MOTORSPORT

Powerstage harmitti Latvalaa, mutta tasaisuus toi iloa: ”Ei ole ollut vahvin elementtini”

Toyotan Jari-Matti Latvala taisteli urhoollisesti Italian MM-rallin voitosta. Pari pientä ajovirhettä päätöspäivänä vei sauman ykkössijaan, mutta kakkossijakin lämmitti mieltä varsinkin, kun tulos tuli tasaisen ja varman suorituksen kautta.

Jossitella voi myös lauantaisella aikahukalla Mads Östbergin pölyssä. Siitä ei aikahyvistä tullut. Latvala jäi uransa avausvoittoon ajaneesta Fordin Ott Tänakista lopulta vain 12,3 sekuntia. Viimeisenä ajopäivänä ero vielä puolittui.

Erikoiskokeella 17 Latvalan auto sammui muutamaksi sekunniksi tiukassa vasemmassa mutkassa ja päätöserikoiskokeella oikealle taittuvassa neulansilmässä auto lipsahti pitävästä ajourasta ja puski.

– Olen tyytyväinen. En ole neljään kuukauteen ollut podiumilla. Siitä pitää lähteä. Auto on saatu soralla kilpailukykyiseksi, ja se on todella luotettava. Vähän kuitenkin harmittaa se powerstage. Olisin voinut voittaa sen, mutta en vaan saanut yhdessä mutkassa autoa kääntymään. Se kaivelee vähän, Latvala sanoi UrheiluUutiset.comille.

Ensimmäisellä ja toisella erikoiskokeella Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila jäivät kymppikärjen ulkopuolella. Sen jälkeen meno oli tasaisen varmaa ruutulipulle asti. Se miellytti kuskia itseäänkin.

– Se (tasaisuus) ei ole ollut minun urallani mikään vahvin elementti. Nyt olen saanut sitä, ja siihen olen todella tyytyväinen. Kun tasaisesti ajat, niin tässä sarjassa pystyy menestymään. Vaikka nyt tipahdettiin pisteissä neljänneksi, niin piste-ero kärkeen kuitenkin kapeni. Siinä on 34 pistettä nyt, ja se tarkoittaa, että jos Ogierille tulee yksikin huono kilpailu, niin silloin taas takaisin ihan siinä kannassa.

MM-pisteissä neljän kärki on nyt Sebastien Ogier 141 p., Thierry Neuville 123 p., Ott Tänak 108 p. ja Jari-Matti Latvala 107 p.

Toista WRC-kisaansa ajanut Esapekka Lappi pöllytti pölyä niin, että teki peräti kuusi pohja-aikaa. Lappi oli lopputuloksissa neljäs, ja sai vilpittömät onnittelut kokeneelta tallitoveriltaan.

– Kova suoritus. Älyttömän kovaa ajaa. Hienon tuloksen teki. Tietysti huomaa, että kun vauhti nyt on ihan äärettömän kovaa, niin tulee sellaisia pikkuvirheitä kun ei ole kokemusta vielä. Huima kyyti kyllä noin pienellä valmistautumisella, Latvala kehui.

MM-sarja jatkuu seuraavaksi todella kovavauhtisilla Puolan ja Suomen osakilpailuilla. Latvalan mukaan Toyota Yaris WRC vain paranee mitä kovempaa ajetaan.

– Uskoisin, että niiden rallien pitäisi sopia meidän autolle. Nopeissa olosuhteissa auto menee vielä paremmin, hän sanoo.

Lue myös Toyota-triolle kova tulos – Tänakille avausvoitto

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com