MOTORSPORT

Portugalin MM-rallicrossista tuli täysi fiasko – Mukana seitsemän kuljettajaa!

Rallicrossin MM-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Montalegren radalla Portugalissa. Pääluokassa mukana nähdään vain seitsemän kuljettajaa.

Kuluva kausi rallicrossin MM-sarjassa avattiin Barcelonassa, Espanjassa pääluokan osalta 16 kuljettajan voimin. Sen jälkeen kuljettajamäärä on laskenut tasaisesti kilpailu kilpailulta, kun Ruotsissa ja Ranskassa kuljettajia mukana oli 10, Latvian tuplakilpailussa 11 ja viime viikonloppuna Belgiassa 12. Nyt Portugalissa MM-sarja sukeltaakin sitten todella syvälle ja voidaan ehdottomasti puhua fiaskosta, sillä kuljettajia mukana on vain seitsemän.

Montalegren rata Portugalissa on aina ollut yksi rallicross-fanien suosikkiradoista ja moni tervehtikin ilolla, kun se palasi takaisin MM-sarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Odotettu paluu kuitenkin latistui jo ennen ensimmäistäkään ajettua kierrosta ja suurimpana syynä siihen tietenkin on juuri katastrofaalisen pieni osallistujamäärä. Vertailun vuoksi, kun edellisen kerran Portugalissa ajettiin MM-pisteistä keväällä 2018, kuljettajia pääluokassa mukana ol 18.

Ensimmäisen alkuerävaiheen arvontatilaisuus perjantaina oli surkuhupaisa tapahtuma. Seitsemän kuljettajaa valitsi vuoron perään paikkansa kahdesta lähdöstä ja lopulta nopean tilaisuuden päätteeksi saatiin kolmen kuljettajan ensimmäinen lähtö ja neljän kuljettajan toinen lähtö. Ja kyllä, finaalipaikkoja tarjolla on tuttuun tapaan kuusi kappaletta, joten semifinaalivaiheessa vain yksi kuljettaja joutuu pettymään.

Suomalaisen GRX-SET-tiimin kuljettajat, Niclas Grönholm ja Krisztian Szabo, ovat mukana toisessa lähdössä. Heti ensimmäisessä lähdössä vastakkain asettuvat MM-pistejohtaja Timmy Hansen, sekä MM-pistekakkonen Johan Kristoffersson, joka on voittanut kuluvan kauden kaksi viimeisintä osakilpailua, sekä Portugalin neljästä ajetusta MM-osakilpailusta kaksi.

Ensimmäiset alkuerät käynnistyvät lauantaina kello 14.06 Suomen aikaa.

Ensimmäiset alkuerät

1. lähtö

Timmy Hansen (SWE) Peugeot
Johan Kristoffersson (SWE) Audi
Oliver O’Donovan (IRL) Ford

2. lähtö

Krisztian Szabo (HUN) Hyundai
Kevin Hansen (SWE) Peugeot
Niclas Grönholm Hyundai
Enzo Ide (BEL) Audi

Viikonlopun aikataulu

Lauantai 16.10.

14.06 – MM RX1 1. alkuerät
14.30 – EM RX3 1. alkuerät
17.06 – MM RX1 2. alkuerät
17.30 – EM RX3 2. alkuerät

Sunnuntai 17.10.

13.06 – MM RX1 3. alkuerät
13.30 – EM RX3 3. alkuerät
15.50 – EM RX3 4. alkuerät
16.36 – MM RX1 4. alkuerät
17.00 – EM RX3 semifinaalit
19.00 – MM RX1 semifinaalit ja finaali, EM RX3 finaali

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Belgiassa rumia otteita, Portugalissa osallistujakato – “Emme me periksi anna”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com