kovaa painetta Latvalalle, mutta erot perjantain jälkeen olivat varsin suuret: Ogier oli jäänyt Latvalasta 21,8 ja Loeb tasan 32 sekuntia.

 

Jyväskylä-voittajia kahdelta eri aikakaudelta: Sebastien Ogier, Juha Kankkunen ja Jari-Matti Latvala (Kuva: Jari Hotti).

 

“Se erikoiskoe meni niin nappiin, kun ikinä vaan olla ja voi”

Lauantain toinen erikoiskoe, Väärinmaja, toi Loebille ja Ogierille kaksoisvoiton ja nyt erot Latvalaan olivat varsin selvät, hävisihän Latvala Loebille 7,3 ja Ogierille 5,6 sekuntia. Seuraavana vuorossa oli Surkeen erikoiskoe ensimmäisen kerran ja Latvala autonsa kabiinissa oli äärimmäisen huolestunut.

– Muistan, kun ennen erikoiskoetta oli suht’ pitkä odotus ja mietin siinä, että miten tästä oikein selviän, nehän ajaa minut kiinni. Nyt olisi mahdollisuus voittaa kotikilpailu ja se oli siinä kohtaa niin lähellä. Jostain oli kaivettava jotain lisää.

Latvalalle Surkeen erikoiskoe oli aiemmilta vuosilta jättänyt hyviä muistoja ja kun vielä sääkin tässä kohtaa suosi, ei Surkeesta tullut Latvalan voittohaaveiden osalta “surkeeta”, vaan juuri päin vastoin.

– Olen aina tykännyt Surkeen erikoiskokeesta. Kuurosade oli kastellut tietä. Tein kovan hyökkäyksen ja se erikoiskoe meni niin nappiin, kun ikinä vaan olla ja voi. Sain puristettua johtoasemaani hieman suuremmaksi.

Latvala oli Surkeessa murskaavan ylivoimainen, lyöden Ogierin 7,3 ja Loebin 8,1 sekunnilla. Kokonaistilanteessa, kun ajamatta oli vielä viisi erikoiskoetta, Latvalan johto Ogieriin oli kasvanut 22,5 sekuntiin, kun taas Loeb oli jäänyt Latvalasta 28,6 sekuntia. Latvala toimi vielä kolmella seuraavalla erikoiskokeella “aura-autona”, kun taas kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle lähtöjärjestys käännettiin niin, että Latvala starttaisi reitille pääluokan viimeisenä.

Kolmella seuraavalla erikoiskokeella olosuhteet suosivat jälleen Citroen-kuljettajia, joista Ogier onnistui nousemaan 10,6 sekunnin päähän Latvalasta, jonka tavoitteena oli pyrkiä pitämään mahdollisimman suuri johtomarginaali ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Kun lähtöjärjestys vaihtui, niin Latvala täräytti välittömästi pohja-ajan ja johtomarginaali Ogieriin oli ennen viimeistä erikoiskoetta 11,1 sekuntia.

11 sekuntia, aivan kuin enteenä tulevasta, olihan Latvalasta tulossa Suomen MM-rallin historian 11. suomalaisvoittaja. Mutta siihen oli matkaa vielä lähes 21 kilometriä, kilpailun päättyessä Himoksen erikoiskokeeseen.

– Ennen Himosta kyllä jännitti ja oli hieman vapinaakin. Tiesin ennen pätkän alkua, että ensimmäinen Jyväskylän voitto on nyt hyvin lähellä. Jos vain tämän klaaraan kunnialla läpi, niin me voitetaan.

Ja kunnialla Latvala ja Anttila homman lopulta läpi klaarasikin, Himokselle kun syntyi kolmanneksi nopein aika ja vaikka Ogier edelle ehtikin, niin sekunnin ero ei tarkoittanut siinä kohtaa muuta kuin, että voittomarginaaliksi saatiin lopulta 10,1 sekuntia.

– Hyvä asia tuohon aikaan oli se, että saatiin kuulla autoon väliaikoja. Kun kuultiin väliajoista, että vauhti riittää, niin siinä kohtaa se hieman rentoutti. Viimeisissä risteyksissä laskettelurinteen alapuolella oli tosin vielä kova jännitys, että ei vaan sammuta autoa. Siitäkin kun sitten selvittiin, niin olihan siinä tunnelma äärettömän hyvä maaliin saapumisen jälkeen.

Samalla hetkellä kun Latvala saavutti urallaan ensimmäisen Suomen MM-rallin voittonsa, niin samalla päättyi myös rallin nelinkertaisen maailmanmestarin Juha Kankkusen kilpailut rallin MM-sarjassa. Kahdeksanneksi sijoittuneen Kankkusen sanat maaliintulon jälkeen kantautuivat myöhemmin myös Latvalan tietoon ja myös ne sanat ovat jääneet ikimuistoisesti mieleen tuosta komeasta voitosta.

– Juha kun oli tullut maaliin, niin oli ensimmäisenä heti kysynyt, että “voittiko Jari-Matti”.

Vaikka Citroen lopulta vuonna 2010 merkkimestaruuden veikin ja Loeb kruunattiin kuljettajien maailmanmestariksi, niin Latvalan mukaan voitto Jyväskylässä siinä kohtaa kautta oli Fordille äärimmäisen tärkeä.

– Citroen oli karkaamassa meiltä ja monta kilpailua peräkkäin ei oltu pärjätty, eikä päästy hyvään vauhtiin. Ei se Jyväskylän voitto ollut silloin mikään pakkovoiton paikka, mutta onnistuminen auttoi tallia siinä kohtaa todella paljon loppukautta ajatellen.

 

 

“Vuoden 2014 Jyväskylä, paras suoritus urallani”

Seuraavat kolme vuotta Latvalan voiton jälkeen Jyväskylässä edettiin ranskalaiskomennossa. Vaikka Ogier olikin vuoden 2010 kilpailussa esittänyt hyviä otteita, niin vuosina 2011 ja 2012 voittoa Suomen MM-rallissa juhli kuitenkin Loeb. Vuonna 2013 ei Loeb ollut enää mukana ja tämä avasi lopullisesti tien Ogierille menestykseen myös Jyväskylässä, Ogier kun siihen mennessä oli voittanut urallaan jo 11 MM-rallia, mutta ei kuitenkaan vielä koskaan Suomessa.

Latvalan saldo Suomen MM-rallista vuosina 2011-2013 oli toinen ja kolmas sija, mutta vuoden 2014 kilpailussa Latvalaa ei pysäyttänyt enää kukaan. Latvala johti kilpailua ensimmäisestä erikoiskokeesta aina viimeisen erikoiskokeen maaliin asti ja pääsi näin juhlimaan uransa toista Jyväskylän voittoaan. Eikä tämä voitto ollut Latvalan uralla mikä tahansa voitto ja suoritus.

– Ajollisesti arvostan tätä kilpailua kaikkein eniten. Vuoden 2014 Jyväskylä on paras suoritus mitä olen tehnyt urallani koskaan.

Perjantain jälkeen Latvala oli repäissyt jo 19,7 sekunnin johtomarginaalin toisena olleeseen Kris Meekeen nähden, kun taas kolmantena ollut tallikaveri Ogier, oli jäänyt Latvalasta 21,3 sekuntia. Latvalan dominointi sai jatkoa lauantain aamupäivän lenkillä, kun viidestä erikoiskokeesta Latvala oli nopein neljällä ja johtomarginaali huoltotauolle saavuttaessa oli kasvanut jo puoleen minuuttiin.

– Meillä oli kyllä älyttömän hyvä vauhti päällä ja toiseksi noussut Ogier tuli kysymään minulta huoltotauolla, että “Jari-Matti, are you going to kill us all”, Latvala naurahtaa muistellessaan tallikaverinsa reaktiota suomalaiskuljettajan huikeisiin suorituksiin.

Kun kilpailu jatkui huoltotauon jälkeen Mökkiperässä, niin historiankirjoihin kirjattiin vuoden 2014 Suomen MM-rallista Latvalalle pohja-aika numero 13, kun erikoiskokeita siinä kohtaa oli ajettu 19. Lauantain osalta erikoiskokeita oli jäljellä vielä neljä ja koko kilpailun osalta seitsemän, eikä kukaan kyseenalaistanut Latvalan voittoa. Paitsi tietysti rouva Fortuna. Erikoiskokeella numero 20, Jukojärvi toiseen kertaan, Latvala hävisi Ogierille 11 sekuntia.

– Sillä pätkällä on yksi kohta, missä tiehen tulee todella syvät urat. Edellisenä vuonna se kohta oli ollut hyvä, ei ollut hajonnut. Nyt se oli kuitenkin pettänyt ja osuin siihen rytkyyn. Vähän sen jälkeen minulla alkoi jarrupoljin mennä lattiaan. Jarrun jäähdytysputki irtosi ja meni jarrusatulan ympärille, repäisten jarruputken poikki jarrusatulasta. Siinä katosi sitten etujarrut ja jouduin tulemaan käsijarrua hyödyntämällä.

Lauantain osalta ajamatta oli vielä kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 30 kilometriä ja niistä ensimmäisenä edessä oli Surkee. Kyllä, juuri se samainen Surkeen erikoiskoe, joka oli ollut merkittävässä roolissa Latvalan voittaessa neljä vuotta aiemmin. Latvala ja Anttila tekivät siirtymällä jarruremonttia, yrittäen saada autosta niin ajettavan, kuin se vain sillä hetkellä käytössä olevilla resursseilla oli mahdollista.

– Meillä ei ollut jarruputkea mukana, eikä saatu sitä korjattua ja ainoa vaihtoehto oli blokata se oikea jarrusatula pois käytöstä. Tehtiin se ja sen jälkeen minulla oli käytössä takajarrujen lisäksi edestä yksi jarru. Sen myötä jarruttaminen, varsinkin kun kyseessä oli kovavauhtinen Jyväskylä, oli todella vaikeaa.

Koska Latvala ja Ogier ajoivat samassa tallissa ja Latvala joutui olemaan radion kautta yhteydessä tallinsa insinööreihin, tiesi Ogier välittömästi Latvalan olevan vaikeuksissa.

– No Ogierhan syttyi siitä tilanteesta, olihan kolme pätkää lauantaista vielä ajamatta.

 

Jari-Matti Latvala voitti Jyväskylän MM-rallin Volkswagenilla vuosina 2014 ja 2015 (Kuva: Red Bull Content Pool).

 

“Melkoinen selviytymistarina”

Latvalalle tilanne oli henkisesti todella vaikea, olihan hän ajanut jarrumurheisiin asti lähes täydellistä kilpailua. Uusi lataus ja taistelutahdon syttyminen uusiin liekkeihin tapahtui radiokeskustelujen kautta.

– Fiilis oli siinä kohtaa, että en pysty voittamaan tätä kilpailua. Kirosin sitten radiossa sitä tilannetta ja minun kisainsinööri, sekä Christopher Treier (Latvalan henkinen valmentaja) yrittivät rauhoitella. Kisainssi sanoi, että Jari-Matti, tiedän yhden kuljettajan, joka on pystynyt voittamaan samanlaisessa tilanteessa, että kyllä sinäkin pystyt. Sain sitten itseni kasattua ja lähdettiin Surkeeseen ajamaan niillä huonoilla jarruilla.

Surkeessa Latvala hävisi Ogierille 7,3 sekuntia ja Himoksen lyhyellä erikoiskokeella 2,9 sekuntia. Kokonaistilanteessa ero Ogieriin oli kaventunut 9,9 sekuntiin, kun ajamatta lauantaina oli vielä 10-kilometrinen Leustu.

– Laskettiin siinä ennen Leustua, että jos onnistutaan päivän viimeisellä pätkällä, niin meillä on juuri ja juuri mahdollisuus säilyttää vielä johtopaikka. No se pätkä meni niin nappiin, kun vain voi mennä tuollaisilla jarruilla ajettaessa. Sen jälkeen voitontahto ja taistelutahto olivat aivan älyttömän kovat viimeiseen päivään lähdettäessä. Päätin, että en tätä kilpailua Ogierille häviä.

Latvalan ja Ogierin välinen aikaero ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta ja 36,6 ek-kilometriä oli 3,4 sekuntia. Lauantain iltahuollossa korjattujen jarrujen kera Latvala avasi sunnuntain urakan pohja-ajalla, kasvattaen johtomarginaalin viiteen sekuntiin. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella Ogier ajoi pohja-ajan, mutta Latvalan johto kesti loppuun asti ja tuloksena oli uran toinen Suomen MM-rallin voitto, 3,6 sekunnin turvin.

– Sunnuntai oli kyllä todella stressaava päivä, mutta sitten kun voitto oli varmistunut, niin tunnelma oli ihan huipussaan. Melkoinen selviytymistarina. Se mikä jäi harmittamaan, niin yhdessä vasurissa missä Harri Rovanperä aikoinaan ajoi Peugeotilla ulos, niin otin sen paikan hieman liian varovasti. Olisi pitänyt onnistua myös siinä, niin olisin voittanut vielä Power Stage -erikoiskokeen.

Latvalan voitto oli siinä mielessä historiallinen, että koskaan aiemmin ei Suomen MM-rallin yleiskilpailua oltu voitettu näin pienellä voittomarginaalilla. Ja kun tuon kilpailun jälkeen Jyväskylässä on ajettu kuusi MM-rallia lisää, on Latvalan “ennätys” edelleen voimassa. Ranskalaisten dominoitua Jyväskylässä kolmena vuonna peräkkäin, oli Latvala vuonna 2014 voittaessaan ylpeä myös siitä, että sinivalkoiset värit palautettiin takaisin ykköspallille.

– Vuoden 2013 kilpailussa sen jo näki, että erikoiskokeilla oli selkeästi vähemmän yleisöä. Sen huomasi, että usko siihen voiko suomalainen vielä voittaa, oli hieman heikentynyt. Vuoden 2014 kilpailussa olikin sitten taas paljon yleisöä ja varsinkin sunnuntaina oli niin paljon yleisöä, että en ole koskaan aiemmin Suomessa nähnyt sellaista määrää katsomassa rallia nimeenomaan sunnuntaina.

 

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila voittivat Jyväskylässä vuosina 2010-2015 kolme kertaa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

 

 

“Pelonsekaisin tuntein odotin aikaa”

Vuonna 2015 Latvalasta tuli Suomen MM-rallin historian kuudes kuljettaja, joka on yltänyt urallaan Jyväskylässä vähintään kolmeen yleiskilpailun voittoon. Latvala liitti nimensä samalle listalle, jossa oli jo Marcus Grönholmin, Markku Alenin, Hannu Mikkolan, Tommi Mäkisen, sekä Juha Kankkusen nimet. Latvala myöntää, että vuoden 2014 taisteluvoitto antoi seuraavan vuoden kotikilpailuun huikean lisäbuustin.

– Lähtökohta oli ehdottomasti helpompi kuin edellisenä vuonna, mutta tiesin, että Ogier on taas vaikea voitettava. Ogierilla oli nälkää ja halua voittaa Jyväskylässä. Tiesin, että jossain se ero on repäistävä ja voitto vaatisi jonkun irtioton, jonkun pätkän pitää onnistua todella hyvin. Tällä kertaa se irtiotto ja ratkaisu tapahtui Jukojärven toisella ajokerralla.

Perjantain jälkeen Latvala ja Ogier olivat lähes tasoissa, eron ollessa kaksikon välillä vain 2,6 sekuntia. Latvala avasi lauantain vahvasti, kasvattaen Mökkiperässä johdon kuuteen sekuntiin, mutta kolmella seuraavalla erikoiskokeella Ogier nousi kahden pohja-ajan myötä takaisin iskuetäisyydelle, kolmen sekunnin päähän Latvalasta. Mökkiperän toisella ajokerralla Latvalan johto kaventui 0,1 sekunnilla, kunnes edessä oli Latvalan mainitsema Jukojärven toinen ajokerta.

– Kovan vesisateen myötä tienpinta muuttui äärimmäisen liukkaaksi. Se oli tosi vaikeaa ajaa. Ogier oli mennyt alussa hieman leveäksi ja sen seurauksena oli tullut vanteeseen mutaa, joka sitten ravisti rengasta. Ogier otti sen myötä lopun hieman varovaisemmin, kun taas minä uskalsin hyökätä siihen keliin.

Latvalan ajama pohja-aika oli 3,3 sekuntia Ogierin suoritusta nopeampi ja kokonaistilanteessa ero kasvoi 6,2 sekuntiin. Jotain Volkswagen-kaksikon ylivoimasta muihin kuljettajiin verrattuna kertoi se, että kolmanneksi nopeimman ajan ajanut Ott Tänak hävisi Latvalalle 11,9 sekuntia ja kokonaistilanteessa kolmantena tässä kohtaa kilpailua ollut Mads Östberg oli jäänyt Latvalasta minuutin ja 17 sekuntia.

– Muistan, kun tultiin Jukojärven maaliin, niin sanoin, että tämän kovempaa tätä pätkää ei voi ajaa! Pelonsekaisin tuntein odotin aikaa, koska omasta mielestä olin ajanut niin kovaa ja niin hyvin, että pelkäsin sitä, että joutuisi pettymään jos olisin hävinnyt vaikka kahdeksan tai kymmenen sekuntia. Voitettiin reilulla kolmella sekunnilla ja sen jälkeen Ogier vähän luovutti.

Lauantain kahdella viimeisellä erikoiskokeella Latvala oli nopein ja ennen sunnuntain kahta viimeistä erikoiskoetta johto Ogieriin oli 13,2 sekuntia. Kun sunnuntaina ei enää mitään draamaa kärjessä nähty, tyylitteli Latvala komeaan voittoon. Suomen MM-rallissa kahteen peräkkäiseen voittoon on vuosien saatossa yltänyt kahdeksan kuljettajaa ja heistä neljä 2000-luvulla: Marcus Grönholm kolme kertaa ja Loeb, Tänak, sekä Latvala kerran.

– Vuoden 2015 voitto oli siinä mielessä helpompi, että Jukojärven ratkaisu tapahtui lauantaina. Sen jälkeen ei tarvinnut ajaa enää niin hampaat irvessä niitä viimeisiä pätkiä, koska Ogier hieman löysäsi vauhtia. Kovaa ajettiin, mutta niitä isoja riskejä ei enää tarvinnut ottaa mitä otettiin edellisenä vuonna.

 

Jari-Matti Latvalan ja Miikka Anttilan voitonriemua Jyväskylässä vuonna 2015 (Kuva: Jari Hotti).

 

“Nyt taisi olla hieman jännitystä pelissä”

Vaikka Latvala ja Anttila olivatkin juhlineet Jyväskylässä voittoa kahdesti aiemmin ja johtomarginaali ennen viimeistä erikoiskoetta oli reilut 14 sekuntia, lievää hermostuneisuutta oli ilmassa tälläkin kertaa.

– Ennen viimeistä pätkää vaihdettiin renkaita, niin Miikka veteli nekin pyörät momenttiin mitä ei oltu edes vaihdettu. Julien Ingrassia (Ogierin kartanlukija) nauroi siinä, että nyt taisi olla hieman jännitystä pelissä.

Latvala paljastaa, että Volkswagen-tallissa oli sellainen käytäntö, että kilpailun voittanut kuljettaja kuittasi rallin jälkeisen illan kulut koko tallin osalta. Latvala joutui voittojuhlien maksumieheksi saksalaistallissa urallaan yhteensä yhdeksän kertaa ja sama tilanne oli edessä myös Toyotalla nelisen vuotta sitten.

– Paras rallin jälkeinen fiilis, kun sai tarjota illan, niin se oli Australiassa vuonna 2018. Voitolla siellä varmistettiin myös Toyotalle merkkimestaruus. Rallin jälkeen tarjosin sitten ruuat ja juomat tallille, niin loppulasku oli jotain 7000 euroa. Hotellilla jätin vielä luottokortin muille käyttöön, kun itse lähdin aikaisemmin nukkumaan, Latvala naurahtaa.

Viime vuonna Latvala ylsi Suomen MM-rallissa saavutukseen, johon aiemmin tässä kilpailussa oli yltänyt vain Tommi Mäkinen, eli voittoon kuljettajana, sekä tallipäällikkönä. Lokakuussa 2021, voittoisan Suomen MM-rallin jälkeen, tallipäällikkö Latvala kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille tuoreinta saavutustaan.

– Se mikä oli hieno fiilis, niin tuntui, että muut kuljettajat arvostaa edelleen ja sai tosi positiivista arvostusta kuljettajilta. Se on todella kiva juttu. Ja se, että menestystä tulee, niin onhan se hienoa ja siitä nauttii.

Rallin MM-sarjan kuluvan kauden kahdeksas osakilpailu, Secto Rally Finland, ajetaan tulevana viikonloppuna. Latvalan johtama Toyota-talli lähtee kilpailuun selkeänä ennakkosuosikkina, onhan sillä MM-pisteissä 87 pisteen johto Hyundaihin nähden ja Toyotan kuljettajista Kalle Rovanperä johtaa kuljettajien MM-sarjaa 82 pisteen turvin. Jyväskylässä Toyota on ollut voittamaton vuodesta 2017 lähtien.

Suomen MM-ralli 2010

1) Jari-Matti Latvala (Ford) 2.31.29,6
2) Sebastien Ogier FRA (Citroen) + 10,1
3) Sebastien Loeb FRA (Citroen) + 26,0
4) Petter Solberg NOR (Citroen) + 30,7
5) Dani Sordo ESP (Citroen) + 1.45,0

Pohja-ajat: Latvala 5, Loeb 5, Ogier 4, Solberg 2, Hirvonen 2, Sordo 1

Suomen MM-ralli 2014

1) Jari-Matti Latvala (Volkswagen) 2.57.23,2
2) Sebastien Ogier FRA (Volkswagen) + 3,6
3) Kris Meeke GBR (Citroen) + 50,6
4) Andreas Mikkelsen NOR (Volkswagen) + 1.52,5
5) Mikko Hirvonen (Ford) + 2.49,7

Pohja-ajat: Latvala 14, Ogier 12, Meeke 1

Suomen MM-ralli 2015

1) Jari-Matti Latvala (Volkswagen) 2.33.03,8
2) Sebastien Ogier FRA (Volkswagen) + 13,7
3) Mads Östberg NOR (Citroen) + 1.36,8
4) Thierry Neuville BEL (Hyundai) + 3.58,7
5) Ott Tänak EST (Ford) + 4.29,3

Pohja-ajat: Latvala 10, Ogier 9, Meeke 1

Suomen MM-rallin voittotilasto

Marcus Grönholm 7
Markku Alen 6
Hannu Mikkola 4
Tommi Mäkinen 4
Juha Kankkunen 3
Sebastien Loeb 3
Jari-Matti Latvala 3
Ott Tänak 2
Ari Vatanen 2
Timo Salonen 2
Carlos Sainz 1
Didier Auriol 1
Elfyn Evans 1
Esapekka Lappi 1
Kris Meeke 1
Kyösti Hämäläinen 1
Markko Märtin 1
Mikael Ericsson 1
Mikko Hirvonen 1
Sebastien Ogier 1
Timo Mäkinen 1

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Latvala sivusi Alenin ennätystä, 2010-luvun Mr. Jyväskylä – “Kaikki elementit kunnossa”


Facebook kommentit