Pohjanmaan kaksintaistelijat nyt vastakkain Virossa – “Odotukset ovat korkealla”

15.7.2021 / 20:18
Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen Italian MM-rallissa kesäkuussa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä viikonloppuna Virossa ajettavassa rallin MM-sarjan kauden seitsemännessä osakilpailussa WRC3-luokassa mukana nähdään kaksi suomalaiskuljettajaa.

Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä kävivät tiukan sekuntitaistelun yleiskilpailun ja SM1-luokan voitosta kesäkuussa Seinäjoen seudulla ajetussa Pohjanmaa Rallissa, joka oli rallin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu. Heikkilä oli vienyt nimiinsä aiemmin tänä vuonna Kouvolan ja Liedon SM-rallit, mutta Pohjanmaalla oli Lindholmin vuoro avata voittotilinsä kuluvan vuoden osalta. Lindholmin ja Heikkilän aikaero maalissa oli 5,3 sekuntia.

– Seinäjoen SM-rallivoiton jälkeen on ollut hyvä fiilis. Näillä näkymin tuleva kisa on kauden viimeinen Toksportin autolla, joten haluan tietysti hyvän tuloksen myös tiimillemme, Lindholm sanoo tiedotteessaan Viron MM-rallin alla.

Lindholmille nyt edessä oleva kilpailu on jo yhdeksäs tänä vuonna ja niistä MM-ralleja on ollut neljä. Rovaniemellä ja Italiassa tuli keskeytys, Portugalissa rengasrikot pudottivat sijoituksen WRC3-luokassa kymmenenneksi, kun taas Kroatian asfaltilla GRX-tiimin kuljettaja ajoi WRC3-luokassa hienosti toiseksi. Lindholm yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa ajoivat maanantaina onnistuneet testit ja kaikki on nyt valmista Viron MM-ralliin.

– Hyvä testi ja kaikki hyvin! Testitie oli kovavauhtinen ja melko kovapintainen. Reitillä tulee eteen myös huomattavasti pehmeämpää hiekkatietä ja niihin osuuksiin olemme myös varautuneet, Lindholm taustoittaa.

Lindholm saa Virossa käyttöönsä viimeisimmän version Skoda Fabia Rally2 Evo -autosta.

– Tiimimme uusi kaikki autonsa tähän kisaan. Automme säätöjen kanssa mennään lähelle Suomessa käytettäviä säätöjä, vaikka Viron MM-rallin tiestö on Suomeen verrattuna erilainen. Reitti on tosi nopea, mutta tiet ovat enemmän hiekkapohjaisia. Kuuma kisa tulossa säänkin puolesta, 32 astetta näyttää mittari nyt, mutta viikonlopuksi on luvattu hieman viileämpää, Lindholm ennakoi.

 

Mikko Heikkilä (oik.) hyppäsi heti MM-debyytissään Rovaniemen MM-rallissa palkintopallille (Kuva: Jari Hotti).

 

 

“Hyvin tuntui toimivan näillä teillä”

WRC3-luokka on kerännyt mukaan Viroon 14 kilpailijaparia. Lindholm saa vastaansa muun muassa luokan pistekakkosen Kajetan Kajetanowiczin, isäntämaan Egon Kaurin, pitkästä aikaa MM-ralliin osallistuvan kaksinkertaisen Euroopan mestarin Alexey Lukyanukin, sekä Heikkilän, jolle nuotteja lukee Topi Luhtinen. Heikkilä osallistuu MM-ralliin urallaan nyt toista kertaa ja ensimmäistä kertaa ulkomailla, MM-debyytti kun tapahtui Rovaniemellä helmikuussa.

– Onhan se kova juttu, että ajetaan jo toinen MM-ralli tällä kaudella. Tottakai odotukset omasta suorituksesta ovat korkealla. Odotan ehjää ja hyvää suoritusta. Tavoitteen tulisi aina olla niin korkealla kuin mahdollista, mutta ehkä täällä joudutaan ottamaan oman luokan “podium” tavoitteeksi. Aika kovaa saadaan mennä siihenkin, Rovaniemellä WRC3-luokassa kolmanneksi sijoittunut Heikkilä korostaa.

Aivan kuten SM-sarjassa, niin myös Viron MM-rallissa Heikkilä kilpailee TGS Worldwide -tiimin väreissä.

– Liki samoilla säädöillä mennään kuin Pohjanmaallakin. Pientä hienosäätöä tehtiin ja parannusideoihin löydettiin ratkaisut niin, että auto on vielä pykälän verran mieluisampi. Hyvin tuntui toimivan näillä teillä, Heikkilä kehui.

Heikkilän tavoin myös Lindholmin tavoitteena Virossa on palkintosijoitus.

– Uskon, että oma hyvä tekeminen alusta loppuun riittää taisteluun top3-sijoituksista. Tuleva kisa vaatii äärimmäistä keskittymistä, tarkkaa tien lukemista, hieman onnea ja nopeaa reagointia etenkin erikoiskokeiden toisella ajokerralla, kun eteen tulee varmuudella yllättäviä uria tai monttuja, joiden pohjalla saattaa olla kiviä tai teräviä patteja. Niistä selviytyminen on tämän rallin haaste, Lindholm kuvailee.

Viron MM-rallin avauserikoiskoe ajetaan torstai-iltana kello 20.38 alkaen. Ensimmäinen pidempi ajopäivä on edessä perjantaina ja maaliin saavutaan sunnuntaina, 24 erikoiskokeen ja reilun 319 ek-kilometrin urakan jälkeen. Lindholm ja Hämäläinen ovat kilpailureitillä numerolla 34, kun taas Heikkilän ja Luhtisen numero on 36. WRC3-luokassa nähdään mukana itse asiassa viisi suomalaista, kun Antti Haapala lukee nuotteja Rakan Al-Rashedille.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit