MOTORSPORT

Rajala ja Haapamäki jokamiehenluokan kilpailussa Porissa – “Aikamoinen kulttuurisokki”

Rallicrossin SM-sarjan SRC-luokasta tuttu taistelupari Joni-Pekka Rajala ja Henri Haapamäki nähdään juhannusviikonloppuna kilpailemassa jokamiehenluokan kansallisessa kilpailussa Porissa.

Kassun Juhannus-JM -kilpailu on Noormarkun UA/MK ry:n järjestämä kansallisen tason jokamiehenluokan kilpailu, joka ajetaan perjantaina ja lauantaina Hangassuon radalla Porissa. Mukaan kilpailuun on ilmoittautunut 309 kuljettajaa ja heidän joukossaan myös Joni-Pekka Rajala, sekä Henri Haapamäki.

– Rajala soitteli viime sunnuntaina, että lähdenkö ajamaan juhannuksena Poriin jokamiehenluokan kilpailua, että hänellä olisi joku Taunus sinne, Haapamäki taustoittaa syitä “jokkisjuhannukseen”.

Rajalan ja Haapamäen komeat kaksintaistelut ovat tulleet tutuiksi rallicrossin SM-sarjasta ja SRC-luokasta niin tänä vuonna, kuin parin edellisenkin kauden aikana ja viime vuonna luokan Suomen mestaruudesta kaksikko väänsi aina Kouvolan finaalikilpailun viimeisille metreille asti. Tuon taistelun vei lopulta nimiinsä Rajala, jolta löytyy kokemusta “jokkiksesta” enemmän kuin Haapamäeltä, mutta ei sastamalainen tässäkään lajissa täysin untuvikko suinkaan ole.

– Muutamaan vuoteen en ole ajanut, mutta kyllä siitäkin se pari-kolmekymmentä kilpailua löytyy kokemusta. Kyllähän se aikamoinen kulttuurisokki varmaan on Bemarin jälkeen alkaa Taunuksella “losauttelemaan”, Haapamäki naurahti.

Mitään tavoitetta ei Haapamäki Porin keikalle aseta, tärkeintä on pitää radalla hauskaa. Niin ja onhan siinä toki myös se hyötypuoli sitä ykköslajia silmällä pitäen.

– Hyvää treeniähän se on crossiakin ajatellen, SRC-luokan SM-pisteissä kahden osakilpailun jälkeen kolmantena, seitsemän pistettä Rajalaa perässä oleva Haapamäki korostaa.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com