Rajala puolustamaan tuplamestaruuttaan – “Tulossa on entistä tiukempi mestaruustaistelu”

15.2.2019 / 11:58
Joni-Pekka Rajala ja kalusto ovat valmiita jäärata-ajon SM-sarjaan (Kuva: Rajala RX).

[ A- ] / [ A+ ]

Jäärata-ajon SM-sarja käynnistyy tänä viikonloppuna Oulujärven jäältä Paltamossa. Viime vuonna Special Saloon -luokissa kaksi Suomen mestaruutta voittanut Joni-Pekka Rajala lähtee tänäkin vuonna SM-sarjaan suurimpana mestarisuosikkina.

Joni-Pekka Rajala tietää miten jääradalla voitetaan ja menestytään, onhan porilaisella palkintokaapissa jo kuusi jäärata-ajon Suomen mestaruutta. Niistä kaksi viimeisintä tuli vuosi sitten, kun Rajala korjasi suurimman potin molemmista Special Saloon -luokasta. Rajala lähtee kauden avaukseen luottavaisin mielin.

– Mukaan lähdetään viime kaudelta tutulla kalustolla, tosin auton säätöjä ja tekniikkaa on päivityetty viime vuodesta. Testikierrostenkin perusteella kaikki näyttää lupaavalta. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, avauskilpailusta on odotettavissa huippuhyvällä ja nopealla radalla ajettava tosi vauhdikas koitos, Rajala ennakoi tiedotteessaan.

Tänä vuonna jäärata-ajon SM-sarja ajetaan kahtena viikonloppuna niin, että molempina viikonloppuina ajetaan kaksi osakilpailua. Neljän osakilpailun sarja starttaa siis Paltamosta ja maaliskuussa kilpaillaan Kuusamossa. Rajalan mukaan SM-sarjan jakaminen kahteen kilpailuviikonloppuun on hyvä päätös.

– Etenkin kaukaa tuleville kilpailijoille tästä on hyötyä matkakilometrien vähentyessä. Tietenkin jos ensimmäinen kisa menee poskelleen, niin ei ole paljon tehtävissä, Rajala muistuttaa.

Avauskilpailun aattona Rajala ennakoi Facebook-sivullaan, että mestaruustaistelusta tulee tänä vuonna monen eri kuljettajan välinen vääntö.

– Tulossa on entistä tiukempi mestaruustaistelu, sillä mukana on kymmenen huippukovaa kuskia kuten Janne Taskila, Emil Westman, Mika Liimatainen ja Juha Sillanpää. Lahjapisteitä ei tänä vuonna ole tarjolla, Rajala korostaa.

 

 

Lue myös! Rajala ei tee paluuta Supercar-luokkaan – “Kyllä se tavoitteena oli” (5.2.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit