Porsche-sarja ponnahduslautana ulkomaille

18.5.2016 / 08:12
Suomen Porsche GT3 Cup on tarjonnut monelle nuorelle kuskille mahdollisuuden lähteä ulkomaille. (kuva: gt3cup.fi)

[ A- ] / [ A+ ]

Porsche GT3 Cup Challenge Finland –sarjaa on huhujen mukaan luonnehdittu erinäisissä nurkkapöydissä pelkästään pappojen sarjaksi. Sarja on kuitenkin tarjonnut jo monelle nuorelle kuljettajalle tilaisuuden tavoitella autourheilu-uraa. Vai mitä sanotte nimistä Jesse Krohn, Emil Lindholm, Jukka Honkavuori, Marko Helistekangas, Simo Muhonen ja Mikko Pakari?

Jesse Krohn oli historian ensimmäinen Suomen GT3 Cupin junioriohjelman kuljettaja kaudella 2013. Krohnin ura on ollut huima sen jälkeen.

– Pääsin BMW:lle junioriohjelmaan ja voitin sen 2014, nyt ajan heillä 3-vuotisella sopimuksella. Ilman GT3 Cupia ajot olisivat jääneet ajamatta, joten sarjalla oli erittäin tärkeä merkitys uralleni.

Emil Lindholm ajaa tällä kaudella peräti kahta sarjaa. Kaudella 2014 Porsche GT3 Cupissa ajanut Lindholm siirtyi heti kaudella 2015 ulkomaille ajamaan Audi TT-Cup –sarjaa. Tällä kaudella mukaan on tullut myös ADAC GT Masters –sarja.

– Porsche GT3 Cupin hyödyn huomaa nyt varsinkin ADAC GT Masters –sarjassa, sillä ajamani Lamborghini Huracan on Porschen tapaan takavetoinen. Tällä kaudella on näissä kahdessa sarjassa edessä yhteensä 14 kilpailua ja edelleen tavoite on saada kilpa-ajamisesta ammatti. Porschet olivat hyvä ponnahduslauta ulkomaisiin sarjoihin ja GT3 Cupin ajamista arvostetaan maailmalla.

Porschen ratista ulkomaille ja ammattiin

Jukka Honkavuori dominoi suorastaan ylivoimaisesti Porsche GT3 Cupin kautta 2014. Kilpaa nuori mies ei viime vuonna ajanut, mutta Porscheilla ajaminen on jatkunut.

– Minulle Porsche GT3 Cup oli loistava väylä siirtyä formuloista GT-autoihin. Viime vuonna en ajanut kilpaa, mutta työskentelen nyt viidettä vuotta peräkkäin Porschella muun muassa ajokouluttajana. Tällä hetkellä neuvottelen tallipaikasta erääseen kansainväliseen ratasarjaan ja toivotaan, että sieltä paikka irtoaa.

Marko Helistekangas kuuluu niin ikään kaudella 2014 sarjassa ajaneisiin nuoriin. Helistekankaan tie vei nopeasti ulkomaisiin sarjoihin. Kaudella 2015 Helistekangas nähtiin Euroseries By Nova Race –sarjassa ja tällä kaudella Reiter Young Stars –sarjassa KTM X-Bow GT4 –autolla

– Porsche GT3 Cupissa pääsin ajamaan tehokasta autoa ja opin paljon varsinkin auton säätämisestä. Tässä Reiter Young Stars –sarjassa on palkintona voittajalle ilmainen kausi 2017 Blancpain GT series sarjassa Lamborghinilla, joten sitä tavoittelen ehdottomasti.

Simo Muhonen ajoi sarjan Junior Programissa kaudella 2014 ja tie veikin jo seuravana vuonna Keski-Eurooppaan ja Volkswagen Golf Cupiin.

– Porsche GT3 Cup antoi tärkeää kokemusta isommasta autosta ja nimenomaan koppiautoista. Sarjasta ja Junior Programista oli todella paljon apua siinä, että pääsin ajamaan Volkswagen Golf Cupia. Tällä kaudella aloitin uran myös rallin puolella.

Ratista valmentajaksi

Kaudella 2015 Junior Programissa ajanut Mikko Pakari ei tällä kaudella aja varsinaisesti kilpaa, mutta on tehnyt uuden aluevaltauksen.

– Yllätyin kuinka hyvä sarja Porsche GT3 Cup oli ja oli etuoikeus ajaa Junior Program –kuljettajana. Kilpaa en juuri tällä hetkellä aja, mutta toimin Koiranen GP -tiimin valmentajana Formula 4 –kuskeille. Käyn omien valmennettavieni kanssa muun muassa läpi ratoja, ajotekniikkaa ja henkistä puolta.

Tällä kaudella kyntensä sarjassa näyttävät 19-vuotias Emil Westman, 15-vuotias Julle Laivola ja 16-vuotias Roope Rinne-Laturi. Pistä nimet mieleen. Tie tähtiin on auki.

Porsche GT3 Cup käynnistyy Hämeenlinnan Ahvenistolla 28.5.

Lähde: Porsche-sarjan tiedote


Facebook kommentit