Pontus Tidemandin mestaruushaaveille iso pettymys – “Olihan kova päivä”

15.9.2018 / 05:39
Pontus Tidemand joutui pettymään Turkin MM-rallissa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

WRC2-luokan maailmanmestaruudesta taistelevien Skodan tehdaskuljettajien, Jan Kopeckyn ja Pontus Tidemandin, välisestä eeppisestä kaksintaistelusta Turkin MM-rallissa tuli perjantaina sekuntikampppailun lisäksi todellinen rengaspainajainen. Kaksintaistelu päättyi lopulta Tidemandin keskeytykseen.

Jo perjantain ensimmäinen erikoiskoe näytti sen mitä tulossa oli. Turkin MM-rallin pisin erikoiskoe, reilut 38 kilometriä pitkä Cetibeli, avasi viikonlopun kilpailun ja urakoinnin todellisten erikoiskokeiden osalta, olihan torstaina ajettu lyhyt kaupunkierikoiskoe ollut vasta lämmittelyä. WRC2-luokan MM-pisteistä taistelevista kuljettajista Jan Kopecky oli nopein, mutta Pontus Tidemand hävisi vain 0,7 sekuntia.

– Se oli varsin hankala erikoiskoe, erityisesti koska ei tuullut yhtään ja joissain paikoissa olin pölyn keskellä aivan hukassa. Rauhallisesti on yritetty tulla koko päivä, koska tämä kilpailu on todella pitkä ja vaikea, Kopecky kommentoi Skodan tiedotukselle.

Seuraavalla erikoiskokeella Kopecky repäisi 6,9 sekunnin pohja-ajan Tidemandiin nähden, mutta ruotsalainen vastasi välittömästi seuraavalla erikoiskokeella olemalla neljä sekuntia nopeampi. Huoltotauon jälkeen Cetibeli ajettiin toistamiseen ja sekä Kopecky, että Tidemand ajauivat tällä kertaa rengasrikkoihin. Tidemand selvisi yhdellä, kun taas Kopeckylta meni erikoiskokeen aikana molemmat eturenkaat rikki. Tervetuloa Turkkiin!

Ja itse asiassa myös Tidemand kärsi lopulta kaksi rengasrikkoa, sillä Cetibelin maalissa WRC2-luokan hallitseva maailmanmestari huomasi yhden renkaista olevan tyhjentymässä, joten ennen siirtymäosuudelle lähtöä edessä oli jälleen yksi renkaanvaihto. Kun perjantain osalta oli ajamatta kaksi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 34 kilometriä, Skoda-kaksikko joutui selviytymään kokonaan ilman vararenkaita.

Lopulta päivän viimeinen erikoiskoe koitui sitten Tidemandin kohtaloksi, kun ensin tuli rengasrikko ja sitä seurasi jousituksen hajoaminen. Edessä oli keskeytys ja se oli ilman muuta seitsemän pisteen takaa-ajomatkalta Kopeckyyn nähden Turkin MM-ralliin lähteneelle Tidemandille mestaruushaaveiden kannalta iso pettymys.

– Olihan kova päivä! Jan säilytti luokkajohdon rengasrikoista huolimatta. Olen todella pahoillani Pontuksen puolesta, Skoda Motorsportin johtaja Michal Hrabanek kommentoi perjantain päätteeksi.

WRC2-luokan nopein kuljettaja perjantaina oli Henning Solberg, mutta norjalainen ei aja Turkissa MM-pisteistä. Näin ollen Kopecky pitää MM-pisteistä ajavista kuljettajista kärkipaikkaa hallussaan, 16,3 sekunnin erolla ennen yksityistiimin Skodalla kilpailevaa Chris Ingramia. Simone Tempestini Citroenilla on jäänyt Skoda-kaksikosta jo reilusti yli kaksi minuuttia. Turkin MM-rallissa WRC2-luokassa ei ole mukana suomalaisia.

Lauantain erikoiskokeet käynnistyvät kello 8.35. Ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 130 kilometriä.

WRC2-luokan tilanne 7/17 ek:n jälkeen

1) Henning Solberg (Skoda) 1.59.20,2 *
2) Jan Kopecky (Skoda) + 3.33,6
3) Chris Ingram (Skoda) + 3.49,9
4) Simone Tempestini (Citroen) + 6.11,5
5) Kajetan Kajetanowicz (Ford) + 7.02,1
6) Pedro Heller (Ford) + 8.35,7
7) Burak Cukurova (Skoda) + 10.37,9
8) Pontus Tidemand (Skoda) + 14.35,9

Solbergin keskinopeus: 73,8 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Solberg 4, Kajetanowicz 1, Kopecky 1, Tidemand 1

* = Ei kilpaile Turkissa WRC2-luokan MM-pisteistä

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit