Pistejohtaja Erno Kinnuselle kauden neljäs palkintosijoitus – “Varma perussuoritus”

23.5.2018 / 11:08
Erno Kinnunen jatkaa SM4-luokan pistejohdossa Kouvolan jälkeen (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kiteeläinen Erno Kinnunen jatkoi mainiossa tulosputkessa, kun rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyi Kouvolassa. Voittovauhtiin ei tällä kertaa ollut eväitä, mutta SM4-luokan kolmas sija tyydytti pienten vaikeuksien jälkeen.

Honda Civicillä kilpaileva Erno Kinnunen ja kartanlukija Ville Mäkelä aloittivat kisan luokan kakkossijalla, mutta ajovirhe kolmannella erikoiskokeella maksoi aikaa ja eroa luokan pohja-aikaan kertyi yli 30 sekuntia.

– Jarrutus valui pitkäksi ja pudottiin ojaan. Menetimme niin paljon aikaa, että luokan toinen sija karkasi liian kauaksi. Sitten muutimme taktiikkaa ja keskityimme pitämään sarjapisteissä lähimmän uhkaajan Jussi Tepon takana, myönsi Kinnunen.

Kinnunen lähtee jatkamaan kesäkautta hyvillä mielin, kun tilanne mestaruuskamppailussa näyttää lupaavalta. Kinnusen lisäksi vain yksi kuljettaja on onnistunut ajamaan kaikissa alkukauden neljässä osakilpailussa luokassaan joka kerta palkintopallille.

– Sarjatilanteen kannalta saatiinkin tärkeät pisteet Kouvolasta tuliaiseksi. Muutamalla erikoiskokeella vauhti oli hyvällä tasolla, eikä niillä tullut suurempia virheitä. Sellainen varma perussuoritus toi nyt kolmannen sijan, Kinnunen päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella 16. kesäkuuta.

SM4-luokan pistetilanne 4/7 osakilpailua

1) Erno Kinnunen 90
2) Jussi Teppo 79
3) Tomi Vilenius 51
4) Harri Korkiakoski 34
5) Mikko Heikkilä 25

Teksti: Jarno Saari, Erno Kinnusen tiedotus


Facebook kommentit