Promoottori vahvisti: Sähköautot osaksi rallicrossin MM-sarjaa jo ensi vuonna

26.6.2019 / 09:29
Rallicrossin MM-sarjan sähköisestä tulevaisuudesta saadaan ensimaistiaiset 2020 (Kuva: IMG).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan promoottori IMG vahvisti tiistaina, että sähköautot tulevat osaksi MM-sarjaa jo ensi vuonna.

Nykyisin rallicrossin MM-sarjassa kilpailtava Supercar-luokka ei suinkaan jää pois vielä ensi vuonna, vaan Projekt E nimeä kantava IMG:n ja itävaltalaisen STARD-yhtiön (Stohl Advanced Research and Development) yhteistyö tuo sähköautot valikoituihin Euroopassa ajettaviin osakilpailuihin, joissa niillä ajetaan omat kilpailut.

Projekt E:n perustavoitteena on arvioida sähköautojen mukana oloa rallicrossin MM-sarjassa ja edetä MM-sarjan sen sähköistämisohjelman mukaisesti, jonka kansainvälisen autoliiton FIA:n maailmanneuvosto on aiemmin hyväksynyt. Yhteistyö STARDin kanssa keskittyy sähköisen teknologian lataus- ja turvajärjestelmien kehittämiseen Projekt E:n kilpa-autoja varten ja tähtäimessä on sähköautojen MM-sarja vuonna 2021.

– Olemme työskennelleet STARDin kanssa useiden kuukausien ajan rallicrossin MM-sarjan sähköisen tulevaisuuden eteen. Olemme nyt saavuttaneet tärkeän vaiheen rallicrossin sähköisten ratkaisujen kehityksessä. Tulette huomaamaan Projekt E:n kilpa-autojen teknisistä yksityiskohdista, että innovatiivinen sarja tulee olemaan esittelyvaiheessa jännittävä lisä MM-sarjan kilpailuviikonloppuina ensi vuonna, rallicrossin MM-sarjan toimitusjohtaja Torben Olsen hehkuttaa.

Projekt E:n rallicross-autossa tullaan käyttämään STARDin voimansiirtojärjestelmää, joka tuottaa tehoa noin 450 kW (600 hevosvoimaa), 1100 Nm:n hetkellisen väännön ja 240 km/h huippunopeuden. Laajan tutkimus- ja kehitysohjelman jälkeen Projekt E -autojen testit on tarkoitus aloittaa heinäkuussa ja autojen virallinen esittely on suunniteltu syyskuulle.

Rallicrossin MM-sarjasta on kuluvan kauden osalta ajettu viisi osakilpailua ja seuraava osakilpailu on ohjelmassa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruotsin Höljesissä.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit