Puolan rallisarja päättyy, Huttunen taistelee mestaruudesta – “Voitosta ajetaan”

3.10.2020 / 14:24
Jari Huttunen on juhlinut Puolassa tänä vuonna kahta osakilpailuvoittoa (Kuva: RSMP.pl).

[ A- ] / [ A+ ]

Puolan rallisarjan kauden kolmas ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna. Pistejohtajana mestaruusjahtiin lähtee kaksi aiempaa osakilpailua voittanut Jari Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa.

Puolan rallisarja typistyi koronan takia tänä vuonna kolmen osakilpailun mittaiseksi, kun kauden päätösosakilpailu, Slovakiassa 16.-18. lokakuuta ajettavaksi merkitty Kosice Ralli, on peruttu. Näin ollen kausi päättyy tänä viikonloppuna ajettavassa Swidnicki Rallissa, jonka keskuspaikka sijaitsee Swidnican kaupungissa, Puolan lounaispuolella lähellä Tshekin rajaa.

Ehdoton ykkössuosikki niin kilpailun voittajaksi, kuin myös Puolan rallisarjan tämän vuoden mestariksi, on Jari Huttunen, 26, joka tuttuun tapaan nähdään mukana kilpailussa puolalaisen 2Brally-tiimin Hyundai i20 R5 -autolla. Huttunen on voittanut kauden kaksi aiempaa osakilpailua ja pistejohto sarjassa toisena olevaan Grzegorz Grzybiin nähden on 14 pistettä.

– Hyvillä mielin lähdemme matkaan, vaikka erillistä testiä ei ennen tätä kisaa ajettukaan. Olemme saaneet auton säädöt hyvin kohdalleen. Asfalttikokemusta on kertynyt tällä kaudella reilusti lisää ja kokemus on tuonut luottoa asfaltilla ajamiseen. Voitosta ajetaan tottakai ja on mielenkiintoista nähdä miten nyt lähtee kulkemaan, Huttunen ennakoi edessä olevaa kilpailua tiedotteessaan.

Kovimman haasteen Huttuselle ja kartanlukija Mikko Lukalle tarjonnee aiempien osakilpailujen tavoin sarjan pistekakkonen Grzyb, joka on juhlinut aiempina vuosina Swidnicki Rallin voittoa kolme kertaa. Siinä missä muut kilpailijat ovat jääneet suomalaiskaksikosta aiemmissa osakilpailuissa valovuoden päähän, on Grzyb pystynyt pitämään eron alle 10 sekunnissa Huttuseen nähden molemmilla kerroilla.

– Kaksi edellistä kisaa osoittivat, että kärjen taso täällä on kova ja kilpailut ovat hyvin järjestettyjä. Etenkin edellinen kisa, joka järjestettiin tiimini kotikonnuilla, oli oikein hyvä tapahtuma. Täällä on päässyt ajamaan erityyppisiä asfalttiteitä ja myös tässä kisassa tiet ovat omanlaisiaan, joten tästä varmasti hyötyä tulevaisuutta varten, Huttunen korostaa.

Toisaalta Huttusen osalta voittomarginaaleista puhuttaessa on toki muistettava, että molemmissa kauden aiemmissa osakilpailuissa kiuruveteläinen ei ole saanut kaluston puolesta ajaa täysin ongelmatonta kilpailua.

– Pieniä ongelmia meillä on ollut lähinnä turbon pop-off-venttiilin kanssa, mutta luotan siihen, että se enää aiheuta ongelmia. Automme on tällä hetkellä hyvässä iskussa ja se istuu minulle hyvin käteen, Huttunen kehuu.

Kauden viimeinen osakilpailu Puolan rallisarjassa, Swidnicki Ralli, käynnistyy lauantai-iltana ja maaliin saavutaan sunnuntaina. Kilpailussa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 120 kilometriä ja aivan kuten aiemminkin tällä kaudella tässä sarjassa, erikoiskokeet ajetaan asfalttiteillä.

Swidnicki Rallin aikataulu

Lauantai 3.10.

18.00 – EK1 Swidnica – Super OS 1 (5,30 km)
19.00 – EK2 Walim – Michalkowa Dolna (14,50 km)
20.30 – EK3 Swidnica – Super OS 2 (5,30 km)

Sunnuntai 4.10.

10.15 – EK4 Jedlina Zdroj – Zagorze 1 (11,15 km)
10.45 – EK5 Jawornik – Kamionki 1 (23,50 km)
11.45 – EK6 Przelecz Walimska – Michalkowa Gorna 1 (12,75 km)
14.00 – EK7 Jedlina Zdroj – Zagorze 2 (11,15 km)
14.30 – EK8 Jawornik – Kamionki 2 (23,50 km)
15.30 – EK9 Przelecz Walimska – Michalkowa Gorna 2 (12,75 km)

Ek-kilometrit kilpailussa yhteensä: 119,90 km
Koko kilpailureitin pituus: 319,41 km

Puolan rallisarjan pistetilanne 2/3 osakilpailua

1) Jari Huttunen 69
2) Grzegorz Grzyb 55
3) Lukasz Byskiniewicz 38
4) Lukasz Kotarba 34
5) Marcin Slobodzian 27
5) Tomasz Kasperczyk 27

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Jari Huttusen kommentit: Tiedote

 

Huttunen selätti ongelmat, tuloksena ensimmäinen asfalttivoitto – “Tulos on hyvä”

Huttunen jälleen puolalaisten kiusana asfalttiteillä – “Kaasu pohjassa koko ajan”


Facebook kommentit