Pynnönen valmiina Latvian sorateille – “Tärkeää ymmärtää kovavauhtinen luonne”

14.8.2020 / 17:15
Ville Pynnönen kilpailee nyt ensimmäistä kertaa ulkomailla (Kuva: Flat-Out Media Agency).

[ A- ] / [ A+ ]

Ville Pynnönen yhdessä kartanlukijansa Kari Kallion kanssa ovat valmiita lauantaina erikoiskokeiden osalta käynnistyvään Latvian EM-ralliin, joka on Pynnöselle ensimmäinen kilpailu ulkomailla.

Vuosina 2018 ja 2019 Suomen MM-ralliin osallistunut Ville Pynnönen, 23, debytoi nyt rallin EM-sarjan puolella, kun jyväskyläläinen osallistuu tänä viikonloppuna Latviassa ajettavaan kaksipäiväiseen Liepaja Ralliin. Pynnönen yhdessä kartanlukijansa Kari Kallion kanssa päättivät koronapandemian aiheuttaman pitkän kilpailutauon pari viikkoa sitten Kokkolassa ja nyt edessä on Pynnösen ensimmäinen kilpailu ulkomailla.

– Nuotituksen jälkeen havaintona todettakoon, että täällä on tärkeää ymmärtää tiestön kovavauhtinen luonne. Paikoin mennään aivan hermoja raastavan kovaa ja hetkittäin sitten tosi pientä ja ahdasta. Myös shikaaneilla on nopeita osuuksia hidastettu. Ojia täällä ei ole näkynyt kuin ihan parissa paikassa, joten mielenkiinnolla odotamme mihin ajoura kisassa muodostuu. Leikkauspaikat on kuitenkin hyödynnettävä, Pynnönen kuvailee tiedotteessaan.

Aivan kuten SM-sarjassa, niin myös Latviassa Pynnönen on liikkeellä TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. Pynnönen ja Kallio eivät ole ilmoittautuneet mukaan EM-sarjan pisteistä ajavien kuljettajien joukkoon, joten tästä syystä lähtönumero on iso, 46. Tiedotteen mukaan tulostavoitteita autokunta ei kilpailuun ota, mutta nopeiden ja tarkkuutta vaativien hitaiden osuuksien sikermällä nuottiin ja ajamiseen on varmasti paljon oppia tarjolla.

– Meidän numerolla tie on varmasti irtosorasta puhdistunut paljonkin, mutta puhdistuuko tarpeeksi ettei pölyä? Viikonlopuksi on luvassa hellelukemia, joten hikoilua on varmasti tiedossa katsojillakin, joita varmasti on. Joka ek:lla on sellaisia happipaikkojakin tarjolla, joissa voi nähtävää olla, Pynnönen ennakoi.

Latvian EM-rallin, Liepaja Rallin, avauserikoiskoe käynnistyy lauantaina kello 12.20. Testierikoiskoe ja aika-ajot ovat ohjelmassa tänään perjantaina kello 17.30 alkaen. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajetaan kymmenen erikoiskoetta yhteispituudeltaan 175,83 kilometriä. Maaliin saavutaan sunnuntaina.

Lue myös!

Mikko Heikkilälle komea päänahka EM-debyytin alla (14.8.2020)
Gardemeisterin tiimi neljällä autolla Latviassa (14.8.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit