Pistekärki Ruotsalainen löysi autoon lisää tehoa – “Hyvillä mielin lähdetään taistelemaan”

18.5.2018 / 23:23
Esa Ruotsalainen Joensuun SM-rallissa maaliskuussa (Kuva: Tomi Hänninen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

SM2-luokan sarjajohtaja Esa Ruotsalainen on valmiina kesäkauden koviin kamppailuihin, kun rallin SM-sarja jatkuu lauantaina Kouvolan ympäristössä.

Perjantaina kilpailijat nuotittivat rallireitin, joka onkin vedetty aivan uusille erikoiskokeille, joita ei ole ajettu sarjassa 10 vuoteen. Esa Ruotsalaisen ja kartanlukija Hannu Lammisen ennakkovalmistelut ovat sujuneet positiivisissa merkeissä.

– Ikaalisten onnistunut testikilpailu antoi meille hyvän pohjan. Ajamme vielä perjantaina ehtoolla rallin omalla “shakedown-pätkällä”. Sitten hyökätään lauantain pätkille, Ruotsalainen kertoi Kouvolan SM-rallin aattona.

SM2-luokan pistetilanteessa kärjessä on tiukkaa, sillä sarjajohtaja Ruotsalaisen takana Henrik Pietarinen ja Ville Hautamäki ovat vain kahden pisteen päässä, eikä neljäntenä oleva Joonas Tokeekaan ole jäänyt kärjestä kuin yhdeksän pistettä. Ruotsalainen suuntaa Kouvolan lauantaihin luottavaisin mielin.

– Autoa on vielä hieman muutettu testirallin jälkeen ja olemme saaneet myös lisää tehoa. Uskon muutosten vieneen meitä entistä nopeampaan suuntaan. Hyvillä mielin lähdetään taistelemaan, Ruotsalainen vakuuttaa.

Kouvolan SM-ralli käynnistyy lauantaina erikoiskokeiden osalta kello 9.48. Ruotsalainen ja Lamminen kilpailevat numerolla 38.

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit