Pöntinen jatkaa V1600-sarjan SM-kärjessä, Mäkinen tönittiin radalta

24.7.2016 / 19:00
Tuomas Pöntinen johtaa V1600-luokan SM-sarjaa. Emma Mäkiselle Alastaron viikonloppu oli vaikea, sillä hänet tönittiin radalta pariinkin kertaan. (kuva: Pertti Kangasniemi)

[ A- ] / [ A+ ]

Vakioautojen V1600-luokan SM-ratasarja jatkui viikonloppuna Alastaron moottoriradalla. Mad-Croc Racing Mäkisen Tuomas Pöntinen ja Emma Mäkinen joutuivat tällä kertaa kanssakilpailijoiden tönimiksi, joten palkintopallisijoille ei kaksikosta yltänyt kuin ensimmäisessä lähdössä kolmanneksi yltänyt Pöntinen.

Mäkisen kohtaloksi koitui molemmissa SM-lähdöissä tönimisen seurauksena ulosajot ja putoaminen letkan viimeiseksi. Mäkisen takaa-ajo molemmissa starteissa tuotti kuitenkin tulosta. Ensimmäisessä lähdössä Emma noukki kaksi sijaa ja nousi seitsemänneksi, toisessa lähdössä neljä sijaa ja tulos oli viides.

Vakioautojen V1600-luokan molempien SM-lähtöjen voittajaksi Alastarolla ajoi SM-sarjan ulkopuolella kilpaillut vieraskuljettaja Janne Lähde, jota ei suorituksistaan palkittu SM-pisteillä. Sarjan pistejohdossa jatkaa yhä Mad-Croc Racing Mäkisen Tuomas Pöntinen. Ero sarjassa kakkosena ajavaan ja Alastarolta täyden pistepotin ottaneeseen Noora Lähteenmäkeen on 24 pistettä. Tiimikaveri Emma Mäkinen ajaa kahdeksan osakilpailun jälkeen viidentenä.

Vakioautojen V1600-luokan SM-sarjasta on jäljellä kaksi kilpailuviikonloppua ja neljä SM-osakilpailulähtöä. Seuraava SM-osakilpailuviikonloppu ajetaan 6.-7. elokuuta Seinäjoella.

– Ekassa startissa pääsin hyvin liikkeelle ja nousin toiseksi. Putosin hetken päästä kolmanneksi ja samalla sijalla ajoin myös maaliin. Takana ei ollut uhkaajia ja kärki meni tällä kertaa menojaan. Ei ollut mahdollisuuksia ajaa heitä kiinni.

– Toisessa SM-lähdössä startti onnistui taas hyvin. Neljännessä mutkassa kaveri ajoi perääni ja menimme hiekoille ja hieman ylikin. Kolistelu jatkui ja onneksi tuomaristo reagoi asiaan ja otti mustalla lipulla kaverin pois radalta. Lopun ajoin sen minkä pääsin, sain porukan kiinni ja nousin vielä neljänneksi.

– Onneksi pisteitä tuli sen verran että SM-johtopaikka säilyi. Seuraavaksi ajetaan kotinurkilla Seinäjoella ja kotikisassa ainakin pyritään tiukasti voittokantaan takaisin, Mad-Croc Racing Tuomas Pöntinen sanoi.

Emma Mäkinen kommentoi viikonloppuaa seuraavasti.

– Ensimmäisen lähdön ensimmäisellä kierroksella autooni osuttiin kahdesti, mutta sain pidettyä Minin vielä radalla. Paria kierrosta myöhemmin osumaa tuli taas ja tällä kertaa ajauduin radalta ulos hiekoille ja jäin lähdön viimeiseksi. Pystyin lopussa nousemaan vielä kaksi sijaa, mutta avauslähdön seitsemäs sija ei ollut sitä mitä kotiradaltani lähdin hakemaan.

– Toisessa startissa töniminen jatkui heti lähdön jälkeen. Joku ajoin perääni ja sitten mentiin taas ulos hiekoille ja jäin lähdön viimeiseksi. Tilanne ärsytti sen verran että radalle päästyäni sain sellaisen kiukun päälle että nousin vielä viidenneksi.

– Pettynyt fiilis tässä on. Kotikisa ja kaikki. Vauhtini olisi riittänyt palkintopallille, mutta ei. Osumia tuli taas aivan liikaa. Tänä kesänä olen ollut aika monessa lähdössä tönimisten jälkeen viimeisenä. Toivotaan että kahden viikon kuluttua Seinäjoella päästäisiin ajamaan ilman osumia rehdisti kilpaa, Mäkinen sanoi.

Lähde: Mad-Croc Racingin tiedote


Facebook kommentit