Pyörähdys ensimmäisellä erikoiskokeella pilasi Forsströmin Tahkorallin – “Hieman väärällä ajolinjalla”

12.3.2017 / 08:37
Alex Forsströmin Tahkoralli meni piloille jo avaus-ek:lla (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

TGS-tiimin Skoda-kuljettajan Alex Forsströmin, 20, uran toinen nelivetoautolla ajama kilpailu, Nilsiässä lauantaina ajettu SM-Tahkoralli, meni heti rallin avauserikoiskokeella tapahtuneen viattoman pyörähdyksen takia piloille. Spinnauksen seurauksena Skoda Fabia R5:n keula täyttyi lumesta, meno hyytyi ja eroa kärkeen syntyi yli kolme minuuttia.

– Se oli sellainen nypyn yli oikea, johon ajoin hieman väärällä ajolinjalla, jonka seurauksena seuraavassa vasemmalle kääntyneessä mutkassa pyörähdimme sisäpenkasta ja nokka täyttyi lumesta.

– Auton kulku loppui sen jälkeen lähes täysin ja emme saaneet vikaa korjattua myöskään seuraavalle ek:lle, joten menetimme tilanteessa yli kolme minuuttia aikaa. Huollossa saimme kaiken kuntoon, mutta kahdella seuraavalla pätkällä ajaminen oli vaikeata. Olin ihan lamaantunut harmituksesta ja mieli oli todella maassa, Forsström harmittelee.

Rallin kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle Forsström sai uuden iskun päälle ja hän ajoi ennakkoon suunniteltuja ek-aikoja. Lopputuloksissa nuori rallilupaus nousi alun murheiden jälkeen yleiskilpailussa sijalle 13.

– Viiden joukkoon oli tavoite ja kahdella viimeisellä ek:lla näimme, että se oli täysin realistinen tavoite. Nollasin tilanteen huollossa ja ajo maistui. Vaikka ajoimme viimeisellä ek:lla hetken aikaa kanssakilpailijan perässä, niin tästä rallista jäi kuitenkin hyvä fiilis jatkaa eteenpäin, Forsström iloitsi.

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy toukokuussa Riihimäeltä. Kesän ohjelmassa on kaikkiaan neljä SM-osakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopussa Tampereelle.

Lähde: Alex Forsströmin tiedote


Facebook kommentit