Puolan MM-ralli: Lindholm yrittää takaisin kilpailuun sunnuntaina – “Uskon, että saamme auton kuntoon”

1.7.2017 / 22:19
Emil Lindholm ajaa Puolassa uransa ensimmäistä MM-rallia (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Ulosajon seurauksena Puolan MM-rallissa lauantaina keskeyttämään joutunut Emil Lindholm sanoo tiedotteessaan, että uskoo pystyvänsä palaamaan takaisin kilpailuun ja sunnuntain neljälle erikoiskokeelle Ralli 2 -säännön turvin.

– Uskon, että saamme auton huomiseksi uudelleen ajokuntoon ja jatkamme rallia superrallisäännön turvin. Täällä saa ajaa SM-sarjaan verrattuna todella kovaa, mutta en laita ulosajoani mitenkään yliyrittämisen piikkiin. Nyt vain luin tietä väärin ja se oli sitten siinä, Emil Lindholm kommentoi.

Ennen keskeytystään Lindholm oli hyvässä vauhdissa ja vahvasti taistelemassa junioreiden JWRC-luokan kakkossijasta. Uransa ensimmäistä MM-rallia ajanut Lindholm otti tapahtuneen täysin omaan piikkiinsä.

– Oma vika. Se oli sellainen vasen-oikea -mutkayhdistelmä, jossa oli todella syvät urat. Jarrutin hieman liian myöhään, auto pomppasi urasta kahdelle pyörälle ja kun käänsi ohjauksella vastaan, niin tie loppui kesken ja ajoimme päin puuta. Osuma ei ollut järin kova. Osuman seurauksena etulokari ja -valo, sekä jäähdytin rikkoutuivat, joten kisa oli jätettävä kesken, Lindholm harmitteli.

Lindholm ajoi 15 erikoiskokeen aikana junioriluokan kolmen nopeimman kuljettajan joukkoon viisi kertaa. Tämän vuoden Tulevaisuuden Tähti -kuljettaja hämmästelee Puolan MM-rallin teiden kuntoa.

– En ole tällaisissa urissa ajanut koskaan. Kun tätä erikoiskoetta käveli, niin piti koko ajan katsoa eteen ettei astu jalalla isojen kivien päälle ja nyrjäytä nilkkaansa. No, nyt ei onnistunut mikään tavoite tällä kertaa meiltä. Kaikki meni pieleen, kun se ensimmäinen pohja-aikakin jäi sekunnin päähän. Täällä ei vain ole varaa virheisiin. Teissä on todella syvät urat, vauhtia on paljon ja tiet ovat todella kapeita. Jos virhe tapahtuu niin heti osuu, Lindholm kuvailee.

Puolan MM-rallin päätöspäivä käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 9.10 Suomen aikaa. Neljälle viimeiselle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy hieman alle 60 kilometriä.

Lue myös!

Emil Lindholmin kahden lajin urakointi seuraamassa isän jalanjälkiä – ”Ilman muuta ralliin satsataan” (1.7.2017)
Lindholmin taival Puolan MM-rallissa päättyi ulosajoon – “Sinkosi keula edellä puuhun” (1.7.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit