Puuppolassa jännitys tiivistyy, kylän keisarin johtama talli lähellä jättipottia

17.11.2018 / 16:57
Noin 1400 asukkaan Puuppolan kylässä eletään juuri nyt jännittäviä hetkiä.

[ A- ] / [ A+ ]

Noin 1400 asukkaan Puuppolan kylässä Keski-Suomessa, Jyväskylän pohjoispuolella, eletään juuri nyt jännittäviä hetkiä, kun rallin MM-sarjan mestaruustaistelut saavat ratkaisunsa ensi yönä Suomen aikaa kaukana Australiassa.

Puuppolassa, Tommi Mäkisen ja Toyota Gazoo Racing -tallin kotikylässä, on viime päivät valvottu öitä ja jännitetty rallin MM-sarjan kauden viimeisen osakilpailun tapahtumia. Toista kauttaan MM-sarjassa kilpaileva Toyota lähti kauden viimeiseen osakilpailuun MM-pistejohtajana ja kun Australiassa on ajamatta vielä viimeinen ajopäivä ja kuusi erikoiskoetta, on Mäkisen johtama talli erittäin lähellä huikeaa saavutusta, autonvalmistajien maailmanmestaruutta.

UrheiluUutiset.com oli lauantaina yhteydessä Puuppolan suuntaan, mistä tavoitimme Tommi Mäkisen veljen Tuomon. Tuomo Mäkinen on vuosien saatossa ollut tuttu näky MM-ralleissa paikan päällä, mutta tällä kertaa Australia jäi väliin ja tapahtumia maapallon toiselta puolelta on jännitetty noin 50 hengen seurueen kesken Puuppolasta käsin. Mukana on tottakai myös Puuppolan “kyläyhistys”, aivan kuten Tuomo asian ilmaisee. Kyseinen “kyläyhistys” on tunnettu muun muassa siitä, että siellä aikoinaan päätettiin se, että kaikista automerkeistä juuri Toyota on se mitä Tommi alkaa rallipuolella johtamaan.

Tommi Mäkinen on ilman muuta Puuppolassa iso nimi. Puuppolan keisari, Puuppolan paroni, Puuppolan kuningas ja niin edelleen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, kuten vanha sanonta kuuluu. Siinä missä Tommi nosti Puuppolan maailmankartalle jo 90-luvulla dominoituaan MM-sarjaa voittamalla neljä peräkkäistä kuljettajien maailmanmestaruutta vuosina 1996-1999, niin 2000-luvun alkuvuosien lyhyehkön hiljaiselon jälkeen Toyota-tallin toimitilat Puuppolassa, sekä Mäkisen johtotehtävät tallissa ovat nostaneet tämän rallimaailman yhden tunnetuimmista kylistä jälleen vahvasti esille ympäri autourheilua seuraavan maailman.

Ennen viimeistä ajopäivää Toyota-kuljettajat Ott Tänak, Jari-Matti Latvala, sekä Esapekka Lappi ovat Australian MM-rallissa sijoilla yksi, kaksi ja viisi. Toyota-tallin kanssa maailmanmestaruudesta taisteleva Hyundai löytyy puolestaan tulosluettelosta riveiltä kolme (Hayden Paddon) ja kahdeksan (Thierry Neuville), joten 12 pisteen johtoasemassa Australiaan lähteneen Toyotan maailmanmestaruuden voi enää viedä vain todellinen katastrofi päätöserikoiskokeilla.

– Tilanne näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä. Päivä oli meille loistava ja mitään suurempaa draamaa ei tällä kertaa ollut. Olosuhteet yleisöerikoiskokeella eivät olleet tasapuoliset kaikille, mutta onneksi se ei kuitenkaan tuonut tilanteeseen suuria muutoksia. Kaikki kolme kuljettajaamme tekevät erittäin hyvää työtä ja luulen, että he kaikki tietävät mitä vaaditaan huomenna. Päättää kausi tälläiseen tulokseen olisi loistavaa, Tommi Mäkinen kommentoi.

Viimeinen ajopäivä Australiassa pyörähtää käyntiin Suomen aikaa lauantai-iltana kello 21.53 ja viimeinen erikoiskoe sunnuntai-aamuna kello 4.18. Tuomo Mäkisen mukaan, mikäli mestaruus Puuppolaan tulee, niin se tulee näkymään ja kuulumaan kylällä heti aamulla mestaruuden varmistumisen jälkeen. Kisastudioon on luvattu myös Tommi Mäkisen terveiset Australiasta paikan päältä heti tuoreeltaan kilpailun päättymisen jälkeen.

Lue myös! Osoitus Toyotan vauhdin huikeasta kehityksestä – Maaginen satanen rikki (16.11.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit