Porsche-sarja vaihtoi nimeä, Luka Nurmi yksi kuljettajista – “Paremmat eväät”

12.4.2019 / 12:01
Luka Nurmi on yksi Porsche-sarjan kuljettajista (Kuva: Porsche Sprint Challenge NEZ).

[ A- ] / [ A+ ]

Aiemmin Porsche GT3 Cup Challenge nimellä tunnettu Porschen merkkisarja kulkee jatkossa nimellä Porsche Sprint Challenge NEZ.

Uuden nimensäkin mukaisesti Porsche-sarjaa tullaan tänäkin vuonna ajamaan yhdessä Pohjois-Euroopan mestaruussarjan (NEZ) kanssa. Mukaan sarjaan on lähdössä ainakin 14 kuljettajaa ja yksi heistä on huhtikuun 26. päivä 15 vuotta täyttävä Luka Nurmi, joka on aiemmin urallaan tehnyt kovaa tulosta karting-radoilla.

– Lukan sopimus on 1+1-vuotinen. Mielestämme tällainen on viisaampaa, sillä nuorilla kuljettajilla on valtava kiire yhden vuoden jälkeen päästä seuraavaan sarjaan, vaikka pitäisi olla keräämässä kokemuksia. Siksi Nurmen kanssa tehty sopimus antaa varmasti paremmat eväät kohota autourheilu-uralla eteenpäin, Relaa Racingin Raimo Niemi kommentoi sarjan tiedotteessa.

Nurmi valittiin tälle kaudelle mukaan Porsche Junior Program -ohjelmaan ja jo viisivuotiaana kartingin aloittanut tamperelainen tulee kilpailemaan Relaa Racing -tiimin väreissä. Sen lisäksi, että Nurmi kilpailee Porschella tänä vuonna, osallistuu hän myös rallicrossin RX Academy -sarjaan.

– Porschen tarjoama kuljettajapolku on todella houkuttava. Mahdollisuus päästä jo nyt siihen mukaan, tuo ammattilaisuuden monta askelta lähemmäksi. Tavoitteena on päästä mukaan tehtaan valmennusohjelmaan kaudelle 2020 tai 2021 ja sitä kautta ajamaan kansainvälisiä Carrera Cup -kilpailuja ulkomaille. Kausi 2019 tulee olemaan vielä opetteluvuosi, eikä suoranaisia sarjasijoitustavoitteita ole asetettu. Tosin tähänkään sarjaan ei lähdetä kuvia kumartelemaan, selkeä tavoite on olla tiimin nopein kuljettaja, Nurmi sanoi aiemmin viime syksynä sopimuksen julkistamisen yhteydessä.

Kauden avausosakilpailu ajetaan Latvian Riiassa 10.-11. toukokuuta.

Porsche Sprint Challenge NEZ kilpailukalenteri 2019

10.-11.05. Riika, Latvia
07.-09.06. Ahvenisto, Hämeenlinna
28.-29.06. Pärnu, Viro
26.-27.07. Kemora, Veteli
24.-25.08. Alastaro, Virttaa

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit