Pistäkää nimi mieleen! 11-vuotiaalle Kimi Tanille hieno saavutus Italiassa

25.11.2020 / 04:14
Kimi Tani ajoi hienosti toiseksi kovatasoisessa kilpailussa Italiassa (Kuva: Ilari Tani).

[ A- ] / [ A+ ]

11-vuotias Kimi Tani nosti sinivalkoiset värit palkintopallille perinteisessä ja arvostetussa kartingin kansainvälisessä Trofeo Andrea Margutti -kilpailussa Italiassa.

Trofeo Andrea Margutti -kilpailun voittoon ajoi alankomaalainen Rene Lammers, jolle toiseksi sijoittunut Kimi Tani, 11, hävisi vain 0,063 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi puolalainen Maciej Gladysz.

– Olen ihan tyytyväinen tulokseen. Vauhti oli hyvää koko viikonlopun ajan, Tani kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Tiedotteen mukaan riihimäkeläisen Tanin oli tarkoitus ajaa tänä vuonna testiä ja kilpailuja Italiassa koko kevään ajan, mutta koronan vaikeuttaessa toimintaa muun muassa matkustamisen osalta, pääsi Tanin kausi kunnolla vauhtiin vasta heinäkuussa. Paviassa, Italiassa, lähellä Milanoa ajetussa Trofeo Andrea Margutti -kilpailussa Tanin luokassa oli mukana 61 kuljettajaa.

Tani näytti heti ensimmäisissä harjoituksissa, että nopeutta löytyy, suomalaiskuljettajan ollessa koko porukan nopein. Myös perjantain harjoituksissa vauhti oli kohdillaan, mutta sen sijaan aika-ajoista ei parasta onnistumista tullut.

– Iltapäivän aika-ajo oli aikamoista sekoilua. Kaiken kiireen keskellä emme ehtineet sopia tiimin ja mekaanikon kanssa taktiikkaa, enkä onnistunut hyödyntämään kilpakumppanien imua radalla, joten tuloksena oli oman ryhmän viidenneksi ja koko luokan 14. nopein aika, Tani harmitteli.

Lauantain alkueristä Tani kirjautti sijoitukset toinen ja neljäs, toisen alkuerän päätyttyä keskeytykseen kilpakumppanin törmätessä Tanin autoon. Keskeytys tiesi sitä, että Tanin lähtöpaikka sunnuntain esifinaaliin oli vasta 21. ruudussa. Lahjakas kuljettaja näytti kuitenkin parasta osaamistaan selvittäen tiensä varsinaiseen finaaliin ja siellä lopulta aina siis palkintosijoitukseen asti.

– Esifinaali onnistui suunnitelmien mukaisesti. Sain puhtaan lähdön, jonka jälkeen nousin niin monta sijaa kuin vain ehdin ja olin maalissa yhdeksäs, mikä oli myös finaalin lähtöruutu. Tiesimme, että jos finaalin lähtö vain onnistuu, oli mahdollisuudet vaikka voittoon. No se voitto jäi sitten lopulta parin sentin päähän. Nousin yhdeksännestä ruudusta toiseksi ja hävisin voiton vain 0,063 sekunnilla, Tani kertasi.

Tanin tiedotteen mukaan katseet on jo käännetty ensi kauteen, jolloin tarkoituksena on jatkaa siitä mihin korona toiminnan keskeytti aiemmin tänä keväänä, eli testaamiseen ja kilpailemiseen Italiassa. Tani nousee ensi vuonna OKJ-luokkaan, missä ajetaan EM-sarjan lisäksi MM-kilpailut.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kimi Tanin kommentit: Tiedote


Facebook kommentit