Porsche, Ferrari ja Lamborghini – Luka Nurmella huikea viikko Keski-Euroopassa

25.11.2020 / 10:45
Luka Nurmi Lamborghinin ratissa Paul Ricardin radalla Ranskassa (Kuva: Lamborghini Squadra Corse).

[ A- ] / [ A+ ]

16-vuotias Luka Nurmi on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta kokea ja saavuttaa jo paljon autourheilun parissa.

Tänä vuonna Luka Nurmi, 16, voitti rata-autoilun Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjan mestaruuden, sekä Legends-sarjan Semi-Pro-luokan mestaruuden. Marraskuussa Nurmi vietti ikimuistoisen viikon Keski-Euroopassa, ajaen testiä niin Porschen, kuin Ferrarinkin GT-autolla ja lisäksi tamperelainen osallistui Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjan kauden kahteen viimeiseen kilpailulähtöön Paul Ricardin radalla Ranskassa.

– Harvemmin tulee yhden viikon aikana testattua Porschea ja Ferraria, sekä ajettua kahta 50 minuutin mittaista GT-kilpailua Lamborghinilla. Iso kiitos Jukka Honkavuorelle, Toni Vilanderille ja Alessandro Pier Guidille, sekä Elias Niskaselle ja Mikko Eskeliselle avusta autourheilun “superviikkoni” aikana. Heidän tietotaitonsa auttoi paljon ja kun jätin virheet tekemättä, niin kokonaisuudessaan olin enemmän kuin tyytyväinen kilpailukauteni huipennukseen, Nurmi sanoo tiedotteessaan.

Nurmen viikko käynnistyi Saksan Porsche Carrera Cup -sarjan Talent Pool -tapahtumassa, missä nuori tulevaisuuden lupaus näytti osaamistaan Porsche GT3 Cup -auton ratissa. Cremonan radalla Italiassa Nurmi sai käsiinsä Ferrarin virallisen GT-tiimin AF Corsen Ferrari 488 Challenge -auton, eikä näytöt olisi paremmat voineet olla: radan uusi kierrosennätys kirjataan nyt Nurmen nimiin.

Kahden eri automerkin testien jälkeen edessä oli vielä Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjan kauden kaksi viimeistä kilpailulähtöä, jotka ajettiin Paul Ricardin radalla Ranskassa. Nurmi kilpaili saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin kalustolla tiimikaverinaan espanjalainen Guillem Pujeu. Kaksikko kirjautti yleiskilpailun sijoitukset 13. ja yhdeksän.

– Auton säätöihin en puuttunut, vaan annoin mennä niillä millä espanjalainen tiimikaverini oli tottunut ajamaan. Hän aloittikin hyvin, mutta kun spinnasi, niin menetimme mahdollisuudet top-10 sijaan. Toisessa kilpailulähdössä olimme yleiskilpailun yhdeksänneksi nopein autokunta ja näin tavoitteet täytettiin. Virheetön viikonloppu antoi minulle sen mitä halusinkin, eli että vauhtini riittää myös GT-autojen Euroopan kärkisarjoissa. Tästä on hyvä jatkaa neuvotteluja kilpailukaudesta 2021, Nurmi korosti.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Luka Nurmen kommentit: Tiedote


Facebook kommentit