Puhakan vauhti kunnossa Ahvenistolla – palkintona F4-kisan kakkossija sunnuntaina

4.6.2017 / 20:02
Juuso Puhakan kilpailuvauhti oli Ahvenistolla kunnossa. Hän suoritti kahdessa ensimmäisessä startissa peräti 21 ohitusta. (kuva: SMP F4 Championship / T. Jokela)

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Puhakka kilpaili viikonloppuna Ahveniston 50-vuotiskilpailussa SMP F4 NEZ –sarjassa. Puhakan kilpailut sujuivat tulosten valossa hyvinkin kaksijakoisesti, mutta kaiken perustana oleva kisavauhti oli onneksi hyvin kunnossa.

Viikonlopun kolmessa startissa Puhakka ajoi sijat 10, 5 ja 2. Sunnuntain startissa hän nousi siis palkintokorokkeelle.

– Ensimmäiseen kisaan vedin paalupaikan, mutta aika-ajon jälkeen koko kolmen kärki hylättiin, koska olimme ajaneet punaisten lippujen alla liian kovaa. Lähtöpaikka oli lopulta 18, mutta hyvällä ajolla nousin kisassa kymppikärkeen, Puhakka sanoi.

– Toisessa startissa vauhti ja yritys oli kyllä tosi hyvää. Taas lähtöruutu 18, ja mutta kauhealla hyökkäyksellä tein ohituksia. Olin maalissa viides. Oli aikamoinen sirkus kun niitä ohituksia tuli tosiaan se 13. Ajo sujui ja annoin vaan mennä.

– Sunnuntain startissa olin lähtöruudussa kaksi. Ensimmäisessä mutkassa oli vähän saumaa päästä kärkeen, mutta en onnistunut ohituksessa. Sen jälkeen ei oikeastaan enää ollutkaan mahdollisuutta haastaa. Kaveri meni ihan menojaan. Pidin vain huolen, että olen maalissa kakkonen, Puhakka kertasi.

Viikonlopun voittajia olivat Bent Viscaal, Nikita Volegov ja Christian Lundgaard. Lundgaard (120p.) johtaa sarjaa kolmen viikonlopun ja yhdeksän osakilpailun jälkeen. Puhakka on parhaana suomalaisena kuudentena (70p.).

– Tunnelmaltaan hieno viikonloppu. Meillä oli paljon tukijoita mukana paikalla, ja oli kiva esitellä lajia. Oli ns. hyvä meininki, Puhakka korosti.

Nyt SMP F4 NEZ –sarja siirtyy hetkeksi kesälomalle. Seuraava osakilpailu ajetaan Viron Pärnussa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lähde: Juuso Puhakan tiedote


Facebook kommentit