MOTORSPORT

Rajala urakoi jälleen kahdessa luokassa – “Tämä kausi viime vuotta vaativampi”

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Jalasjärvellä tänä viikonloppuna kokenut porilainen Joni-Pekka Rajala urakoi jälleen kahdessa eri luokassa. SRC-luokassa mestaruustaistelu on äärimmäisen tiukka, kun taas Autokrossi-luokassa mestaruus on jo käytännössä karannut Juha Rytköselle.

Siinä missä SRC-luokassa viime kaudella mestaruuden voittanut Joni-Pekka Rajala sai mestaruustaisteluun vastusta vain Henri Haapamäeltä, niin tänä vuonna tuohon vääntöön on “tunkenut” mukaan kolmantena kuljettajana Mika Perttula. Kun SM-sarjasta on ajettu kolme osakilpailua, niin luokan kuninkuudesta käydään äärimmäisen tasaista taistelua. Rajala johtaa, mutta Perttula on vain seitsemän ja Haapamäki kahdeksan pisteen päässä.

– Tämä kausi on ollut viime vuotta paljon vaativampi. Mukana on tasaisia autoja ja joka lähdössä on aina mukana kuusi hyvää kuskia, oli sitten kyseessä alkuerä tai finaalilähtö. Nyt on vain pyrittävä kuromaan lisää pistejohtoa vaikka helppoa se ei tule olemaan. Ainoa ero (viime vuoteen) on, että nyt pisteitä jaetaan kolmen kesken ja kaikilla on yhtä hyvät mahdollisuudet mestaruuteen. Ratkaisu jää varmasti Kouvolan viimeiseen lähtöön, Rajala ennakoi tiedotteessaan.

Sen sijaan Autokrossi-luokassa tilanne mestaruustaistelun osalta on täysin toinen. Juha Rytkönen on dominoinut luokkaa koko kauden ajan saavuttaen kaikista kolmesta ajetusta osakilpailusta Kaanaasta, Honkajoelta ja Jurvasta maksimipisteet. Rajala on pisteissä toisena, jo 25 pistettä Rytköstä perässä, mutta kolmantena oleva Tero Tukiainen on vain pisteen päässä Rajalasta.

– Autokrossiluokassa Rytkönen pystyy nyt jo varmistamaan mestaruutensa, mutta seuraavista sijoista tullaan ajamaan tosissaan, Rajala korostaa.

Perjantain harjoituksissa Jalasjärvellä Rajala kellotti SRC-luokassa viidenneksi nopeimman ajan. Eroa kärkeen kertyi vain 0,3 sekuntia. Autokrossi-luokassa Rajalan sijoitus oli puolestaan neljäs.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com