Puukon veljekset Mikkelin SM-rallin piristysruiske – “Viimeisellä spinnasin perhana”

12.2.2020 / 20:19
SM Vaakuna Rallin huoltoalueen ehdottomasti komein nimitaulu (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Mikkelin seudulla. Perinteisen Vaakuna Rallin ehdoton piristysruiske oli Nikaran veljekset Jarkko ja Petri, jotka taistelivat vanhalla Mitsubishillään yleiskilpailun kolmannesta sijasta aina viimeiselle erikoiskokeelle asti.

Jarkko ja Petri Nikara, Kummelia lainaten “Puukon veljekset”, aivan kuten kaksikon huoltoteltan taulussa luki, olivat Mikkelin SM-rallissa ennen viimeistä erikoiskoetta yleiskilpailussa, sekä SM1-luokassa sijalle kolme. Neljäntenä ollut Mikko Heikkilä oli jäänyt Nikarasta 7,9 sekunnin päähän, kun ajamatta oli vielä 12 ek-kilometriä. Heikkilä kellotti päätöspätkälle huikean pohja-ajan, kun taas Nikara sortui ajovirheeseen, pudoten lopputuloksissa neljänneksi.

– Viimeisellä pätkällä spinnasin perhana ja jouduin lyömään pakin päälle. Siinä meni se kolmas sija. En nyt tiedä harmittaako, kolmas vai neljäs. Muuten oli ihan hyvä päivä. Oli ihan kilvanajoakin. Ihan hyvä meininki, Nikara kommentoi UrheiluUutiset.comille tuoreeltaan kilpailun päättymisen jälkeen.

Maalissa Heikkilän ja Nikaran välinen aikaero oli lopulta 4,2 sekuntia. Siinä missä Mikkelin SM-rallin yleiskilpailun kärkikolmikko kilpaili nykyaikaisella R5-kalustolla, oli Nikaralla allaan noin 15 vuotta vanha Mitsubishi Lancer ja siitä yhdeksäs kehitysversio. Tässä kohtaa oli helppoa todeta, että siinä missä Nikara antoi tasoitusta kaluston puolesta, niin sen Saarijärven UA:n kuljettaja paikkasi ajotaidoillaan, sekä kokemuksella.

– En tiedä. Ihan hyvin toi meni. Oli siellä virheitäkin. Ne pois, pitäisi parantaa. Tuleehan niitä tietysti aina vähän, kun yrittää. Ja taukoakin ajamisesta ollut, viimeksi olin mukana Pohjanmaa Rallissa. Metriäkään en ole nuotista ajanut tässä välissä ennen kuin tänne tulin, Nikara muistutti.

Vietettyään vuodet 2017 ja 2018 Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelmassa kartturioppilas Sayaka Adachin “hovikuljettajana”, ei Nikara ajanut enää viime vuonna kuin yhden rallin. Viime vuoden kesäkuussa Seinäjoen SM-rallissa alla oli myös Mitsubishi, mutta silloin taival päättyi ulosajoon ja keskeytykseen. Aivan kuten sosiaalisesta mediasta sai lukea kilpailun aikana ja sen jälkeen, niin rallifanit isoin määrin haluaisivat nähdä Nikaran vielä R5-kaluston ratissa.

– Ei ole siihen budjettia, se vähän rajoittaa. Olisihan sitä mukava kokeilla vielä jollain, Nikara pohti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan legendaarisen Itärallin merkeissä Joensuun seudulla lauantaina 29. helmikuuta. Nikaran puheista on varsin helppoa päätellä, että vihreä Mitsubishi ja “Puukon veljekset” nähtäneen kilpailemassa myös susirajalla reilun parin viikon päästä.

– Katsotaan innostuuko tästä miten. Tai no ainahan sitä innostuu. Se voisi olla vielä ihan hyvä käydä katsomassa, Nikara pyöritteli.

Ja jos keräsi Nikaran suoritus “museoautoksi” ristityllä Mitsubishilla ihailua yleisön toimesta, niin kehuihin yltyivät myös Nikaran kilpakumppanit. Yksi heistä oli juuri Mikko Heikkilä, joka kävi tiukkaa taistelua Nikaraa vastaan yleiskilpailun ja SM1-luokan kolmannesta sijasta.

– Täytyy sanoa, että kaikki kunnia Nikaralle! Oli ylivoimaisesti kovin kaveri koko rallissa, hienosti ajoi. Oli tosi kova suoritus, Heikkilä hehkutti.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit