Rajala EM-rallicrossiin: ”Ei sinne kannata mennä ellei finaalia tavoittele”

12.5.2016 / 10:36
Joni-Pekka Rajala lähtee viiden osakilpailun rallicrossin EM-sarjaan Volkswagen Beetlellä.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarja käynnistyy viikonloppuna Belgiassa. Joni-Pekka Rajala ajoi sarjan jo viime vuonna, ja lähtee tänä vuonna uudelleen entistä kovemmin tavoittein.

– Ensin semifinaaliin, ja sieltä finaaliin. Ei sinne kannata mennä ellei finaalia tavoittele, Rajala naulaa.

Rajala on rallicrossin kuusinkertainen suomenmestari, eli hän tietää mitä tehokkaiden autojen ”kontaktilajissa” tarvitaan menestyäkseen.

Rajalan autona EM-sarjassa on Volkswagen Beetle, jota ylläpitää ruotsalaisen ralli- ja rallicrosslegendan Per Eklundin talli. Auto on sama, jolla rallicrossin hallitseva maailmanmestarin Petter Solbergin veli Henning Solberg ajoi viime kaudella MM-sarjassa kaksi osakilpailua.

Viime kauden EM-sarjan Rajala ajoi Eklund Motorsportin autolla kaksi kertaa kolmen joukkoon. Silloin autona oli Saab 9-3.

– Auto on todella hyvä ja hieno ajaa. Varmasti paras auto millä olen koskaan ajanut. Moottori on Saabista. Voidaan sanoa, että tässä on vaan kori vaihtunut Kuplaan, Rajala kertoo.

EM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, kun taas MM-kalenterissa olisi 12 osakilpailua.

– MM-sarja olisi meille liikaa. Se kestääkin lähes vuoden. EM-sarja on hyvä. Jos kaikki sujuu hyvin, meillä on bonuksena yksi MM-osakilpailu, joka olisi Ranska, Rajala kertoo.

MM-sarja ei ole pelkästään pitkä, vaan myös kallis. EM-sarjakaan ei ole ilmainen.

– No, päälle satkun tämäkin maksaa, Rajala sanoo.

Vielä viime kaudella EM- ja MM-sarjan kilpailijat ajoivat samoissa lähdöissä. Tänä vuonna järjestelmää on muutettu niin, että eri sarjojen kuskit ajavat vain omia keskinäisiä lähtöjä.

Rallicrossin EM-osakilpailut: 13.-15.5. Belgia, 10.-12.6. Norja, 1.-3.7. Ruotsi, 16.-18.9. Espanja, 30.9.-2.10. Latvia.

Miiro Koivula, twitter: @Miiro Koivula

Lue myös Riku Tahkon tavoitteet EM-sarjaan.


Facebook kommentit