Rajala elää Hellissä unelmaansa – “Tää on sitä mihin on pikkupojasta asti haaveillut pääsevänsä”

10.6.2018 / 07:58
Joni-Pekka Rajala kilpailee Hellin MM-osakilpailussa STARD-tiimin Fordilla (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan Supercar-luokassa nähdään ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukana kaksi suomalaiskuljettajaa, kun Niclas Grönholmin lisäksi Norjan Hellissä kilpailee myös Joni-Pekka Rajala, joka on mukana STARD-tiimin Ford Fiestalla. Rajalalle lauantai oli onnistunut päivä.

Perjantain ja lauantain vapaissa harjoituksissa STARD-tiimin Joni-Pekka Rajala pääsi ajamaan yhteensä 10 kierrosta. Vaikka kierrosmäärä jäikin varsin vähäiseksi, mikä tietysti on näissä kekkereissä ihan perinteinen tapa vapaidan harjoitusten osalta, niin Rajalalle uuden tiimin ja ennen kaikkea uuden auton niksit löytyivät varsin nopeasti. Se ennen kaikkea oli luonnollisesti erittäin tärkeää edessä olevien alkuerien kannalta.

– Kierrosmäärä oli vähäinen, mutta ihmeen nopeasti päästiin auton kanssa sinuiksi. Ihmeen helppo se on ajaa. Tiimi on myös loistava, kaikki tehdään mitä pyydetään, Rajala hehkutti lauantain ajojen jälkeen UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Rajala on uransa aikana ajanut todella paljon erilaisia ja eri luokkien kilpa-autoja, mutta koskaan aiemmin, Rajalaa lainaten, “ei näin hyvää”.

– Jarrut, voimansiirto, moottori, alusta. Ne on ihan erilaisia, aivan eri maailmasta. Ne tehdään tähän käyttöön. Se on ihan eri asia, kuin ajetaan SM-sarjassa SRC:tä tai Autokrossia. Sitä ei voi ikinä verrata tähän, Rajala vertasi.

 

Selivaara logo 2017

 

“Viimeiseen lähtöön asti taistellaan”

Ja vaikka Rajala on aiemminkin nähty mukana niin MM- kuin EM-sarjassakin, niin koskaan aiemmin ei hän ole tämänlaista kalustoa päässyt ajamaan ja kaiken lisäksi tiimi on täysin toista tasoa, kuin aiemmin on ollut. Voidaankin sanoa, että paljon nähnyt ja kokenut Rajala on nyt ensimmäistä kertaa mukana ihan oikeasti ammattilaisena.

– Tää on sitä mihin on pikkupojasta asti haaveillut pääsevänsä! Tukijoille suuri kiitos, ilman heitä tämä ei olisi ollut mahdollista, Rajala korostaa.

Jos vapaissa harjoituksissa Rajala kellotti 19. ja 20. nopeimmat ajat, niin ensimmäisissä alkuerissä tuli heti iso steppi ylöspäin, kun aika riitti 14. sijaan. Toisesta alkuerästä tuli 15. nopein aika ja kokonaistuloksissa Rajala on lauantain jälkeen sijalla 14.

– Nousujohteinen päivä, tosi tyytyväinen olen kyllä. Koko ajan kaikki paranee, jarrutukset, startit. Molemmissa lähdöissä startit oli tänään tosi hyvät. MM-sarjan kympin kärkeä ei saa verrata itseensä, he on kuitenkin ajanut tätä jo monia vuosia. Minä ajan tällä autolla ensimmäistä kertaa ja takana on 16 kierrosta yhteensä vasta tässä vaiheessa, Rajala muistuttaa.

Se mihin Rajalan kohdalla vertailua nyt käydään, on tietenkin 12. sija, eteneehän semifinaaleihin neljän alkuerävaiheen jälkeen 12 parasta kuljettajaa. Ennen sunnuntaina ajettavia kolmatta ja neljättä alkuerää Rajalalla on matkaa 12. sijaan vain yksi piste. Sijoilla 11.-14. olevat kuljettajat mahtuvat kolmen pisteen sisään.

– Tosi tiukkaa! Viimeiseen lähtöön asti taistellaan. Mitä vaan voi tapahtua, Rajala päätti.

Eikö unohtaa sovi myöskään sitä faktaa, että Rajalan tiimikaveri, MM-pisteissä sijalla yhdeksän ennen Helliä ollut latvialaiskuljettaja Janis Baumanis, on kokonaistilanteessa kahden alkuerän jälkeen Rajalan takana sijalla 16.

Lue myös! Grönholm kaipaisi enemmän testipäiviä kisojen välissä – ”Siihen nähden menee helvetin hyvin” (9.6.2018)

Teksti: Jari Hotti, Hell – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit